Nimfų lyties nustatymas
Nedaug ka galiu pasakyti as apie sia papugele,nes ji pas mane dar labai trumpai,bet ciulbant negirdejau as jos,o uzrekusi buvo kelis kartus tik. O ir laike ja zmones visiskai neismanantys apie papugas,kadangi jos man gaila buvo,o buve seimininkai jos jau kuris laikas nenorejo laikyti,nusprendziau ja pasiimti i savo seima. Todel dabar mastau jam ar jai apie drauga-e...
-
27tigriuke - Pranešimai: 251
- Augintiniai:
Labuka, sailor Na del paukstuku lyties nustatymo nesu tikra, tiesiog bandau ismokt nors truputuka atskirt mazylius. Suprantu, kad gal kvailai nuskambes ir sukelsiu daug juoko, bet bandziau....
1. visu pirma po sparniukais ziurejau ar turi ieskojau margu demeliu, pas mane pilkieji mazyliai abu turejo.
2. uodegeles marguma apziurejau, visos iskyrus lutinuka margai gelsvos ir uodegos isoroniai krasteliai turejo geltona atspalvi. Nes priesingu atveju pas vyriskos lyties pauksteliu to neturetu but, kaip supratau. Tai tiek tu ziniu, patyrinejus. Tie zandukai pas paukstuku apgaulingi ir kiek pastebejau kuo paukstukas turi sviesios spalvos, tuo skruostukai ryskensi. Na bent taip pas mano paukstuku.
Pirmieji nimfukai jau menesiuko. Tai pirmuju nimfuciu uodegeles jau margai pilkos, geltonu atspalviu galima iziuret.
1. visu pirma po sparniukais ziurejau ar turi ieskojau margu demeliu, pas mane pilkieji mazyliai abu turejo.
2. uodegeles marguma apziurejau, visos iskyrus lutinuka margai gelsvos ir uodegos isoroniai krasteliai turejo geltona atspalvi. Nes priesingu atveju pas vyriskos lyties pauksteliu to neturetu but, kaip supratau. Tai tiek tu ziniu, patyrinejus. Tie zandukai pas paukstuku apgaulingi ir kiek pastebejau kuo paukstukas turi sviesios spalvos, tuo skruostukai ryskensi. Na bent taip pas mano paukstuku.
Pirmieji nimfukai jau menesiuko. Tai pirmuju nimfuciu uodegeles jau margai pilkos, geltonu atspalviu galima iziuret.
-
Nimfukai - Pranešimai: 41
- Augintiniai:
Matyt, neatidžiai šitą temą skaitei, nes tikrai ne sykį buvo parašyta, kad neišsišėrę jaunikliai atrodo kaip patelės - t.y., visi turi ir dėmeles vidinėse sparnų pusėse, ir dryžuotas uodegas. Šitie tavo išvardinti požymiai tinka tik nimfoms, kurios jau yra išsišėrusios, bet ir tai kai kurioms mutacijoms (margiems, pavydžiui) netinka. Teks laukti, kol patinukai pradės giedoti, nes iš pagal išvaizdą tikrai nepasakysi, ar jauniklis patinas, ar patelė.
O aš pabandysiu paieškoti laiko ir surašyti trumpą straipsniuką apie nimfų lyties nustatymą, nes žiūriu, kad visi daro tas pačias klaidas. Kartu ir noriu paprašyti laiko turinčių, kad paieškotų iliustracijų tam mano rašinėliui - geros kokybės įvairių spalvų ir amžiaus nimfų nuotraukų (iš forumo geriausiai).
O aš pabandysiu paieškoti laiko ir surašyti trumpą straipsniuką apie nimfų lyties nustatymą, nes žiūriu, kad visi daro tas pačias klaidas. Kartu ir noriu paprašyti laiko turinčių, kad paieškotų iliustracijų tam mano rašinėliui - geros kokybės įvairių spalvų ir amžiaus nimfų nuotraukų (iš forumo geriausiai).
