Mityba
Na ir jau visai straipsnio pabaiga
Maistas, kurios reikėtų vengti:
Avokadai, šokoladas, visas maistas, kuriame yra cukraus ar druskos (visada venkite tokio maisto), rabarbaras, špinatai ir cvikliniai runkeliai (pastarieji trys blokuoja kalcio įsisavinimą, todėl geriausia jais maitinti tik retkarčiais mažais kiekiais, ir geriau nevartoti, turint problemų su kalciu).
Kaip daiginti
Žemiau išvardintus produktus nusipirkite sveiko maisto parduotuvėse (kad neturėtų savo sudėtyje žalingų chemikalų ar auginimo proceso priedų):
Kviečių speltos (ang. spelt), rugių grūdų, grikių, bolivinės balandos (ang. quinoa), išlukštentų miežių, burnočio/amaranto (ang. amaranth), kamut (egiptietiškieji kviečiai), išlukštentų sorų, avižų kruopų, lukštentų saulėgrąžų, moliūgo sėklų, ridikėlių sėklų, brokolių sėklų, vaistinės ožragės.
Atsargų jums užteks ilgam, taigi tai, kiek jūs iš pradžių išleidžiate, yra labai mažai. Daiginimui tinka ir lęšių mišiniai, mung pupos, avinžirniai, adzuki pupos, bet juos reikia ilgiau mirkyti ir ilgiau daiginti, kad tinkamos paukščiui lesti „uodegytės“ būtų apie 0,5 cm ilgio. Mirkytas laukinių/juodųjų/raudonųjų/rudųjų ryžių mišinys taip pat gali papildyti daiginukus. Didesniųjų pupų daiginti nereikėtų, jas geriau virti, nes net ir virtas, jas paukščiui sunkiau suvirškinti.
Ryte įdėkite po pusę arbatinio šaukštelio skirtingų 4 ar 5 grūdų ir sėklų į tankų, metalinio tinklelio koštuvą (kiaurasamtį), kruopščiai nuskalaukite, patalpinkite koštuvą su grūdais ir sėklomis į vandens dubenį, taip kad vanduo apsemtų daiginimui paruoštą mišinį, ir palikite stovėti visai dienai. Perskalaukite keletą kartų ir pakeiskite vandenį, jei esate namuose, jei ne- perskalaukite ir pakeiskite vandenį vakare. Prieš einant miegoti, išpilkite vandenį ir gerai perskalaukite, tada palikite koštuvą ant dubens, šį kartą be vandens, visai nakčiai. Tai leis išdžiūti vandens pertekliui, ir grūdai pradės daigintis.
Jei vartojate adzuki pupas, mung ar avinžirnius, mirkykite juos atskirai, nes jie kietesni, mirkykite 24 valandas, perplaudami tiek, kiek galite, ir tada daiginkite, kol jų daigeliai bus bent pusės centimetro ilgio. Sėklos ir grūdai gali būti vartojami jau kitą rytą (kai kurie, pvz. bolivinės balandos, jau turės mažus daigelius, bet kiti grūdai bei sėklos taip pat sudygusios, nors jų daigelių dar nematyti). Man asmeniškai labiau priimtina pupas ar avinžirnius lengvai apvirti, kai jie sudygsta (arba verdu juos išmirkytus be daiginimo).
Galima ryte papūgai duoti sėklų ir grūdų mišinio, o tada perskalauti ir palikti daiginimui skirtą mišinį be vandens koštuve ant dubens vėl visai dienai (perskalaujant taip dažnai , kiek galite). Vakare mišinys jau bus su daigeliais. Perskalaukite ir vėl palikite juos nakčiai. Ryte kruopščiai perplaukite, įdėkite paukščiui, o tai, kas liko – patalpinkite į šaldytuvą. Ten laikyti galima dvi paras, bet ne daugiau. Tai kas liks nepanaudota, turėtų būti išmesta į šiukšlių dėžę arba nedelsiant panaudota kepant paukščių duoną. Šie daiginukai suteiks jūsų paukščiui būtiniausių maistingųjų medžiagų ir fermentų. Sėkmės daiginant! Ir laimingo bei sveiko gyvenimo jūsų paukščiui!

Maistas, kurios reikėtų vengti:
Avokadai, šokoladas, visas maistas, kuriame yra cukraus ar druskos (visada venkite tokio maisto), rabarbaras, špinatai ir cvikliniai runkeliai (pastarieji trys blokuoja kalcio įsisavinimą, todėl geriausia jais maitinti tik retkarčiais mažais kiekiais, ir geriau nevartoti, turint problemų su kalciu).
