Ligos, jų požymiai bei patarimai nustatant ligą
Dėmesio:
Pastebėję paukščio negalavimą kuo skubiau kreipkitės į veterinarą. Paukščiai slepia savo ligas ir tuo metu kai ji būna pastebima dažnai būna jau įsisenėjusi ir kritinėje būsenoje.
Pastebėję paukščio negalavimą kuo skubiau kreipkitės į veterinarą. Paukščiai slepia savo ligas ir tuo metu kai ji būna pastebima dažnai būna jau įsisenėjusi ir kritinėje būsenoje.
-
nile - Pranešimai: 2708
- Augintiniai:
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
Vetas nieko nerado ;( diena pries tai sake visiskai sveika papuga.... kita diena atvezem sake: Niekom negaliu padeti jau per velu.... Veterinare isikurusi seskineju mazoje iki prie lnk studijos niekam nerekuomenduociau pas ja vezti... vargse papuge tik 1.5metu tebuvo...
- Kraitas
- Augintiniai:
- Kraitas
- Augintiniai:
Sveiki visi,
Vakar pastebėjau, kad mano neišskiriamoji keistai elgiasi. Pusę dienos gulėjo inkilėlyje(anksčiau ji taip niekada nesielgdavo. Į inkilėlį įlisdavo tik vakarais ir tai ne visada) kitą dienos dalį labai rėkė ir šiaip nervavosi. Šiandien nuo pat ryto guli inkilėlyje ir nelipa iš jo. Nebuvo išlipusi net atsigert ar palest. Tiesiog guli ir viskas. Net pozos nepakeičia (tas inkilėlis neturi pusės stogo, nes papūgos jį nugraužė, todėl matau ką papūgos veikia), o kai prieinu artyn, ar įkišu pro groteles pirštą ji net nesureaguoja. Net galvos nepakreipia. Atrodo kad ji jo net nemato .
Pirma kilusi mintis buvo, kad jai stresas nuo pastovaus triukšmo ir judėjimo (dabar narvas stovi prie valgomojo durų, nes kolkas nėra kur kitur jo padėt). Bet šiqndien supratau, kad tai kažkas rimtesnio. Ar galėjo ji apakti? Pastarają savaitę manęs nebuvo, tai paukščius prižiūrėjo mama. Ji nelabai nusimano apie paukščius, o aš jai pamiršau pasakyt, kad neduotų kanapių sėklų. Tai ji visą tą savaitę papūgoms davė kanapes skiestas soromis. Internete skaičiau, kad nuo jų papūgos gali apakti. Ar galėjo taip astitikti manąjai papūgai? Jei taip, ką daryti tokiu atveju???
Vakar pastebėjau, kad mano neišskiriamoji keistai elgiasi. Pusę dienos gulėjo inkilėlyje(anksčiau ji taip niekada nesielgdavo. Į inkilėlį įlisdavo tik vakarais ir tai ne visada) kitą dienos dalį labai rėkė ir šiaip nervavosi. Šiandien nuo pat ryto guli inkilėlyje ir nelipa iš jo. Nebuvo išlipusi net atsigert ar palest. Tiesiog guli ir viskas. Net pozos nepakeičia (tas inkilėlis neturi pusės stogo, nes papūgos jį nugraužė, todėl matau ką papūgos veikia), o kai prieinu artyn, ar įkišu pro groteles pirštą ji net nesureaguoja. Net galvos nepakreipia. Atrodo kad ji jo net nemato .
Pirma kilusi mintis buvo, kad jai stresas nuo pastovaus triukšmo ir judėjimo (dabar narvas stovi prie valgomojo durų, nes kolkas nėra kur kitur jo padėt). Bet šiqndien supratau, kad tai kažkas rimtesnio. Ar galėjo ji apakti? Pastarają savaitę manęs nebuvo, tai paukščius prižiūrėjo mama. Ji nelabai nusimano apie paukščius, o aš jai pamiršau pasakyt, kad neduotų kanapių sėklų. Tai ji visą tą savaitę papūgoms davė kanapes skiestas soromis. Internete skaičiau, kad nuo jų papūgos gali apakti. Ar galėjo taip astitikti manąjai papūgai? Jei taip, ką daryti tokiu atveju???
-
Aušrė - Pranešimai: 105
- Augintiniai:
Esu žalia papūgų augintoja ir iškilo klausimukas toks, mano banguotukei lupasi snapas Ar tai normalu ar jau reikėtų susirūpinti ?
- anomiS
- Augintiniai:
Ziurint kaip lupasi,jei tik kazkas panasaus i pleiskanojima,kai lupasi pats pavirsinis sluoksnis,tai nieko tokio.Idek kreidos,sepijos kad visada turetu,ju reikia ir snapukui,ir kaulams,kad tvirti butu.
-
Munex - Pranešimai: 6282
- Augintiniai:
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
Sveiki. Turiu keleta klausimu jums ( nezinau ar cia rasau). Tai va gryzau ir pamaciau kad mano papuga numire ir kazkaip labai keista pasidare, nuo ko ji numire? Tai apziurejau as ta jos kuneli tai pamaciau kad snapelis biski jos ismatomis aplipes ir ieinamoji anga ar kaip ji ten Bet cai dar nieko laiausiai ekista pasidare pamacius kad jos krutinkaulis labai issokes i preki ( visas kunelis susitraukes) ir dar pastebejau kad kazkaip keistai ten galvyte i prieki nukritus o odega vos ne virsuj... Tai nezinau dabar kaip yra... Ji narvelyje gyveno su dar dviem papugom mergaite ir berniuku ( si buvo taip pat mergaite). Ir visa laika berniukas jei ciulbedavo ir kviesdavosi artyn, bet jau kokias dvi dienasjis su kita mergaite dare manau zinot ka Tai va gal tai buvo is sielvarto ar ko nors dar ? Nes seip pati papuga buvo judri, nebuvo taip kad vienoje vietoje butu ar ka....
- Augustas
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias