Rankomis išmaitintas vs tėvų išaugintas paukštis
Dėmesio:
Norėdami įsigyti sveiką paukštį, atidžiai rinkitės pardavėją! Venkite aferistų, nesąžiningų pardavėjų ar veisėjų.
Jei kyla abejonės dėl pardavėjo - klauskit .
Nepamirškit ir patys įdėmiai įvertinti įsigyjamą paukštį. Patarimus, į ką atkreipti dėmesį, rasit .
Norėdami įsigyti sveiką paukštį, atidžiai rinkitės pardavėją! Venkite aferistų, nesąžiningų pardavėjų ar veisėjų.
Jei kyla abejonės dėl pardavėjo - klauskit .
Nepamirškit ir patys įdėmiai įvertinti įsigyjamą paukštį. Patarimus, į ką atkreipti dėmesį, rasit .
Viliau, mano Mazas ir Bratkos Zoro pilnai TEVU isauginti ir prieraisumu tikrai nesiskundziu.Jeigu as namuose tai paukstis ant peties.Kartu maista gaminuos, namus tvarkau ir t.t. O ir laukinuka naujoka ketinu po truput prisijaukint Taip, kad as esu pries tokius dalykus. Aisku isskyrus atvejus kai tevai vaikais nesirupina tada jau zmogus padeda. Bet vel - gamtoje tokia "seiminele" tiesiog sunyktu nepalikus palikuoniu ir blogu genu.
-
ebas - Pranešimai: 4707
- Augintiniai:
Genai tai jų geri, tik va kad paukštiškos elgsenos iki galo neišmoksta, kai žmonių auginami būna. Aš vieną turiu ir daugiau nenoriu, Tik va bėda, kad jauniklį kakadulį tėvų išaugintą vargiai rasiu.
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
-
viliuss - Pranešimai: 2652
- Augintiniai:
Tai kad pas mus visi tokie, kurie poras perka, perka veisimui ir vaikiukus rankomis maitina. Sakiau, kad šansai tokį rasti - minimalūs.
-
- Augintiniai:
Sailor, tai išanksto bandyk tartis, kad taviškį paliktų tėvams, jiems gi neturėtų būti problemų, net paprasčiau.
-
Papooga - Pranešimai: 10520
- Augintiniai:
Bet tuo atveju vis tiek reikia, kad jį kažkiek primaitintų, kad išmoktų jis žmogų prisileisti ir maitinimo nevijotų, nes kakadu pagal viską reikėtų primaitinti iki 7 mėnesių amžiaus. Žodžiu, sudėtinga, oi dar kai ne pati ieškosiu, o prašysiu kito žmogaus, kad man jį rastų, ir ne tokia jau dažna ta rūšis, tai realiai gali būti sunku tokį variantą surasti. Kitu atveju gaučiau ne jauniklį, o aš jaunikliuko noriu.
-
- Augintiniai:
Aš kažkaip kuo toliau, tuo labiau imu galvot, kad paukščio absoliutus sužmoginimas yra kažkoks ... iškrypimas... Na, paukštis juk turi būti paukštis. Nei šuniukų, nei kačiukų niekas neatima iš tėvų tik gimus ir nedaro iš jų šunžmogių arba kačiažmogių... Juk tėvai suteikia savo vaikams "tapatybę", išmoko elgesio taisyklių ir t.t.
Kaži, kas vyksta to papūgiuko galvelėj, jei žmogaus rankose jis mato savo porininką... Juk jis turi savo instinktus, savo poreikius, kurių tos rankos niekaip negalės patenkinti. Ir ne vien dėl poravimosi. Pvz., mano papūginai nemažai užsiiminėja tarpusavyje, nors šalia ir yra žmonių. Kasinėjasi, kutinėjasi. Viens kitam snapų aplūžinėjimus sutvarko, patvarko plunksneles ten, kur pats nepasiektų. Pasipeša, pasibara, garą nuleidžia...
