Šunys
Blondi jau seniai buvo rašiusi, kad pasirinko auksaspalvį retriverį. Nebent apsigalvojo.
O terjerai būtent tokie ir yra - drąsūs ir atkaklūs .
O terjerai būtent tokie ir yra - drąsūs ir atkaklūs .
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
Ačiū ErikaE:) Na mat kaip, tai maniškis labiau terjeras tada Nes atkaklumo tikrai netrūksta ir drąsos taip pat. Gerai, kad aš atkaklesnė už Dorą Ji labai moka gailestingai cypt, bet nuo pat pirmų dienų neėmėm nė kart į lovą (toks buvo bendras sutarimas), tai dar net dabar kartais pabando ribas, o gal leis, bet jau vis mažiau, bet atkaklumas neribotas..
-
Jovita - Pranešimai: 1599
- Augintiniai:
O tą gailestingą cypimą labai nesunku sustabdyti, ypač kol šuniukas mažas. Tiesiog tvirtai ar griežtai sudrausminti, pasakant "Ne", "Baik" ar kitą kokį savo pasirinktą žodį, kai tik šuniukas pradeda cypauti, ir jis nustoja. Vėl pradės, vėl sudrausmini. Ir šuo greitai supranta, kad cypimas ne tik nieko neduos, bet yra ir nepageidaujamas.
-
- Augintiniai:
-
- Augintiniai:
Tai jau tikrai,tie mazi spingalietai labai jau kovingi as dabar savo Maksiuko drasa stebiuosi.Kai atsirado Era tai pamaciau ko nemacius,kaip jis savo guoli nuo jos gina,nors ir buna su letenom prispaustas,ar Era ant jo net atsiseda specialiai kartais jis ne uz ka nepasiduoda,o noredamas pro duris pirmas isprukt pasisokes bando Erai i gerkle kast,nezinau kaip su tuo reikalu tvarkytis,nes bijau,kad Era uzaugus jau nebeziures i visa tai kaip i zaidima
-
kaukute - Pranešimai: 1310
- Augintiniai:
kaukute, tvarkytis reikia kuo anksčiau, reaguojant į menkiausią suurzgimą, įsitempimą ar kitokį santykių pasiaiškinimą, nes problema gali išaugti į tokią, kad šunis bus galima laikyti tik atskirtus. Aš penkis šunis turiu, bet neleidžiu nė menkiausio incidento su urzgimais, ar kitokiais ko nors "savo" saugojimais. Įsikišu iškart. Beje, pas mus taisyklė tokia, kad maisto iš kito atiminėti negalima. Ir gyvenam visi gražiai, draugiškai ir laimingai, viskuo šunys dalinasi, aišku, žaisliuką kokį kartais patąso, bet gražiai. Jeigu suurzgia kuris, žaisliuką iš jo paimu iš karto. O šiaip jeigu žaislais nelabai pasidalina, žaislų reikia turėti daugiau, ir jeigu du žaislo nori, abiems paduoti po žaislą. Ir pro duris ne patys tegul veržiasi, bet laukia, kol pakviesi. Stumdosi - atgal, išeis tada, kai ramūs bus. Nors ir kelis kartus kartok, kol supras, kaip reikia elgtis. ir kad viskam vadovauji ir reguliuoti tu, o ne jie. Ir šitaip turi su šunimis elgtis visi šeimos nariai. Sunkiausia užduotis bus išmokyti dukreles.
-
- Augintiniai:
Aš stengiuos visada sustabdyt nepageidaujamą elgesį, ir tai ne tik su lova susiję, bet ir su tuo cypavimu, aš galvoju tada taip, kad šuniukui pačiam geriau, kai jis yra sudrausminamas ir nesikankina cypaudamas ir tikėdamasis kažko. Šiaip viskas kaip ir nieko, tik dėl maisto, iki šiol neribojom, o dabar reiks jau pradėt, nes kai pamato mane su dubenėliu, loja, tai kaip ir reikalauja, supratau, jau čia nelabai gerai.
-
- Augintiniai:
Negerai, negerai, šuo neturi susijaudinti prie maisto. Dėk tą dubenėlį ant žemės tik tada, kai Dora nusiramins.
-
- Augintiniai:
-
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 17 svečių