[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 704: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 704: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4761: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3891)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4763: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3891)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4764: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3891)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4765: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3891)
Paukstis.lt • Temos rodymas - Nimfų veisimas
logo

Nimfų veisimas

Auginam jauniklius :)

Standartinė Pilkiki » 2013.11.29 14:13

Inkilą nukabinau jau iškart kai nebeperėjo. O su pertvarkymu reiks pabandyt:))))
Pilkiki

Augintiniai:

Standartinė milduze » 2013.11.29 17:00

aciu ,kad atsiliepete,situacija tokia,kai pamaciau ,kad sudejo kiausini ant narvo dugno,pagal cia esancia schema kaip daryti inkila,pagal tuos ismatavimus padarem.pakabinom,o antra kiausini ji sudejo vel ant dugno narve,nors inkilas kabojo para laiko.patinukas vienas agresyvesnis buvo ,tai ji iskeliau ,kai buvo sudeti 2 kiausinukai,trecia ji sudejo irgi ant dugno.visus as juos pati i inkila sukeldavau.patinukas ,likes vienas ,lindo i inkila ,ten sedi gan ilgai ,mazdaug gal valanda pabuna islindes ,gal maziau ,ir vel atgal.o ta ponia ne uz ka nelino.o va dabar ,ka tik pamaciau,kad jie vel poruojasi ,na ,kaime mociute sakydavo ,gaidys mindo vista,o kaip cia pavadint ,net nezinau :pardon2: tai man dabar vel klausimas ,gal tie kiausinukai jau sugede,kad jie vel poruojasi :unsure:
kas ten,inkile su kiausinukais dedasi ,neziuriu,bijau atbaidyti..
milduze

Augintiniai:

Standartinė sailor » 2013.11.30 23:30

Nieko tiems kiaušiniams neatsitiko, kol dar jie nepradėti perėti. Ir nenorėk, kad patelė iškart į inkilą lįstų, paprastai patinas "lizdą" paruošia ir ten patelę kviečia. Kol kas palik viską kaip yra, bus matyt, kaip toliau viskas klostysis.
Vartotojo avataras
sailor

Augintiniai:

Standartinė milduze » 2013.12.09 19:48

pavarciau cia esamas temas,pasirodo,kad savo papugas pilna to zodzio prasme ,kankinu ,maisto atzvilgiu..siaip ,nupirkdavau kazkokiu seklu misinio :kikoje: ir tuo baigdavosi ,na,dar varskes,morku,obuoliu,salotu vasara paduodavau...o dar laukiu ,kol maziukus isperes..jei atvirai ,tai tas paugas ne savo noru , neplanuotai isigijau ,todel per daug nesigilinau...bet dabar pripratau prie ju ,ir gaila kam atiduot ,kaip yra salygos ir pas mane...o dar tie kiausinukai sujaudino mane,be galo grazu ,kaip matai ,kaip gyvybe ateina i si pasauli..taigi prasau ,konkrecios pagalbos ,kaip galeciau skubiai ,ilgai neklaidziojant ir nerankant info cia(nes siuo metu dar ie mano buldogytes apsibuldogiavo),laiko kaip ir neturiu tam. kas galit konkreciai parasyt ,ka duoti perincioms ,tiksliau perinciui papuginui ,nes patelei ,kaip supratau ,buvo problemu su kiausinuko padejimu ,ji nusilpo,liudna visai ,taip sedejo gal kokias 3 dienas ,va tik dabar matau ,kad pakeite papugina ir ilindo i inkileli .kiausinio pasmulkinau ,bet nemaciau ,kad ji lestu kuris nors..nupirkau kazkokiu vitaminizuotu seklu :vitakraft" firmos ,bet irgi nemaciau ,kad ju lestu ,nes atskiram indeli priberiau..kiausinio luksto primalto priberiau...nelesa.lesa tik tas "kikines"kruopytes"...ar tinka duot tas daigintus grudus ,kur maximoje parsiduoda?padekit,patarkit..
milduze

Augintiniai:

Standartinė romantishka » 2013.12.10 10:03

Milduze,
Jei kiaušinio nevalgo - tai ir nedėk. Jo poreikis išaugs bebaigant perėt (link 18-21 dienų) ir maitinant jauniklius.
Gali pabandyt, kaip pati sakai, daiginukų. Taip pat gali bandyt kruopų košės/mirkytų kruopų.
Iš mano patirties - kiaušinį maniškiai labai mėgsta, bet visokių daiginukų, košių ir to kiaušinmaiščio mišinio iš Kikos nevalgo. Nieko baisaus, jei valgo tik papūgų mišinį - nelabai priversi ką kitą valgyt, jei nenorės.
BŪTINAI nupirk kalcio šaltinių (sepijos, mineralo ar kt.), vitaminų (aš naudoju lašinamus į vandenį). Tai, kad patelė 3 dienas buvo liudna, apatiška - gali būti, kad pasilpo po kiaušinio padėjimo (ypač, jei narve nėra kalcio šaltinių - galėjo pasireikšti jo trūkumas organizme), nors aš pas saviškę to nepastebėdavau. RIMTAS PAVOJUS gali būti, kai kiaušinis užstringa (angl. egg binding), tada pasireiškia panašūs simptomai. Gerai apžiūrėk papūgytę - plačiau apie šią problemą gali rasti: http://www.justcockatiels.net/egg-related-problems.html
Vartotojo avataras
romantishka