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
-
ebas - Pranešimai: 4707
- Augintiniai:
Aš pati galėčiau iš knygų nuskenuoti, bet tai kaip paskui su autorinėm teisėm bus? Nereikia čia super duper nuotraukų, svarbu, kad paukštis gerai stambiu planu matytųsi, kad nereikėtų jo ieškoti nuotraukos kamputyje ir kad neišplaukusi nuotrauka būtų. Yra forume tų nuotraukų apsčiai, tik aš pati tai tikrai neturėsiu laiko per visus puslapius eiti ir rinkti. Saviškių nuotraukų turiu, bet gal kas kitokių mutacijų turi. Leos baltaveižių porelės nuotraukos visai neseniai buvo įdėtos, šitas pati be vargo atkapstysiu. Tiesa, tikrai kažkur turiu nuotrauką, kur gerai dėmelės patelės apatinėse sparnų pusėse matosi. Reiktų dar paieškoti nuotraukų, kur dryžuota ar nedryžuota uodega matytųsi, geriau ne vien uodega, bet visas paukštis, gal ir aš turiu tokių, reikia pasižiūrėti. Tik jeigu kas apsiims parankioti nuotraukų, tai tegul iškart parašo, kokio amžiaus ir kokios lyties paukštis. Paskui jau atrinksim, kokias nuotraukas dėti. Gerai perlinuko patino nuotraukos būtų - jauno su perliukais ir išsišėrusio be perliukų (ebo brolis kaip tik tokį turi, gerai nuotraukos jo būtų).
-
- Augintiniai:
Nimfų tema,37 puslapis.Perlinis patinukas vaikiškom plunksnom ir suaugęs.
- cipas mazas2.JPG (25.89 KiB) Peržiūrėta 1442 kartus(ų)
- Cipas didelis.JPG (11.66 KiB) Peržiūrėta 1442 kartus(ų)
-
Vygintas - Pranešimai: 1422
- Augintiniai:
-
- Augintiniai:
Sailor ačiū , tiesiog šaunu, kai aplink supratingos ir fainios pasnekoves. Dziaugiuos galedama su Jumis padiskutuot nors Šioje temoje kaip supratau esu visai "žalia" bet nieko, geriau nors truputuka ką nors žinot nei visai nieko. Tikrai nesmagu, kai nežinai mažylių lyties ir tuo labiau kai juos reik parduot, isleist į naujus namus. Nes neauginsi visų kol pakeis plunksneles, kad matytusi jų lytis. Manau, kad visi suprantat, del ko ta tema aktuali. Literatūros knigynuose apie nimfas ner o kai kitos kalbos nemoki, tai tamsus miskas
Tikrai būtų didelė pagalba, info apie tai, ka sumane padaryt sailor na manau butu galima ir užmoket už tokį darbą
Tikrai būtų didelė pagalba, info apie tai, ka sumane padaryt sailor na manau butu galima ir užmoket už tokį darbą
-
- Augintiniai:
Nimfukai, nereikia laukti, kol paukščiukai plunksnas pakeis, patinukai anksti giedoti pradeda. Tik ne visi vienu metu. Taip veisėjai ir nustato, kas ir kas iš jų jauniklių.
-
- Augintiniai:
Sailor nei minties neturejau jog mano paukstukai taip sutars ir isdykaus Auginu juos savo dziauksmui, taciau kad jie taip intensyviai poruojas ir visa kita, tai nesinor ir prie tu mazyliu prisirist ir vietos ne per daugiauisiai turiu. Vienam kambary miegam, gyvenam drauge ir svecius priiminejam tai tenka paukstukus isleist daug anksciau. Nesu veiseja nimfuku tik miegeja, jei taip galima pasakyt........Sutinku su jumis, kad jie mazi visi panasus....
Tai ir spelioju kas yra kas, kaip paskutineje nuotraukoje tos atrodo kaip mergytes. Nors pirmoje foto viena is ju sviesiai pilka,galvyte geltona tai ? jis ar ji-nezinia
Tai ir spelioju kas yra kas, kaip paskutineje nuotraukoje tos atrodo kaip mergytes. Nors pirmoje foto viena is ju sviesiai pilka,galvyte geltona tai ? jis ar ji-nezinia
-
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 7 svečių