Kvėpavimas ir kvėpavimo sutrikimai
Dėmesio:
Pastebėję paukščio negalavimą kuo skubiau kreipkitės į veterinarą. Paukščiai slepia savo ligas ir tuo metu kai ji būna pastebima dažnai būna jau įsisenėjusi ir kritinėje būsenoje.
Pastebėję paukščio negalavimą kuo skubiau kreipkitės į veterinarą. Paukščiai slepia savo ligas ir tuo metu kai ji būna pastebima dažnai būna jau įsisenėjusi ir kritinėje būsenoje.
Skaitau, skaitau ir galvoju, kad pas Lilę mano, turbūt problemos kažkokios su kvėpavimu... Jinai kai sustresuoja, pradeda kvėpuoti tankiau ir pro burną būna kvėpuoja. Galvojau, kad čia jinai dėl jautrios prigimties savo, bet dabar jau imu svarstyti ar nebus čia ligos požymis koks nors, nes visos kitos neseniai pro mano namus perėjusios papūgėlės taip nedarė net ir didžiausio streso sąlygomis.
Perskaičiau tuos kelis straipsnius, kur nuorodos buvo įdėtos, bet nelabai kas tinka... Gal su širdim jai kas negerai? Kokios dar gali būti priežastys ir ką man su ja daryt?
Perskaičiau tuos kelis straipsnius, kur nuorodos buvo įdėtos, bet nelabai kas tinka... Gal su širdim jai kas negerai? Kokios dar gali būti priežastys ir ką man su ja daryt?
-
witaliukas - Pranešimai: 344
- Augintiniai:
Sunku su tom kvepavimo problemom, pas mano patelės irgi ne viskas tvarkoje, gal oro maišeliai, gal plaučiai, gal viršutiniai takai,gal išvis kas, nėr kur išsitirti Galvoju gal inhaliacijų kokių reiktų padaryti, bet nesiryžtų
-
Papooga - Pranešimai: 10520
- Augintiniai:
Su inhaliacijom šiaip gera mintis! Reikės plačiau pasidomėt. Šiaip, nepastebėjau, kad ramybės/nestreso būsenoje Lilė pro burną kvėpuotų, man panašiau, kad jai čia kžk psichosomatinis sutrikimas bus, kai nuo streso oro ima trūkti - ale paukštinis mini panikos priepuolis Baisiausia, kad nebūtų dėl kokių fizinių defektų... Bet čia jau tamsus miškas, kaip supratau...
Bet kokiu atveju inhaliacijos, manau, nepamaišys. Ir, galvoju, reikės gal dar kokių raminamųjų arbatėlių pagert... Pasiskaityt tik pradžioj reik, ko galima, ko ne...
O tavo, Papooga, patelei kada tie sutrikimai pasireiškia? Ėmeisi kokių nors prevencinių priemonių ar tiesiog taip ir gyvenate su tuo? (nežinau, gal neatidžiai temą perskaičiau, bet lyg ir neskaičiau apie tai)
Bet kokiu atveju inhaliacijos, manau, nepamaišys. Ir, galvoju, reikės gal dar kokių raminamųjų arbatėlių pagert... Pasiskaityt tik pradžioj reik, ko galima, ko ne...
O tavo, Papooga, patelei kada tie sutrikimai pasireiškia? Ėmeisi kokių nors prevencinių priemonių ar tiesiog taip ir gyvenate su tuo? (nežinau, gal neatidžiai temą perskaičiau, bet lyg ir neskaičiau apie tai)
-
- Augintiniai:
Na pamačiau čia apie jūsu bėdas ir prakalbėt pasiruošiau aš....
Mano banguotai naujai tai irgi kaškas negerai,nežinau kas nes kai imiau iš to veisėjo tai ir čiupinejau žiūrinėjau lyg viskas buvo gerai ir kol namo parsivežiau jokio skersvėjo lyg ir negavo,bet jei su kvėpavimu kaškas buna tupi ir taip stipriai kvėpuoti per burna pradeda nežinau kas yra nežinau ir gaila labai jos,bet lyg ir gerai jaučiasi valgo daug geria irgi vitaminus duodu,sepija,mineralus turi sakeliu visokių taip pat paskraidyt išleidžiu,bet dėja jei kaškas dar su sparnu neskraido ji tik šokinėja na nežinau pas veta gal vešt bandyt bet ka jie pasakys tokie protingi.
Mano banguotai naujai tai irgi kaškas negerai,nežinau kas nes kai imiau iš to veisėjo tai ir čiupinejau žiūrinėjau lyg viskas buvo gerai ir kol namo parsivežiau jokio skersvėjo lyg ir negavo,bet jei su kvėpavimu kaškas buna tupi ir taip stipriai kvėpuoti per burna pradeda nežinau kas yra nežinau ir gaila labai jos,bet lyg ir gerai jaučiasi valgo daug geria irgi vitaminus duodu,sepija,mineralus turi sakeliu visokių taip pat paskraidyt išleidžiu,bet dėja jei kaškas dar su sparnu neskraido ji tik šokinėja na nežinau pas veta gal vešt bandyt bet ka jie pasakys tokie protingi.
-
Karolis... - Pranešimai: 893
- Augintiniai:
As cia anksciau rasiau,kad Barborytei buna tokie dusuliuko priepuoliai,tai vetas sake,kad gali buti sirdute,bet greiciausiai kazkas su kvepavimo takais,ar kai ji beveik neskraidanti-neissivyste oro maiseliai.Patare vengti streso,duoti B grupes vitaminu.Taip ir darau ,ir jau 2 men.priepuoliuku nebuvo .Taip dziaugiuosi ir tikiuosi,kad jie nebesikartos,ar bent jau labai suretes.
-
Munex - Pranešimai: 6282
- Augintiniai:
O, sveikinimai, Munex! O vitB kokiam pavidale vartojot? Pabandyčiau irgi savo Lilei duot. Jis nuo visų somatinių simptomų taip pat padeda. Na, žodžiu, pabandysime dabar kompleksiškai pasigydyt, pažiūrėsim, kažkas turėtų padėt
-
- Augintiniai:
Skystam pavidale i vandeni lasinami,ten daug vitaminu,ne vien tik B.Pavadinimas VINKA,olandijos firmos Beaphar,kainavo 23lt.,jei gerai prisimenu.
-
Munex - Pranešimai: 6282
- Augintiniai:
Tokius mes irgi turim , visi mano pauktukai gauna. Na, gal dar nepakankamai ilgai ji juos vartoja ar gal dozė per maža, nes kadangi su amadinais viename narve gyvena, vienodą dozę ir gauna. Žiūrėsim, kaip čia vėliau mums seksis...
-
- Augintiniai:
Pas mano abi pateles yra kažkas, paskraidžius arba prie streso pradeda kai tankiau kvepuoti, girdisi garsas. Nieko specialaus nedarau, gaudavo palmių vaisių ekstrakto, daug vit. a jame, daiginukai ir t.t. Hera tai sirgusi ne kartą ir apgydyta su antibiotikais, bet gal nedagydyta buvo, aš bent taip galvoju, ir nusėdo tikriausiai kur giliau, o Baisa tai išvis neaišku kada ir kaip, dabar daugiau skraido, ga tai pagerins būseną...
-
Papooga - Pranešimai: 10520
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 11 svečių