Varninių paukščių laikymas namuose
sveiki as saviski jau vakar vakare paleidau,tai per visa nakti kazkur prabuvo,o siandien is ryto jau vel sedi ant namo stogo,tada parsinesiau pamaitinau ir vel paleidau,tai jau nuo ryto,jau vel nebesimato .Idomu dar sugrįš palest ar jau jo nebematysiu?Gal vietines varnos ji isvare?
- pucinis
- Augintiniai:
Sveiki mano kolege pries menesi namo parsinese is lizdo iskritusi varniuka. Nakti ji laiko dideliame narve, o diena isleidzia i kiema. Siki jau buvo isskrides ir grizo namo tik po poros dienu.
Deja pries pora savaiciu jam eme luzineti plunksnos. Ir po nekties ir diena seimininke randa nuluziusiu sparnu bei uodegos plunksnyciu. Varniukas jau ir nebepaskrenda.
Maitinamas varniukas varske, kalakutiena, kiausibnuku, duona, bulka, uogom ir dar ka prisirenka kieme.
Gal turit minciu nuo ko pauksteliui plunksnos luzta ir kaip nuo to apsisaugoti?
Siaip gal zinot, kur rasti daugiau info apie varnu auginima namuose? Nes neaisku ar ja jaukinti, ar kaip tik vengti kontakto, ar palikti nakciai lauke (bet yra katinu pavojus, nes nepaskrenda) ir pan.
Butume dekingos uz bet kokia info
Deja pries pora savaiciu jam eme luzineti plunksnos. Ir po nekties ir diena seimininke randa nuluziusiu sparnu bei uodegos plunksnyciu. Varniukas jau ir nebepaskrenda.
Maitinamas varniukas varske, kalakutiena, kiausibnuku, duona, bulka, uogom ir dar ka prisirenka kieme.
Gal turit minciu nuo ko pauksteliui plunksnos luzta ir kaip nuo to apsisaugoti?
Siaip gal zinot, kur rasti daugiau info apie varnu auginima namuose? Nes neaisku ar ja jaukinti, ar kaip tik vengti kontakto, ar palikti nakciai lauke (bet yra katinu pavojus, nes nepaskrenda) ir pan.
Butume dekingos uz bet kokia info
-
glitter - Pranešimai: 1220
- Augintiniai:
Gal kalcio trūksta, nors su varške turėtų gauti. Mėsoj yra daug fosforo, ir nėra kalcio. Gal koks kalcio preparatas padėtų. Šiaip reikėtų pelių į racioną būtinai įtraukti, ten kaulų bus ir viso kito. Kaulų irgi duoti, ne tik mėsos - vištienos šonas su šonkauliais gerai. Dariui tegul pasirodo arba bent paskambina, kai Darius atostogauti baigs.
Jeigu negali paskristi, jokiu būdu tegul nelaiko naktį lauke, tikrai bus sumedžiotas.
Jeigu negali paskristi, jokiu būdu tegul nelaiko naktį lauke, tikrai bus sumedžiotas.
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
Beje dar minejo, kad jis pats nelesa - ji maitina, o zolese gal kazka ir randa. O is kur pele gaut? kaip ja sumaitint? sumalt ar pasmulkint? brrrr. Siaip supratau, kad sveikas. Zaismingas. Vagia patikusius daiktus bei maista ir slepia sake lauke po zolem :-) Ryte pakviestas ateina i maitinimo seansa:-) :-)
-
- Augintiniai:
-
Munex - Pranešimai: 6282
- Augintiniai:
Jeigu pats dar nelesa, tai nežinau, ar sukapotų. Raudoni peliukai tikrų ar didesni kiek. Tie, kas tokius augina, žinos, kur jų gauti. Arba veisia gal kas.
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
Oho kaip nemaloniai skamba mano kolege irg nukraupo. Sake, kad bandys sonkauliukus paruosti. Internete manau tikrai kazkas pardavineja peles ropliu augintojams. Na ir rupesti isigjo
-
- Augintiniai:
Sveiki, mano pažystamas prieš du su biški menesio rado iš lizdo iskritusi varniuka. Namie biški ja paaugino, ir veliau į lauka išnete ir padejo ant šakos, bet varnyte nieko nebijo, gostoma leidziasi, bet jau gal 1,5men ji neskraido visai (tik biški), arba dar maza yra, jis sau auginti jos negali, nori kad priprastu lauke buti, bet baisu ja taip laikyti lauke, kad kas nenuskriausiu, Gal iš čia esanciu kas noretu mažos varnytes užauginti? Varna juoda visa, bet dar maža, ir grazute.
-
Oplia - Pranešimai: 48
- Augintiniai:
Lauke palikti negalima varnytes. Ji jau prijaukinta ir nesugebes isvengti pavoju (tiek gamtiniu, tiek zmogaus). Mano kolege augina varna panasaus amziaus. Bet jei ir priimtu, tai ji Kaune gyvena..
