Šaltis ir jo poveikis
Dėmesio:
Pastebėję paukščio negalavimą kuo skubiau kreipkitės į veterinarą. Paukščiai slepia savo ligas ir tuo metu kai ji būna pastebima dažnai būna jau įsisenėjusi ir kritinėje būsenoje.
Pastebėję paukščio negalavimą kuo skubiau kreipkitės į veterinarą. Paukščiai slepia savo ligas ir tuo metu kai ji būna pastebima dažnai būna jau įsisenėjusi ir kritinėje būsenoje.
Paskaiciau siek tiek apsiraminau, namie per salcius laikosi 18-19 laipsniu. Siandien jau atsylo gal pergyvensim ziema kaip nors.
-
Neziniukas - Pranešimai: 349
- Augintiniai:
Kai šią žiemą buvo dideli šalčiai, aš galvodavau, kad Troliui namuose irgi šalta (kambario temper. naktį būdavo ir apie 17 laipsnių). Įdomu, ar papūgos nešala, gyvendamos tokiom sąlygom? Nes Pietų Amerikoje, iš kur kilę amazonės, taip šalta tikriausiai nebūna...
-
austra - Pranešimai: 108
- Augintiniai:
Kažkur skaičiau,kad amazonės sunkiai pakelia šaltį ir geriau,kad temperatūra nenukristų žemiau +12C.Atrodo,kad šilumos joms reikia daugiau nei kai kurioms kitoms papūgoms.
-
Vygintas - Pranešimai: 1422
- Augintiniai:
Dėkui už atsakymą. Na taip, yra papūgų, kurios gyvena nelabai šiltai- mačiau begalę jų Barselonoje. Buvau ten kovo pradžioje, kai temperatūra buvo 12-19 laipsnių. Tikriausiai jos ten gyvena ir per žiemą
Labai įdomu, kokios ten papūgos- gal kas žinote- ryškiai žalios, dydis kaip nimfos, ilga uodega
Labai įdomu, kokios ten papūgos- gal kas žinote- ryškiai žalios, dydis kaip nimfos, ilga uodega
-
austra - Pranešimai: 108
- Augintiniai:
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
Sailor, cia ne i tema, bet kiek laipsniais tas nezmoniskai salta? nes pas mus jau dabar iki +10 daeina namuose kai musu nebuna visa diena ir pecius ryte nekurentas, tai man atrodo cia jau labai salta, nežinau imam pauksti nakvot i savo kambari-pas mus atskiras pecius, silta nakti, bet diena jam tenka buti temperaturoje nuo 15 iki 10 tai vat nežinau ar cia jis pas mane gerai grudinasi ar radiatoriu diena jungt cia jau ne pirmi metai siap, bet pries tai sededavau namie tai vistiek silciau budavo-iki 10 laipsniu retai kada nusileisdavo....
-
Vikute - Pranešimai: 3700
- Augintiniai:
Man atrodo tas nezmoniskai salta Sailor turejo omenyje minusines temperaturas. Ir kaip galima kalbeti apie egzotinius paukscius ir rasyti gal kokia atsparesne, gi jos visiskai nepratusios prie musu salciu, kazin ar tokia isgyventu lauke prie -10.
Vikute, tai jei Emas netupi susiguzes ir nedreba, tai manau jam nesalta. As neturiu termometro namie, bet mes kurianame irgi tik antroje dienos puseje. Taigi is ryto buna salciausia.
Vikute, tai jei Emas netupi susiguzes ir nedreba, tai manau jam nesalta. As neturiu termometro namie, bet mes kurianame irgi tik antroje dienos puseje. Taigi is ryto buna salciausia.
Paskutinį kartą redagavo gabusia 2012.12.12 22:15. Iš viso redaguota 1 kartą.
-
gabusia - Pranešimai: 5104
- Augintiniai:
Rytais mažiau kaip 10 būdavo žiemą pas mus kambary. Jeigu nėra labai didelių temperatūros svyravimų, o ji nukrenta ir pakyla palaipsniui (čia aš apie sezonus), tai paukščiai labai natūraliai prisitaiko. Be to, lesa daugiau, kai šalta, galima daugiau aliejingo lesalo duoti.
Gabusia teisingai rašo, dar nuo rūšies priklauso. Kokios amazonės ar aros, įsivaizduoju šalčiui jautresnės turėtų būti. Aš australietes auginu, tai jos nebijo žemesnių temperatūrų, pasakojo žmonės kurie jas lauko sandėliukuose augina su voljeru, kad žiemą ant sniego jos žaidžia. Na, pas mus sniego būna retai, minuso irgi nedaug tebūna. Čia prieš porą dienų airis video įdėjo, kaip parke su pavadėliu nimfą atskristi pas save mokino (video šviežias). Koko irgi į lauką dar eina, jeigu oras švelnus, be lietaus ir be vėjo (prie plius 6-8 laipsnių).
Gabusia teisingai rašo, dar nuo rūšies priklauso. Kokios amazonės ar aros, įsivaizduoju šalčiui jautresnės turėtų būti. Aš australietes auginu, tai jos nebijo žemesnių temperatūrų, pasakojo žmonės kurie jas lauko sandėliukuose augina su voljeru, kad žiemą ant sniego jos žaidžia. Na, pas mus sniego būna retai, minuso irgi nedaug tebūna. Čia prieš porą dienų airis video įdėjo, kaip parke su pavadėliu nimfą atskristi pas save mokino (video šviežias). Koko irgi į lauką dar eina, jeigu oras švelnus, be lietaus ir be vėjo (prie plius 6-8 laipsnių).
-
- Augintiniai:
Na as zinau kad kai kuriose shalyse Zaho papugos lauko voljeruose gyvena ir prie 0 laipsniu, kai krenta pailpsniui temperatura, pripranta, bet kazkaip vistiek pats tai uzsidedi ka siltesnio is ryto, o paukstis tik pashiausht plunksnas gali, nežinau ant kiek ten jos sildo Drebet nedreba, bet matyt cia vieno atsakymo neram kiekvienas pagal savo pauksti ziuri. Pas mus aisku irgi temperatura palaipsniui krito, ir prisitaikom patys, ir prisitaiko papuga, bet kai man neramu, tada imu pas save i kambari miegot pas mus irgi salciausia ryte buna po nakties..
-
Vikute - Pranešimai: 3700
- Augintiniai:
Kai aplinkoje šalčiau, gyvūnai daug energijos sunaudoja savo kūno temperatūrai palaikyti, ir kuo mažesnis gyvūnas, tuo greičiau šilumą praranda. Todėl kai atšąla, organizmui reikia daugiau ir kaloringesnio maisto.
-
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 62 svečių