Papūgai reikia tiek daug draugijos, kad jos dėmesio pilnai užtenka ir paukščiui, ir žmogui.
Sužmoginto rankinio papūgiuko aš dabar ir dovanai neimčiau. Garantuotos problemos ateityje. Arba pešiosis, arba kokie nors psichavimai ar agresijos prasidės nuo vienatvės ir nuo "nesusikalbėjimo" su savo "bendrarūšiais"...
Senegalų visą žavesį kuria jų asmenybės, jų spalvingi charakteriai, kūrybiškumas, išdaigos, o tai įgimta.
Aišku, turėti senegalą, kuriam vien žmogaus vaizdas sukelia fobiją, būtų žiauru (žinojau ir tokių pavyzdžių). Bet pavyzdžiui, nepasakyčiau, kad iš mažylio man mažiau džiaugsmo nei iš dičkio, tas mažasis komikas yra daug išradingesnis už dičkį ir tokius spektaklius ištaiso su kuliavirščiais, stovėjimu ant galvosir kitais triukais, kad gerą nuotaiką užtikrina ilgam...
Vat, kiek prišnekėjau... Čia ne į diskusiją, tiesiog mintys jau seniai buvo susikaupę...
Kaži, kas vyksta to papūgiuko galvelėj, jei žmogaus rankose jis mato savo porininką... Juk jis turi savo instinktus, savo poreikius, kurių tos rankos niekaip negalės patenkinti. Ir ne vien dėl poravimosi. Pvz., mano papūginai nemažai užsiiminėja tarpusavyje, nors šalia ir yra žmonių. Kasinėjasi, kutinėjasi. Viens kitam snapų aplūžinėjimus sutvarko, patvarko plunksneles ten, kur pats nepasiektų. Pasipeša, pasibara, garą nuleidžia...
Papūgai reikia tiek daug draugijos, kad jos dėmesio pilnai užtenka ir paukščiui, ir žmogui.
Sužmoginto rankinio papūgiuko aš dabar ir dovanai neimčiau. Garantuotos problemos ateityje. Arba pešiosis, arba kokie nors psichavimai ar agresijos prasidės nuo vienatvės ir nuo "nesusikalbėjimo" su savo "bendrarūšiais"...
Senegalų visą žavesį kuria jų asmenybės, jų spalvingi charakteriai, kūrybiškumas, išdaigos, o tai įgimta.
Aišku, turėti senegalą, kuriam vien žmogaus vaizdas sukelia fobiją, būtų žiauru (žinojau ir tokių pavyzdžių). Bet pavyzdžiui, nepasakyčiau, kad iš mažylio man mažiau džiaugsmo nei iš dičkio, tas mažasis komikas yra daug išradingesnis už dičkį ir tokius spektaklius ištaiso su kuliavirščiais, stovėjimu ant galvosir kitais triukais, kad gerą nuotaiką užtikrina ilgam...
Vat, kiek prišnekėjau... Čia ne į diskusiją, tiesiog mintys jau seniai buvo susikaupę...
-
DoDo - Pranešimai: 1039
Oi nežinau, penktą kartą bandau parašyti, tiek minčių, tikrai su daug kuo nesutinku ir galėčiau paoponuoti, tik nežinau ar verta, o dabar turiu išvykti, vakare paskaitysiu
Kelios mintys:
- kai papūgos bus garbanotom ausim šluojančiom žamę jų tikrai nebereikės "žmoginti", tačiau dabar dauguma rūšių yra tik viena-dvi kartos nuo džiunglių.
- Jonis su Hera tikrai žino kaip vienam su kitu bendrauti, tačiau didelis klausimas ar Jonis ar Čipas jaučiasi laimingesnis pas mane gyvendamas
- neišgąsdinkim žmogaus, neturi būti baisu pasakyti kaip yra, smerkti visada labai lengva, jau buvo tokių situacijų ne viena, gal geriau pasimokykim iš klaidų. Kas iš to kad paskui žmonės patyliukais parduoda papūgas bijodami reakcijos.
