Snapas
Dėmesio:
Pastebėję paukščio negalavimą kuo skubiau kreipkitės į veterinarą. Paukščiai slepia savo ligas ir tuo metu kai ji būna pastebima dažnai būna jau įsisenėjusi ir kritinėje būsenoje.
Pastebėję paukščio negalavimą kuo skubiau kreipkitės į veterinarą. Paukščiai slepia savo ligas ir tuo metu kai ji būna pastebima dažnai būna jau įsisenėjusi ir kritinėje būsenoje.
-
Artemonas - Pranešimai: 294
- Augintiniai:
Tai va vėl pas mus tokia bėdytė. Skumbrytei peraugo snapas. Pagaliau susiruošėm nuvežti ją pas vetus. Tagi vežėm ne pas tuos kur praita karta niekaip kojytės nenupjovė ,o pas kitus (mamos pažystamą). Veterinarė apie paukščius nelabai išmano ,bet nuoširdžiai kaip tik gali padeda Snapas buvo toks didelis ,kad papūgėlei buvo sunku lesti (išlukštenti grūdą iš kevalo).Vetė nutrumpino snapa kiek galėjo tačiau negalėjo patrumpinti apatinio. Mums paaiškino kodėl jis toks didelis užaugo. Pasirodo po tos traumos jos apatinis snapas, žandikaulis perskilo. Todėl viršutinis snapas negalėjo trintis į apatinį ir toks didelis užaugo. Aš klausiau ar įmanoma kaip nors padaryti ,kad apatinis žandikaulis užaugtų ar sugytų. Mums sakė ,kad toks audinys nesugyja ir retkarčiais kai vėl didelis snapas užaugs jai atvešti, jį patrumpins. Ji ne paukščių vetė tačiau ja bandau tikėti.
Bet man tas klausimas iškilo ir niekaip negaliu juo atsikratyti..
O gal yra išeitis kaip tas snapas "užaugtų", sugytų? Gal koki kiti patyrę paukščių vetai tai išmano?
Išanksto dėkoju
Bet man tas klausimas iškilo ir niekaip negaliu juo atsikratyti..
O gal yra išeitis kaip tas snapas "užaugtų", sugytų? Gal koki kiti patyrę paukščių vetai tai išmano?
Išanksto dėkoju
-
EmiliukaS - Pranešimai: 296
- Augintiniai:
Blemba beda nutiko , kiek yvedziau y paieska nieko blatno neismete. Tai va , Mozartas savo desines puses snapo viduri atsiplese.. nedaug siaip bet atplyses. Nuo galiuko koks 1 cm y virsu. Uzgis jam tas snapas?Manau pati nusigalas bet siaip ataugs ? Jauciu cia jums senbuviai , tai juokingi toki klausimai:)
-
Ekitaa - Pranešimai: 61
- Augintiniai:
na kiek kartų skaičiau ir bandžiau įsivaizduoti, Goką net apžiūrinėjau, na niekaip nesuprantu, kurioj vietos jis tą snapą atsiplėšė Foto žinoma būtų geriausia, jei tai rimta, o jei tik snapo viršus, na kaip lupasi, nusiplėšė, tai nieko tokio Atauga snapas kai ir visą nusilauže, žinoma ne toks gražus Įdomu labai, kaip jis ten jį "atsiplėšė" ir ką šiuo žodžiu turi omenį
Daugiau apie snapą ir visokias jo problemas gali čia pasiskaityti: viewtopic.php?f=16&t=448
Daugiau apie snapą ir visokias jo problemas gali čia pasiskaityti: viewtopic.php?f=16&t=448
-
ErikaE - Pranešimai: 3962
- Augintiniai:
Dabar nenufotkinsiu nes jam pasiutimas uzejes , skraido , sneka , ne tas metas ) O va cia nuotraukoje pazymejau kurioje vietoje tiksliai. Atsilupes snapo gabaliukas y isore.
-
- Augintiniai:
jei tik vos atilupes nieko tokio,svarbiausia kad nebutu skile:) o snapukas buna,"papleiseja" mano nuomone,cia nieko tokio.
-
linuke - Pranešimai: 2215
- Augintiniai:
-
- Augintiniai:
Totukui buvo galiukas nulūžes,tai alijošiumi tepėm ,praėjo.Tik Darius sakė,svarbu ,kad infekcija nepapultu ir nekraujuotu.Valgė tada tik iš šaukštelio ir per šoną,po savaitės jau praėjo skausmas ir pradėjo po truputi pats valgyti.
-
nile - Pranešimai: 2708
- Augintiniai:
Va va,svarbiausia steb4ti, kad valgytų, bet nemanau, kad atskėlė snapo gabaliuka, greičiausiai viršutinis sluoksnis, tai čia nieko tokio, kaip jau linuke minėjo, snapukas "lupasi" nuolatos, keičiasi viršutinis sluoksnis, pas Goką nuolat šoneliai(kur pažymėjai) apsilupę, tuo labiau kaip šeriasi dar vis, buvo ir patį snapo viršų(per vidurį) nusišlyfafęs normaliai, neaišku tik kaip ir į ką(gal į ementinę laktą), bet nieko, susitvarkė
-
ErikaE - Pranešimai: 3962
- Augintiniai:
Klausimukas
Mano Čiobrelio snapelio galiukas suskerdejes ir sonose pasilupes ar taip turi buti ar jam kazko truksta is vitaminu?
Mano Čiobrelio snapelio galiukas suskerdejes ir sonose pasilupes ar taip turi buti ar jam kazko truksta is vitaminu?
-
Korne - Pranešimai: 50
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių