Lora (Eklektiškoji papūga) - Eclectus roratus
tikiuosi blogiau nebus mabno žora megsta pakramtyt zvyriuka. vakar buvo pirmas skrydis suko pora ratu aplink kambary ir sekmingai nutupe ant laiptu
-
vaidosiusss - Pranešimai: 30
- Augintiniai:
o as manau zvyriuko gal ir nieko duoti,bet maniske i tapuse ne neziuri zvyriukas gal ir nieko,bet ne zemes kurios randasi ant darzoviu tai mano nuomone
-
deivis99 - Pranešimai: 953
- Augintiniai:
O geriau ne tik pirmąsias žinutes, bet ir visą temą su visomis nuorodomis - ten yra ir kitokios informacijos, negu pirmoje žinutėje sudėta.
Netgi mano pateiktose nuorodose, kurias nurodė Erika, yra skirtingos nuomonės dėl žvyro reikalingumo papūgoms. Mokslas nestovi vietoje, ir vis daugiau rimtų informacijos šaltinių pasisako už žvyro papūgoms reikalingumą. Dar porą nuorodų įdėsiu į žvyro temą.
Netgi mano pateiktose nuorodose, kurias nurodė Erika, yra skirtingos nuomonės dėl žvyro reikalingumo papūgoms. Mokslas nestovi vietoje, ir vis daugiau rimtų informacijos šaltinių pasisako už žvyro papūgoms reikalingumą. Dar porą nuorodų įdėsiu į žvyro temą.
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
Na, eklektusų didžiąją dalį mitybos turi sudaryti ne kietas maistas, o vaisiai/daržovės/daiginukai. Kažkada kai buvau jais užsivežus, tai nemaža straipsnių apie juos perskaičiau. Neįstrigo atmintin, kad jiems žvyro reiktų duot.
Na, bet ko gero nepakenkls jis.
Tik tikiuosi, kalbėdami nemaišot kalcio šaltinių (austrių kiautų, sepijos, kreidos, koralinio smėlio) su indiferentišku žvyru. Man atmintin įstrigę, kad pastarojo reikia tik tiems paukščiams kurie lesa nelukštentas sėklas (t.y. vištiniams).
Kita vertus esu radus video kur aros gamtoj molį lesa, bet molis greičiau mineralų šaltinis nei indiferentiško žvyro.
Na, bet ko gero nepakenkls jis.
Tik tikiuosi, kalbėdami nemaišot kalcio šaltinių (austrių kiautų, sepijos, kreidos, koralinio smėlio) su indiferentišku žvyru. Man atmintin įstrigę, kad pastarojo reikia tik tiems paukščiams kurie lesa nelukštentas sėklas (t.y. vištiniams).
Kita vertus esu radus video kur aros gamtoj molį lesa, bet molis greičiau mineralų šaltinis nei indiferentiško žvyro.
- Arven
- Augintiniai:
Tas molis kur aros,amazonės ir t.t,žodžiu pietų amerikos papugos,lesa,tai jo funkcija yra surišti organizme susikaupusius toksinus,toksliau juos absorbuoti ir su išmatom pašalinti iš organizmo.
-
geris - Pranešimai: 483
- Augintiniai:
Sveiki! Pries kelias dienas "sutikau" eklektusa kikoi ir dingau.. Jau daug skaiciau, bet turiu pora klaustuku jau auginantiems siuos paukstukus.
Mes neretai isvaziuojame savatgaliui - kaip jie tai pernesa? gal tada geriau galvoti apie porele ar apskritai siuo atveju deti kryziu ant sios svajones?
matau kad temoje seniai tyla, bet tikiuosi atsiliepsite
Mes neretai isvaziuojame savatgaliui - kaip jie tai pernesa? gal tada geriau galvoti apie porele ar apskritai siuo atveju deti kryziu ant sios svajones?
matau kad temoje seniai tyla, bet tikiuosi atsiliepsite
- KateZa
- Augintiniai:
Kaip perneša išvykimą savaitgaliais, priklauso ne nuo rūšies, o nuo individualaus paukščio. Paprastai nieko nenutinka, jeigu paukštis nėra labai jautrus ir labai prielipa. Na, poroje gyventi papūgoms visada geriau, negu po vieną, taip kad jeigu turi galimybę, pirk du (iš pradžių galima vieną pirkti, o kai susigyvensit, ir kitą). Pasiskaityk ir kitus šio forumo skyrelius, kaip Buitis ir higiena, Jaukinimas ir dresūra - daug informacijos rasi, gal net ir atsakymus į savo klausimus. O jeigu eklektusas vėl forume atsirastų, būtų labai smagu .
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 5 svečių