Banguotosios papūgėlės - Melopsittacus undulatus
-
Kikimara - Pranešimai: 3651
- Augintiniai:
Sveiki, na, o aš su klausimu man elgtis. Manau, jog mano papūgėlės turi erkučių ant snapelio, bandom gydytis, bet nelabai pavyksta. Mat patinėlis visai nuprotėjo. Dziuobia kaip pasiutęs. O dabar dar pradėjo ir ant pirštinės užšokęs, kandžiot ir uodegą vis nulenkt. O patelę vis pamuša, kai aš, pirštine apmautą ranką kišu į narvelį. Ji jau išmoko duot atgal, bet šiandien visai susikibo ir ant dugno abu nukrito. O dabar jau vėl burkuoja. Kaip manot, gal visgi geriau nusipirkti antrą narvą ir perkelt patelę?
- brigitamis
- Augintiniai:
Jei gerai supratau, tai problemos dvi: erkutes ir pestynes. Erkutes REIKIA gydyti. Ka reiskia "nelabai pavyksta"? Gal neteisinga spriemones naudoji arba neteisingai tai darai.
Ka reiskia "dziuobia"? Musa? Ir kam kisi ranka?
Visiskai naturalu, kad papugeles kartais pasipesa. Aisku, jei tos pestynes atrodo pavojingos sveikatai, tai reikia kazka daryt.
Ikises ranka i narveli sukeli stresa, tai papugiukas puola ji islieti ant savo partneres. Del sito neesu tikra, bet mano patele butent taip elgiasi. Jei susijaudina, tai prisispaudzia prie savo draugo ir kala snapu i kakta.
Jei abu atskirsi, tai jie versis vienas pas kita ir reks nuolat, nes nores but kartu.
Ka reiskia "dziuobia"? Musa? Ir kam kisi ranka?
Visiskai naturalu, kad papugeles kartais pasipesa. Aisku, jei tos pestynes atrodo pavojingos sveikatai, tai reikia kazka daryt.
Ikises ranka i narveli sukeli stresa, tai papugiukas puola ji islieti ant savo partneres. Del sito neesu tikra, bet mano patele butent taip elgiasi. Jei susijaudina, tai prisispaudzia prie savo draugo ir kala snapu i kakta.
Jei abu atskirsi, tai jie versis vienas pas kita ir reks nuolat, nes nores but kartu.
-
glitter - Pranešimai: 1220
- Augintiniai:
Nelabai, pavyksta, t.y. nelabai pavyskta pagaut papūgėlę, nes ji skraido po visą narvelį, o kai jau pavargsta ir pagauni, patinėlis užšoka ant rankos ir kanda.
Dziuobia - kanda iš visų jėgų, kartais iki kraujo. O ranką ir kišu, kad išgydyt, o gal žinot kitą būdą kaip neliečiant papūgėlių išgydyt erkutes?
O antrą narvą jau nusipirkau, jau geriau pabus vienas šalia kito skirtinguose narvuose, bet gal bentjau galėsiu normaliai paimt į rankas ir aptepliot vazelinu, kad išgydyčiau.
Dziuobia - kanda iš visų jėgų, kartais iki kraujo. O ranką ir kišu, kad išgydyt, o gal žinot kitą būdą kaip neliečiant papūgėlių išgydyt erkutes?

- brigitamis
- Augintiniai:
Tik viena papugele erkuciu turi? Jos uzkreciamos. Stebek abi. Drasu papugiuka turi, jei jis ne bega, o kanda ir gina drauge. Gal ir yra purskiamu vastu nuo erkuciu.. as jau nebepamenu. Reikia erkuciu tema skaityt. Nemanau, kad kitame narve papugele maziau blaskysis ir begios. Tik uzpuoliko nebus salia. Bet tai as nesuprantu negi jis isikimba kaip vanagas ir nebeleidzia rankos su papuga is narvo istraukt? Pagauti lengviausia tamsoje.
-
- Augintiniai:
Taip, įsikimba kaip vanagas ir neleidžia išimt papūgėlės, dar būna užšoka ant tos rankos, kuria laikau patelę ir ją užpuola. Dabar jau abu atskirti, patelę daug lengviau pagavu ir žymiai daugiau sutepiau snapelio. Taip pat ir patinėliui sutepiau. Gal kiek ir yranepatenkintų, bet tegul pakentės, kol pasveiks. Erkučių man rodos kolkas turi tik patelė, toks pas ją sausas, apsilupęs snapelis. Bet vieną dieną gražiau, kitą ne. Dar reiks nufotografuot ir čia įkelt, o gal visgi ne erkutės. Nors manau vazelinas nepakenks.
- brigitamis
- Augintiniai:
Va butu labai gerai paziuret. Snapelis buna vos pasisluoksneves papugeliu. Erkutes toki kaip pleiskanota padaro ir jos gali pazeisti ne tik snapa, vaskine, bet ir oda. Aisku vazelinas nepakenks, bet svarbu neuzkimsti juo kvepavimo angu.
-
- Augintiniai:
-
blaze - Pranešimai: 11
- Augintiniai:
-
Kikimara - Pranešimai: 3651
- Augintiniai:
Kivis labai gražus paukštukas. Spalvos tai iš vis superinės.xzoi
o tai čia kaip suprantu Kalvarijų turguje pirkai?
aš kiek buvau tai visada tik vieni ir tie patys pardavėjai ir paukščiai tie patys ir sugrūsti atvežami narvelyje po kokius 20 vnt. ir suvargę tokie, arba vsiai matosi jaunučiai iį lizdo ką tik ištraukti apie 1.5 men.
o iš kokių žmonių tu pirkai? gal ir aš pavasariop ten rasčiau, gal tokių gražių spalvyčių būtų. Nu prirašiau, lauksiu ats.
o tai čia kaip suprantu Kalvarijų turguje pirkai?
aš kiek buvau tai visada tik vieni ir tie patys pardavėjai ir paukščiai tie patys ir sugrūsti atvežami narvelyje po kokius 20 vnt. ir suvargę tokie, arba vsiai matosi jaunučiai iį lizdo ką tik ištraukti apie 1.5 men.
o iš kokių žmonių tu pirkai? gal ir aš pavasariop ten rasčiau, gal tokių gražių spalvyčių būtų. Nu prirašiau, lauksiu ats.

-
Ilona - Pranešimai: 697
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 3 svečių