Na čia pradžiai...nes jau už ausų mane pačią tempia
Kelios mintys:
- kai papūgos bus garbanotom ausim šluojančiom žamę jų tikrai nebereikės "žmoginti", tačiau dabar dauguma rūšių yra tik viena-dvi kartos nuo džiunglių.
- Jonis su Hera tikrai žino kaip vienam su kitu bendrauti, tačiau didelis klausimas ar Jonis ar Čipas jaučiasi laimingesnis pas mane gyvendamas
- neišgąsdinkim žmogaus, neturi būti baisu pasakyti kaip yra, smerkti visada labai lengva, jau buvo tokių situacijų ne viena, gal geriau pasimokykim iš klaidų. Kas iš to kad paskui žmonės patyliukais parduoda papūgas bijodami reakcijos.
Na čia pradžiai...nes jau už ausų mane pačią tempia
-
Papooga - Pranešimai: 10520
- Augintiniai:
man tai baisiausia yra tas užsidegimas pačiai išmaitint.
esu nusivylus vieną kartą, po kurio kaži ar ryščiausi užaugint kokį paukščiuką.
tas mažytis padariukas, kuris jau lipa ant piršto, prašo maisto, ir laiko tave svarbiausiu "daiktu" savo gyvenime... o paskuj jo netenki... buvo mažytis amadinukas, bet per daug jis man reiškė, per daug prisirišau.
sirgau po to dvi savaites, o pasekmės ligos visam gyvenimui.
tai vat, toks pastebėjimas
esu nusivylus vieną kartą, po kurio kaži ar ryščiausi užaugint kokį paukščiuką.
tas mažytis padariukas, kuris jau lipa ant piršto, prašo maisto, ir laiko tave svarbiausiu "daiktu" savo gyvenime... o paskuj jo netenki... buvo mažytis amadinukas, bet per daug jis man reiškė, per daug prisirišau.
sirgau po to dvi savaites, o pasekmės ligos visam gyvenimui.
tai vat, toks pastebėjimas
-
lea - Pranešimai: 3287
- Augintiniai:
Sutinku, kad atbaidyti žmogaus ir peikti jo svajonės nereikia. Bet prieš pasiryžtant tokiam žingsniui reikėtų susirinkti visą įmanomą informaciją. Įkeliu keletą nuorodų, kur būtų galima gauti informacijos apie papūgas. Tik, kaip jau rašiau mano pasikliovimas rusų forumais nepateisino lūkesčių, nors dabar dėl to nesigailiu.
http://www.mybirds.ru/forums/
http://www.mybirds.ru/forums/index.php?showtopic=33254
Asmuo, pseudonimu Mesotypus pats veisia senegalus. Gal galėtų padėti, pakonsultuoti.
Amazon taip pat veisia senegalus:
http://www.mybirds.ru/forums/index.php?showtopic=26647
Ten taip pat daug rasite informacijos iš žmonių, auginančių rankinius senegalus. Gal kai kur informacija ir nėra nauja, bet bandykite ieškoti kontaktų su augintojais, kurie patys veisia senegalus. Mes juos tik laikome.
http://www.mybirds.ru/forums/
http://www.mybirds.ru/forums/index.php?showtopic=33254
Asmuo, pseudonimu Mesotypus pats veisia senegalus. Gal galėtų padėti, pakonsultuoti.
Amazon taip pat veisia senegalus:
http://www.mybirds.ru/forums/index.php?showtopic=26647
Ten taip pat daug rasite informacijos iš žmonių, auginančių rankinius senegalus. Gal kai kur informacija ir nėra nauja, bet bandykite ieškoti kontaktų su augintojais, kurie patys veisia senegalus. Mes juos tik laikome.
Paskutinį kartą redagavo juurate 2011.05.12 23:50. Iš viso redaguota 1 kartą.
-
juurate - Pranešimai: 787
- Augintiniai:
Grįžti į Tiems, kas ruošiasi pirkti
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 19 svečių