Kaip daiginti
Žemiau išvardintus produktus nusipirkite sveiko maisto parduotuvėse (kad neturėtų savo sudėtyje žalingų chemikalų ar auginimo proceso priedų):
Kviečių speltos (ang. spelt), rugių grūdų, grikių, bolivinės balandos (ang. quinoa), išlukštentų miežių, burnočio/amaranto (ang. amaranth), kamut (egiptietiškieji kviečiai), išlukštentų sorų, avižų kruopų, lukštentų saulėgrąžų, moliūgo sėklų, ridikėlių sėklų, brokolių sėklų, vaistinės ožragės.
Atsargų jums užteks ilgam, taigi tai, kiek jūs iš pradžių išleidžiate, yra labai mažai. Daiginimui tinka ir lęšių mišiniai, mung pupos, avinžirniai, adzuki pupos, bet juos reikia ilgiau mirkyti ir ilgiau daiginti, kad tinkamos paukščiui lesti „uodegytės“ būtų apie 0,5 cm ilgio. Mirkytas laukinių/juodųjų/raudonųjų/rudųjų ryžių mišinys taip pat gali papildyti daiginukus. Didesniųjų pupų daiginti nereikėtų, jas geriau virti, nes net ir virtas, jas paukščiui sunkiau suvirškinti.
Ryte įdėkite po pusę arbatinio šaukštelio skirtingų 4 ar 5 grūdų ir sėklų į tankų, metalinio tinklelio koštuvą (kiaurasamtį), kruopščiai nuskalaukite, patalpinkite koštuvą su grūdais ir sėklomis į vandens dubenį, taip kad vanduo apsemtų daiginimui paruoštą mišinį, ir palikite stovėti visai dienai. Perskalaukite keletą kartų ir pakeiskite vandenį, jei esate namuose, jei ne- perskalaukite ir pakeiskite vandenį vakare. Prieš einant miegoti, išpilkite vandenį ir gerai perskalaukite, tada palikite koštuvą ant dubens, šį kartą be vandens, visai nakčiai. Tai leis išdžiūti vandens pertekliui, ir grūdai pradės daigintis.
Jei vartojate adzuki pupas, mung ar avinžirnius, mirkykite juos atskirai, nes jie kietesni, mirkykite 24 valandas, perplaudami tiek, kiek galite, ir tada daiginkite, kol jų daigeliai bus bent pusės centimetro ilgio. Sėklos ir grūdai gali būti vartojami jau kitą rytą (kai kurie, pvz. bolivinės balandos, jau turės mažus daigelius, bet kiti grūdai bei sėklos taip pat sudygusios, nors jų daigelių dar nematyti). Man asmeniškai labiau priimtina pupas ar avinžirnius lengvai apvirti, kai jie sudygsta (arba verdu juos išmirkytus be daiginimo).
Galima ryte papūgai duoti sėklų ir grūdų mišinio, o tada perskalauti ir palikti daiginimui skirtą mišinį be vandens koštuve ant dubens vėl visai dienai (perskalaujant taip dažnai , kiek galite). Vakare mišinys jau bus su daigeliais. Perskalaukite ir vėl palikite juos nakčiai. Ryte kruopščiai perplaukite, įdėkite paukščiui, o tai, kas liko – patalpinkite į šaldytuvą. Ten laikyti galima dvi paras, bet ne daugiau. Tai kas liks nepanaudota, turėtų būti išmesta į šiukšlių dėžę arba nedelsiant panaudota kepant paukščių duoną. Šie daiginukai suteiks jūsų paukščiui būtiniausių maistingųjų medžiagų ir fermentų. Sėkmės daiginant! Ir laimingo bei sveiko gyvenimo jūsų paukščiui!
-
Papooga - Pranešimai: 10520
- Užsiregistravo: 2007.01.23 00:17
- Miestas: Vilnius
- Augintiniai:
as va saviskiui zolyte padejau dabar valgyt tai jis ir zole skabo ir zemiu lyg palesa
nera blogai juoda zeme ? ar gal jis tne nelesa tos pacios zemes is tolo nematua o is arti nelabai valgo 


-
yzy - Pranešimai: 335
- Užsiregistravo: 2007.02.27 21:45
- Miestas: Hull'as, Anglija.
- Prikabinti failai
-
- Tai kas liko po vakarienes-Emai skaitosi "nebevalgoma"
P.S. dalis darzoviu ishmesta ant grindu... - povakarienes.JPG (38.11 KiB) Peržiūrėta 1310 kartus(ų)
-
- Cia buvo patiekta Emai vakarienei :)
- vakariene.JPG (44.19 KiB) Peržiūrėta 1310 kartus(ų)
-
Vikute - Pranešimai: 3700
- Užsiregistravo: 2007.01.23 23:25
- Miestas: Vilnius
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 6 svečių