Nimfų veisimas
Pirmiausia tai reikia inkilo
Ir aišku, veisimosi metu mityba turi būti "pagerinta": vaisiais, daržovėmis, vitaminais, būtinai reikia kalcio papildų ir t.t.
Šioje temikėje rasi daug info
Ir aišku, veisimosi metu mityba turi būti "pagerinta": vaisiais, daržovėmis, vitaminais, būtinai reikia kalcio papildų ir t.t.
Šioje temikėje rasi daug info
-
ebas - Pranešimai: 4707
- Augintiniai:
Inkilėli turiu. Dėl maisto būtų įdomiau paklausti. Kokiu vaisiu? Aplamai koki maista duoti veisimosi metu, nes maniskes valgo viska Bet šiuo metu duodu maistą su visokiais rešutais, džiovintais bananais. Tarkim kiek suprantu,- reiktu jas "atšerti" pavasariui?
- Augustis
- Augintiniai:
Augistis, bendroje mitybos temoje pirmoje žinutėje labai gerai surašyta, ką galima, ko ne... Man pradžioj tas sąrašas labai padėjo Visada reikia stengtis maitinti įvairesniu maistu, duoti daugiau vaisių, daržovių... Maniškių racioną sausiakas užimą mažesniąją dienos normos dalį: nes jie kiekvieną dieną lesa įvairias virtas košes, daiginukus, vaisius, daržoves, pavasarį-vasarą dar žalumynų visokių... Aš jiems, kai per skubėjimą iš ryto neįdedu minkšto maisto, tai tuom dienom net kaimynai pastebi, kad papūgos vėl kažko labai neramios Veisimosi metu jie dar noriau valgo viską...tada sausiakas iš vis beveik nevalgomas
- Blondi
- Augintiniai:
Ačiū, perskaitysiu ir pasidomėsiu Aš atvirai pasakius labai retai jiems duodu kokio kito maisto, visada grūdus, nes ir dabar narvelyje idejau sauso jų to maisto ir kopūsto supjausyto, obuolių ir kiaušinio trynio, galvojat valgo? O gal dabar išimti ta sausa maista? Ir sakykit kokia galimybė, kad šiais metais turės jauniklių? Nes pasikartosiu - jau metus nėra tarp jų nieko, aišku vienas kitam pakaso galvas pasipyksta kartais, o nėra, na žinoma ne 100 proc. nes nežinau kas būna kai manęs namie nėra Viena karta turėjo padėjusi patele kiaušinius du, tikrai turėjo būti apvaisinti, bet nieko... Gal sakau aš jas išgązdinau, kai išemiau tuos kiaušinėlius jų? Arba šeip tada kai perėjo perdaug lindau žiurėti? P.S. Negalvokit, kad noriu materialinės naudos, turėjau amadinų porelę, turėjo jaunikliu tai visas tas procesas labai įdomus buvo, - kaip patinėlis mokino valgyti vaikus ir t.t. Vėliau, tiek prisirišom, kad nenorėjom parduoti jauniklių
- Augustis
- Augintiniai:
Na aš negaliu įvardinti tikimybės, nežinosi kas jiems šaus į galvą Prie maisto įvairaus tai visada tenka pratinti po truputi ir ieškoti kaip labiau patinka: pas kitų mėgsta patys kramsnoti, pas manęs paukščiai mėgsta, kad smulkiai sutarkuota būtų Mitybos temose plačiau rasi apie pratinimą prie įvairaus maisto... Pradžioj po daug ne dėk, bet dėk kiekvieną dieną, ankščiau ar vėliau ragaus
- Blondi
- Augintiniai:
Kaip tik, dabar sedėdamas išgirdau vėl tuos garsus Jei žinot ką turiu omenyje Negazdinau aš jų, tačiau viskas pasibaige netikėtai - abu nukrito Gal reiktu kaip nors padaryti jiem geresnia "laktą", rytoj idėsiu narvelio nuotrauką. (jeigu nesupratot ką turėjau omenyje sakykit, pakartosiu )
- Augustis
- Augintiniai:
sveiki visi ! visu pirma sveikinu su artejanciom sventem,laimes ,noru issipildymu ,prasmingu darbu ir geros nuotaikos visiems ! tai va,skubu su jumis pasidalinti savo dsziaugsmu ;-) pagaliau ,po 30 metu tikejimo ir laukimo ir pas mane apsipapugiavo mano paukstukai ;-) ...kazkada turejau banguotuka , pirkau jam papugyte ,jie nesugyveno ,tada ta papugyte keiciau i kita ,ir vel nesekmingai ,buvau net 4 isigijus ,galvojau ,gal is ju pora susidarys ,bet ne...tik viena banguotuka pavyko ismokint sneket, ir kuo ilgiau jis gyveno ,tuo daugiau vis ismokdavo...po to jo neliko..ir iki situ nimfu ,kurios visai neplanuotai pas mane atsirado ,paukstuku nelaikiau,nes mano hobis sunys.sita viena paugiuka mano sunus nupirko marcios mociutei ,po senelio mirties,atseit ,linksmiau bus.bet gal po menesio tas nimfukas gryzo pas sunu ;-).kaip papugos riksmas galejo nuraminti ta mociute ,man iki siol neaisku .po to ,netycia marcios draugei lauke ant galvos nutupe nimfa,ta atnese marciai,atseit bus pora..tada vaikams prireike ilgesniam laikui isvaziuoti ir taip tos nimfos atsidure pas mane.kadangi pas mane namai pilni sunu ,laiko skirtio papugoms buvo sunku.radau kam padovanoti..po menesio gal ,man grazino jau 3 papugas ,nes ta ,kuri lauke rasta buvo ,pas naujus seimininkus numire,o kad likusiam Cikiui liudna nebutu ,kazkas dar jiems pora atidave...taip trys papugos gryzo pas mane...o toliau jau cia rasiau,kas nutiko , jos pradejo poruotis ..rasiau ,kad patelei buvo kiausinukas uzstriges,aciu tiems,kas ikele straipsni ,kaip tokiu atveju padeti paukstukei ji isgyveno ,ir sudejo po to dar 2 kiausinukus ,nes is pradziu maciau4,o uzvakar jau 6 buvo.o svarbiausia tai siandieninis ivikis as girdziu cypsejima lizduke .!!! valio ,as vel mociute !!! dabar auginu 9 maziukus buldogiukus ir dar viena maza paugiuka tai va,kokios saunios mano naujienos ! ir vel pas jus prasau ,kad negaist laiko(kurio visai neturiu) ieskant info ,ka toliau turiu daryti ,kokia prieziura,maitinimas,nu zodziu viskas ,ka tureciau daryti ,kad mazius(manau,kad ju bus ir daugiau) uzaugtu ...padekit
- milduze
- Augintiniai:
sveikinimai mociutei ,issiritus mazyliams reiketu kuo daugiau minksto maisto ,virto kiausinio,ir zinoma vaisiu bei darzoves,ir kuo maziau lysti prie narvo
- dziuga
- Augintiniai:
zinoma,Dziuga,kad as ju netrukdau...na ,tik viena syki zvilgterejau susipazint su naujagimiu .as nupirkus jiems kiausinmaiscio to ,kapoja ,nupirkus daigintu kvieciu ,tai irgi labai jau einamas maistukas jiems dabar, na ,dar tie sausiakai -grudukai,beje,o ar graikisku riesutu jiems galima?ir dar,ar as kazka maisau ,ar cia kazkur buvau radus ,kad jogurto galima duot?
- milduze
- Augintiniai:
-
Munex - Pranešimai: 6282
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 15 svečių