Raudonkrūtė žolinė papūgėlė - Neophema splendida
Man kogero šitos žolinės pačios gražiausios. O kad patinėlis gamtinis, tai man kaip tik labai labai gražu. Neapsakomo grožio patinėliai glianciniai.
Abejoju ar šias papūgas galima laikyti su burko žolinėmis. Literatūroj rašo kad žolinės papūgėlės labai taikios ir sutaria su visais kitais paukščiais, bet patinėliai yra labai agresyvūs kitiems žolinių patinams. Net kitos rūšies. Nežinau kiek tame tiesos, bet taip rašo.
O kad nesikutinėja tarusavyje tai greičiausiai normalu. Pvz. burko žolinukės viena kitai pluksnų irgi nekedena. Jos nemėgsta prisilietimų ir kontaktų. Patinėlis tik čiulba patelei, šokinėja aplink ją išskėtęs sparnus, ir ją maitina. Bet ne kutinėja kaip banguotos ar nimfos, ar kokios kt. papūgos.
Abejoju ar šias papūgas galima laikyti su burko žolinėmis. Literatūroj rašo kad žolinės papūgėlės labai taikios ir sutaria su visais kitais paukščiais, bet patinėliai yra labai agresyvūs kitiems žolinių patinams. Net kitos rūšies. Nežinau kiek tame tiesos, bet taip rašo.
O kad nesikutinėja tarusavyje tai greičiausiai normalu. Pvz. burko žolinukės viena kitai pluksnų irgi nekedena. Jos nemėgsta prisilietimų ir kontaktų. Patinėlis tik čiulba patelei, šokinėja aplink ją išskėtęs sparnus, ir ją maitina. Bet ne kutinėja kaip banguotos ar nimfos, ar kokios kt. papūgos.
-
aukse - Pranešimai: 11351
- Augintiniai:
Man atrodo kad gliancine vadinama ta mėlyna spalva tokia žvilganti. Todėl ir papūgos taip pavadintos. Greičiausiai iš rusų k. Nes rusiškai irgi taip vadinasi.
-
aukse - Pranešimai: 11351
- Augintiniai:
-
dainius - Pranešimai: 42
- Augintiniai:
-
dainius - Pranešimai: 42
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 3 svečių