Augintiniai:

Standartinė Blondi » 2013.12.10 10:44

O aš priešingai rekomenduočiau kiekvieną dieną siūlyti daug ir įvairaus maisto... Nes būtent taip ir reikia pratinti prie to, ko nevalgo, nes ankščiau ar vėliau pradeda valgyti... Taip turi būti kasdien net ne perėjimo metu, o perėjimo metu ir vaikų auginimo metu ypatingai svarbu kuo įvairesnė mityba, kad nenusilptų tėvai ir stiprūs būtų vaikai :yes4:
Aš asmeniškai ant narvo dugno sustatau 3-4 lėkštutes (sausas maistas pakabinamuose indeliuose yra), o į tas lėkštutes dedu: daiginukus, virtas košes, vaisius, daržoves, ir stengiuosi kuo įvairesnius siūlyti... Ir pas manęs taip ne tik perėjimo metu... Aš kiekvieną rytą savo pradedu nuo arbatos gėrimo ir košių virimo papūgoms ir daržovių pjaustymo smulkiai papūgoms (nes maniškiai tik taip valgo)... O pratinimo procesas buvo laaabai ilgas...Pirmuosius metus, tai dažniausiai ką pridėdavau, tą ir išmesdavau....
Blondi

Augintiniai:

Standartinė sailor » 2013.12.10 15:16

Kiaušinio dabar nereikia duoti, ir taip kiaušinius deda, kam papildomai skatinti, kad pridėtų daug. Duoti pradėti tada, kai jaunikliai išsiris. Paprastai išsiritus jaunikliams tėvai ima lesti įvairų maistą, net ir tokį, kurį anksčiau brokijo. Taip kad kol kas nerimauti pagrindo nėra. O va kalcio tai būtinai reikia duoti, geriau į vandenį (gal kas iš forumiečių gali pasidalinti Calcivet ar Calcilux preparatais?). Kiek kiaušinių jau sudėjo?

P.S. O informacijos apie užstrigusį kiaušinį galima rasti ir mūsų forume :yes4:

viewtopic.php?f=16&t=663
Vartotojo avataras
sailor

Augintiniai:

Standartinė milduze » 2013.12.11 00:02

aciu , viska supratau,o kas del negalejimo sudeti kiausinuko ,as ta info buvau suradus ,padariau taip ,kaip ten rase,ir ji gal po kokiu 4 val padejo kiausinuka su minkstu lukstuku :( .as ji ismeciau ,nes gana ilga laika ,gal 4 ar 5 dienas buvo nedejusi ,o be to jis minkstas,nemanau,kad is jo kas issiristu..dabar patuke jau atsigavo ,jau nakciai lenda i inkiliuka ,o as su dideliu nekantrumu laukiu ,kas bus toliau.paziuret ar jie apvaisinti tiesiog neimanoma ,nes papuginas ,kaip koks kriugeris savo snapu be gailescio doroja mano rankas net beriant lesala, tai jei lysciau i jo lizdabijau but papjauta :xaxaxa:
milduze

Augintiniai:

Standartinė sailor » 2013.12.11 00:21

Tai ir nelįsk į tą inkilą. Kai ateis laikas ristis paukščiukams, tai ir sužinosi, apvaisinti kiaušiniai ar ne. O kalcio būtinai reikia, jei kiaušinis minkštu lukštu buvo.
Vartotojo avataras
sailor

Augintiniai:

Standartinė Augustis » 2013.12.15 15:48

Sveiki :bye: Turiu ir aš klausima dėl nimfų poravimosi. Turiu nimfų porelę jau ~3 metus, pirmus metus jos pradėjo poruotis (vos ne kekvieną dieną) ir tą pavasarį patelė padėjo kiaušinėlius du. Tačiau iš jų niekas neišsirito, baisiai nepergyvenom, galvojom, kad kitą pavasarį padės, tačiau nepadėjo. Ir pradėjo rečiau poruotis, dabar išvis to nebedaro (nebent dieną, kuomet nieko nebūna namuose). Norėčiau paklausti, ar įmanoma, kad šį pavasarį jos padėtu kiaušinėlių? Ar čia jų asmeninis reikalas? Gal reikia paįvairinti mitybą, dėkoju už atsakymus. :):
Augustis

Augintiniai:

Grįžti į Veisimas

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 10 svečių

Forumo augintiniai

Kaladėlę aš kremtu
Ir snapelį dailinu!
Plunksnas dar pakedenu -
Savo grožį puoselėju!

2015 Gruodis

Kalendorius