Laukiniai paukščiai namuose
Įsivaizduoju, kad sunku tokiam mažiukui sparniuką pritvarstyti. Pabandyk priklijuoti pleistru, pasižiūrėk, ar veikai, kaip paukštis jaučiasi, jei blogai bus, nulupti gi galėsi.
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
Na, nepavyko ir paklijuot sparniuko. Nusipešė pleistrą su visa plunksna. Paliksiu taip ir lauksiu, kol sugis arba ne.
- Arven
- Augintiniai:
Mano mažylio sparniukas po truputį gyja. Žaizdelė traukiasi, patinimas praėjo. Bet deja, sparniuko funkcija negerėja. Užtat kas rytą pusryčiaudami apie 7 val klausomės giesmelių.
Jei jis nepasveiktų, gal kas nors žino kokį gamtininkų centrą ar dar kokią organizaciją, kur priglaustų ir tinkamai pasirūpintų laukiniu paukšteliu?
Jei jis nepasveiktų, gal kas nors žino kokį gamtininkų centrą ar dar kokią organizaciją, kur priglaustų ir tinkamai pasirūpintų laukiniu paukšteliu?
- Arven
- Augintiniai:
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
Bandysiu. Kol kas dar kokių porą savaičių palaikysiu - gal pasveiks. Bet ilgesniam laikui man tiesiog per brangu. Jam kirmėlaites pirkeliot brangiau gaunas, nei išmaitinti savo katę ir paukščiukus kartu sudėjus. O užsiveist kirmėlių kolonijos neketinu.
- Arven
- Augintiniai:
Mano bėdulis vis dar nepasveiko. pasižadėjau sau daugiau niekad į natūralią atranką nebesikišt. O dabar kad jau paėmiau, turiu rūpintis. Net žaizda ant sparno jam niekaip negyja, vis po truputį pakraujuodavo. Tai penktadienį padariau labai mandrą įtvarą sparnui iš pagaliukų, pleistriukų ir binto. Dabar jau sparnas teisingo pozoj pritvarstytas. Gal taip sugis. Net nebeskaičiuoju, kiek pinigų išleidau kirmėlėms. Argi niekas nėra gydęs vabzdžialesių paukščių? Gl galima kuo nors pakeisti gyvą maistą?
- Arven
- Augintiniai:
žinok panašią bėdą parsivežiau iš Vengrijos. viena žydroji astrilda lesa tik kirmėles, kruopomis beveik nesidomi, gerai tik tas, kad dar kiaušinio ir varškės pavyksta įsiūlyt, bet kirmėlių atsargos sparčiai mažėja, lieka tik vabalai
-
lea - Pranešimai: 3287
- Augintiniai:
Kiek zinau,kirmeliukus galima pakeisti liesa jautiena,tik neprisimenu zalia ar virta ,bet lyg zalia.Reikia supjaustyti plonyciais mazyciais siaudeliais ir bandyti ar tai ant zemes padeti,ar su pincetu paduoti.Dar dabar galima pagaudyti visokiu vabaliuku,uodu,sliekiuku.Gal dar virto kiausinio truputeli pabandyti.
-
Munex - Pranešimai: 6282
- Augintiniai:
Aš savo čiurlį pernai kačių konservais išmaitinau. Šiaip, lyg ir negalima, bet suėjo ir 2sav. kuo puikiausiai išgyveno. Klausimas tik ar kieliukas les nejudantį, nepažįstamos konsistencijos maistą...
-
witaliukas - Pranešimai: 344
- Augintiniai:
Na va, vakar netyčiom pamiršau šiandienai kirmėlių nupirkt, tai buvau tik juostelėm pjaustyto kiaušinio įdėjusi. Ir grįžusi namo jo neradau! Sulesė. Gal mes pamažu pradėsim plėst racioną.
Bet panašu, kad į gamtą jis nebegrįš. Sparnas dabar sutvarstytas, bet nepanašu kad gytų.
Bet panašu, kad į gamtą jis nebegrįš. Sparnas dabar sutvarstytas, bet nepanašu kad gytų.
- Arven
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 7 svečių