Triušiai, kiškiai ir kiškėnai
Būna, būna laukinių triušių - tai ir norėjau pasakyti. Nes kai anksčiau forume laukinių triušių nuotraukas dėdavau ar parašydavau apie juos, net keli forumiečiai mane "pataisydavo", kad triušiai tik naminiai būna, o jei jau laukiniai, tai zuikiai Aplink mus pilni laukai tų triušių, Zuikutė irgi laukinukė.
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
Kiškiažvėrius tokius ir aš pirmą kartą girdžiu. Nu tikrai-niekur neteko matyti tokio termino pvz. aprašymuose apie šiuos gyvūnus... Labai keista. Visada triušiai buvo priskiriami graužikams....
-
aukse - Pranešimai: 11351
- Augintiniai:
Nagi, įvesk į paiešką žodį Lagomorpha (tai būrio, kuriam triušiai ir kiškiai priklauso, pavadinimas), ir sužinosi, graužikams jie priskiriami, ar ne. O kad daugelis žmonių mano, kad jie graužikams priklauso, tai čia ne kriterijus .) Yra daugybė klaidingų visuomenėje paplitusių nuomonių įvairiose srityse. O sistematiškai triušiai kiškiažvėrių (Lagomorpha) būriui priskiriami jau apie šimtą metų
kas angliškai supranta, kad ir čia gali pasiskaityti, kuo kiškaižvėriai nuo graužikų skiriasi http://en.wikipedia.org/wiki/Lagomorpha .
kas angliškai supranta, kad ir čia gali pasiskaityti, kuo kiškaižvėriai nuo graužikų skiriasi http://en.wikipedia.org/wiki/Lagomorpha .
-
- Augintiniai:
Taip taip, aš jau jį kokius trisdešimt metų atsimenu iš vadovėlių (tiek vidurinės, tiek aukštosios), tai jau tikrai pavadinimas seniai įteisintas . O atsimenu būdent dėl to, kad įspūdingai ir juokingai skamba .
-
- Augintiniai:
Paskutinį kartą redagavo vynova 2009.08.20 17:04. Iš viso redaguota 2 kartus.
- vynova
-
- Augintiniai:
-
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 43 svečių