Papūgų kalbėjimas
Na mūsų Čikutis nėra tylenis kuo toliau tuo daugiau įvairių garsų bando, kažką panašaus į ku-ku ir dar visokių guguoja vis daugiau ir daugiau, tikiuos ateity ir žodelius pasakys. Labiausiai džiaugiuosi kad rytais tyli kol visi neatsikeliam ypač savaitgalį kai pamiegam vos ne iki 11 val. tik tada pradeda čiauškėti kai name prasideda judėjimas va čia tai protingas paukštis. Dar tik 2 savaitės, bet jau skrenda pas visų šeimos nari Bandau pridėti pirmàsias nuotraukytes jau kaip gavosi taip
-
Dijara - Pranešimai: 48
- Augintiniai:
aš esu ziurejus viena tiki video kaip ishmokinti papuga sneket viena moteris pasakojo , kad jos zakas kartoja zodzius jos vyra balsu , nes kai vyras tai moteriai kazka sako ji jam atsako ir papuga , tai pastebi ir supranta jeigu kartos to vyra balsu sheimininke jai atsakys . Bet nezinau ar tai tiesa
-
žizelė - Pranešimai: 104
- Augintiniai:
Pridursiu kad papuga mokosi tik tuos zodzius, kurie jai patinka, kurie jai "skambus", jei zodis nepatinka ne uz ka jo nekartos Specialiai Emulio praktiskai nemokinom, nebent kokia fraze kaip "papugele papuga raudonoji uodega", bet istikro ima viska is buities, ir tai kas patinka, ypac zodziai, kurie tariami su israiska. Tai kai draugai karta paprase ismokint zodi - Afrika, pabandem, bet pasakydavom ta zodi su israiska, rezultate per 2 sav ismoko sakyti, nes patiko tas zodis, o jei ne ta intonacija ar neidomus tas zodis tai kartok nekartojes
O kaip minejau dukrytes vardo sakyti nenori, nes jos biski "konkurentes" del demesio. O vat kai dukryte pradejo sakyt "mama", Emulis tiesiog momentaliai ismoko ir pradejo mane saukti mama, nes suprato kad i ta zodi momentaliai atsiliepiu Gudrios labai tos papugos
O kaip minejau dukrytes vardo sakyti nenori, nes jos biski "konkurentes" del demesio. O vat kai dukryte pradejo sakyt "mama", Emulis tiesiog momentaliai ismoko ir pradejo mane saukti mama, nes suprato kad i ta zodi momentaliai atsiliepiu Gudrios labai tos papugos
-
Vikute - Pranešimai: 3700
- Augintiniai:
-
Vygintas - Pranešimai: 1422
- Augintiniai:
Kas link keiksmazodziu, manau butent del intonacijos ir ismoksta greit juos papugos, bet musu seimoje paprastai nesikeikiama, bent jau namuose, tai ir papuga kulturinga O kas del 5 metu vaiko intelekto, dabar, kai pati turiu virs 2 metu vaika, matau kad vaikas mokosi gerokai greiciau nei papuga ir protingeja tiesiog nenusakomu greiciu, nenustoju stebetis. Papuga, tikiu kad gali pasiekti keliu metu vaiko intelekto lygi, bet tam reikia ideti tikrai daug pastangu-t.y. mokyti ja-daiktu, spalvu, dydziu, formu ir tt., kad papuga galetu pasinaudoti tomis ziniomis, kaip mes mokom vaikus. Turbut vienas is ispudingesniu auksto intelekto papugos yra Aleksas, bet su juo buvo tikrai labai daug uzsiimta. Nes pvz jei papugai nepaaiskini kad vanduo vadinasi vanduo, ji nemokes paprasyti vandens. Zodziu esme ta kad papugos mokytis labai nori, ir ismokti gali labai daug, bet su jom reikia dirbti, norint pasiekti tikrai ispudingu rezultatu. Nes vaikui uztenka pasakyti 1 kart ir jis ir zodi pakartos ir reiksme zinos. O papugai reikia siek tiek laiko ismokti. Nors jos beabejo labai protingos ir susikalbet tikrai galima-nebutinai tik zmoniu zodziais, bet gyvenat su papuga pradedi perprast ir jos kuno ir garsu kalba.
-
Vikute - Pranešimai: 3700
- Augintiniai:
Totas su vienu negražiu žodžiu jau atėjo pas mus ,bet pamiršti ,nepamiršta.,o žodį labas sako nenoriai ,ir tik rytais ,ir tyliai.
O jau vyrą vardu šaukia ant viso ,,kaimo,kaip aš vadinu,,visi žino ir girdi.Tris metai pas mus ,šuo auauau,katinas niau(nors jo neturim)varna kar ,o cypcyp(žvirbliai)op op ir tada striksi kaip jie.Aplamai kalba nemažai ,taip aš galvoju išmokom truputi eilėraščio,bet nėra laiko tobulėti Bet gabus jie nerealiai.
O jau vyrą vardu šaukia ant viso ,,kaimo,kaip aš vadinu,,visi žino ir girdi.Tris metai pas mus ,šuo auauau,katinas niau(nors jo neturim)varna kar ,o cypcyp(žvirbliai)op op ir tada striksi kaip jie.Aplamai kalba nemažai ,taip aš galvoju išmokom truputi eilėraščio,bet nėra laiko tobulėti Bet gabus jie nerealiai.
-
nile - Pranešimai: 2708
- Augintiniai:
Kaip idomu butu isgirsti,ypac eilerasti ,pafilmuokit jei iseitu
Ir bendrai tai visus liecia,kazko labai seniai snekuciai nebesirodo,o taip idomu butu vel ir Emuli isgirst,ir kitus kalbetojus
Ir bendrai tai visus liecia,kazko labai seniai snekuciai nebesirodo,o taip idomu butu vel ir Emuli isgirst,ir kitus kalbetojus
-
Munex - Pranešimai: 6282
- Augintiniai:
Šiandien visą diena Grantas čiauškia beperstojo..
bandžiau filmuoti telefonu - pamatė, nepasisekė..
bandžiau filmuoti video registratoriumi - irgi pamatė, nutilo..
tada pabandžiau filmuoti už kompo paslėpta kamera - rezultatas čia:
bandžiau filmuoti telefonu - pamatė, nepasisekė..
bandžiau filmuoti video registratoriumi - irgi pamatė, nutilo..
tada pabandžiau filmuoti už kompo paslėpta kamera - rezultatas čia:
-
AloneWolf - Pranešimai: 187
- Augintiniai:
Grįžti į Jaukinimas ir dresūra
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 7 svečių