Lietuvoje gyvenantys laukiniai paukščiai
Kalbant apie laukinius paukščius, pas mane jau pakabinta lesyklėlė, pirmojo sniego iškritimo proga, vakar Na, ir paukščiai greitai susigaudė, vakar tik didžiųjų zylių būrelis, o šiandien jau ir kėkštai sukinėjasi aplinkui, pilkųjų zylių porelė apsilankė lesykloje, nedąsiai keli karklažvirbliai prastraksėjo, o lašinukus kapoja mėlynoji zylė Labai laukiu alksninukų, strazdų, bukučių ir žaliukių, na tikiuosi, šiais metais daugiau rūšių paukščių apsilankys.
Beje, svirbeliai man ir nerealaus grožio paukščiai, gaila, kad mūsų sodus jie tik praskrenda, spalio mėnesį didelis būris, gal 50 paukščių buvo nutūpę elektros laidus ir vaišinosi kaimynų uogomis, bet tik porai valandų... Na, bet Lietuvoj jie tikrai žiemą užfiksuojami, gal dar užsuks...
Oij, išgąsdinau kėkštą netyčia, tiesą sakant, man ruduo, žiema patinka, tiek daug gyvybės kieme aplink lesyklą, iš miškų dauguma persikelia arčiau gyvenviečių (bent kol plėšrieji paukščiai neatskris)
Kviečiu visus dalyvauti lesyklų stebėjimo akcijoje nuo gruodžio pirmos, registruotis
Pasirodo praėjusią žiemą pas mane apsilankė 14 rūšių paukščių, užfiksavau jų apie 1500 Na, nemažai pinigėlių išleidom saulėgrąžoms, nesuskaičiuosiu, kiek kg pirkom, žemės riešutams, lašinukai mums nieko nekainavo, bet džiaugsmo ir malonumo buvo daug.
Nuotraukos iš praėjusios žiemos sudėtos čia:
Beje, svirbeliai man ir nerealaus grožio paukščiai, gaila, kad mūsų sodus jie tik praskrenda, spalio mėnesį didelis būris, gal 50 paukščių buvo nutūpę elektros laidus ir vaišinosi kaimynų uogomis, bet tik porai valandų... Na, bet Lietuvoj jie tikrai žiemą užfiksuojami, gal dar užsuks...
Oij, išgąsdinau kėkštą netyčia, tiesą sakant, man ruduo, žiema patinka, tiek daug gyvybės kieme aplink lesyklą, iš miškų dauguma persikelia arčiau gyvenviečių (bent kol plėšrieji paukščiai neatskris)
Kviečiu visus dalyvauti lesyklų stebėjimo akcijoje nuo gruodžio pirmos, registruotis
Pasirodo praėjusią žiemą pas mane apsilankė 14 rūšių paukščių, užfiksavau jų apie 1500 Na, nemažai pinigėlių išleidom saulėgrąžoms, nesuskaičiuosiu, kiek kg pirkom, žemės riešutams, lašinukai mums nieko nekainavo, bet džiaugsmo ir malonumo buvo daug.
Nuotraukos iš praėjusios žiemos sudėtos čia:
-
kukushka - Pranešimai: 1759
as dar lesikleliu nesu pakabines bet pas mano mociute darzinei ira padetas praplyses maisas su avizom tai salia tu avizu pridedu lasiniu ir saulegrazu tai kartais pasilepiu ant sieno ir stebiu kaip lesa bukuciai,karklazvirbliai,didzioji ilgauodege ir melinoji zyle tai buna labai grazu ziuret kaip paukstukai lesineja saulegrazas
-
kormoranas - Pranešimai: 355
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
-
Saulius - Pranešimai: 4294
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 3 svečių