Taip ir turi būti, paukštis jaunas, jis ir turi teikti pirmenybę šiltam, skystam maisteliui.
O ruošiam mes specialią Versele-Laga košelę, A19 ir A21
O ruošiama labai paprastai, užvirini vandenį, atvėsini truputį, iki tokios temperatūros, kad nežūtų vitaminai ir būtų tinkama valgyti. Ir išmaišai iki vientisos tyrelės, tokio tirštumo, kad lengvai per švirkštuką maitintųsi.
Iš vieno arbatinio šaukštelio (nenubraukto) išeina apie 8-10ml košelės. Maždaug tiek vienam kartui ir duodu. Reikia daryti tiek, kiek sunaudoji tuo kart, nes vėliau ji sustengsta ir būna netinkama vartojimui.
Kai pritrūkstu šitos košelės ar šiaip noriu paįvairinti racioną, tai darau iš ankštinių ir virtų daržovių.
Išverdu, šiek tiek atvėsinu ir sutrinu iki vientisos masės, jei būna per tiršta švirkštukui, tai įpilu to paties sultinuko nuo daržovių. Jei reikia, galima įlašinti kalcio ar vitaminų.
O trinu tokiu Braun'o maišytuvu.