-
- Augintiniai:
Sveiki, auginu kuosą jau 3čius metus. O viskas prasidėjo paprastai. Radau jauniklį, neapsiplunksnavusį pilnai, dar "šiaudeliuose" plunksnos, o gatvėje kačių daug. Priglaudėm, palesinom pincetu, leidom saugiai pernakvoti pasiskolintame narve, nes baiminomės, dėl savo katės, tai nerodėm paukščiui nei katės nieko. Sekančią dieną, lauke kartu su manimi lakstė po kiemą. Kur aš ten ir jis iš paskos šuoliavo. Padarėm didelį narvą, nes supratom, kad išskristi nesiruošia. Po 3-4 savaičių pradėjo pažemiui skraidyti, bet tik tiesiai. Sustodavo atsitrenkęs į sieną arba ant pilvo. Išmoko pats lesti ir t.t.
Dabar turim dar didesnį narvą, bet problema tame, kad nežinom ką su juo daryti, man jis patinka, myliu jį, tapo šeimos nariu geresniu nei katė, bet yra daug minusų. Savaitgaliais prikelia 6h ryte, išleidus iš narvo reikia paskui jį sekioti, nes kitaip plėšo tapetus, drąsko grindis, lupinėja naujas duris, kapoja pianiną ir tuština visur kur papuola. Išėjus į lauką tai mes pabūnam su juo porą valandų, tada pravažiuoja koks sunkvežimis netoli mūsų, jis išsigąsta ir pasibaidęs nuskrenda į medį. Būna medyje 2-8h. Kai išeinam iš lauko į namus, jis kvarksi. Kai ateinam, net nenori grįžti, nors bent ką nors valgytumėm. Duodam jam irgi valgyt, gerti, poto vėl į medį lekia. Kai pradeda tempti vis dar nenori namo, bet panikuoja kur čia pasislėpt. Kai sutemsta iki tiek, kad sunkiai mato jis tai nuskrenda bet kur ir blaškosi blaškosi, o namo jau bijo eit. Kartais atskrenda ant rankos, tai mes jį už sparniukų paimam, kad nepasibaidytu durų girkštelėjimo ar ko nors dar namo nešam. Norim atiduoti jį kam nors, kas turi galimybę jį geriau auginti. Bet jis bijo svetimų žmonių. Net jei tas žmogus 2-4h būna šalia jo, jis vis tiek bijo jo. Dar kai kuosos perėjo naują kartą šiais metais jos vėl buvo pametusios porą vaikučių, tik tiek kad jau skraidančius be įgūdžių, tai mes juos į medžius sukeldavom ir tiek. Bet suaugusios kuoso galvodavo, kad ir mūsų kuosiukas yra jų, tai žingsnio atstumu nuo manęs prieidavo laukinės kuosos ir žiūrėdavo, kodėl tas kuosiukas sėdi man ant peties, jis bijo ir laukinių kuosų, nors kiekvieną dieną save veidrodyje mato.
Patarkit, kas gali priglausti ir pilnavertiškai auginti mano kuosiuką? Ar teks mums jį auginti, nes niekas tokių neiima? Šeimos nariams, jis jau įgriso ir jau visai nebenori jo, o aš noriu. Suprantama, ne visada laiko turiu pilnai jį prižiūrėti, nes pilnai jį prižiūrint reikia, valyti kas 5min kambario grindis, saugoti, kad nekapotų vertingų daiktų ir t.t.
Dabar turim dar didesnį narvą, bet problema tame, kad nežinom ką su juo daryti, man jis patinka, myliu jį, tapo šeimos nariu geresniu nei katė, bet yra daug minusų. Savaitgaliais prikelia 6h ryte, išleidus iš narvo reikia paskui jį sekioti, nes kitaip plėšo tapetus, drąsko grindis, lupinėja naujas duris, kapoja pianiną ir tuština visur kur papuola. Išėjus į lauką tai mes pabūnam su juo porą valandų, tada pravažiuoja koks sunkvežimis netoli mūsų, jis išsigąsta ir pasibaidęs nuskrenda į medį. Būna medyje 2-8h. Kai išeinam iš lauko į namus, jis kvarksi. Kai ateinam, net nenori grįžti, nors bent ką nors valgytumėm. Duodam jam irgi valgyt, gerti, poto vėl į medį lekia. Kai pradeda tempti vis dar nenori namo, bet panikuoja kur čia pasislėpt. Kai sutemsta iki tiek, kad sunkiai mato jis tai nuskrenda bet kur ir blaškosi blaškosi, o namo jau bijo eit. Kartais atskrenda ant rankos, tai mes jį už sparniukų paimam, kad nepasibaidytu durų girkštelėjimo ar ko nors dar namo nešam. Norim atiduoti jį kam nors, kas turi galimybę jį geriau auginti. Bet jis bijo svetimų žmonių. Net jei tas žmogus 2-4h būna šalia jo, jis vis tiek bijo jo. Dar kai kuosos perėjo naują kartą šiais metais jos vėl buvo pametusios porą vaikučių, tik tiek kad jau skraidančius be įgūdžių, tai mes juos į medžius sukeldavom ir tiek. Bet suaugusios kuoso galvodavo, kad ir mūsų kuosiukas yra jų, tai žingsnio atstumu nuo manęs prieidavo laukinės kuosos ir žiūrėdavo, kodėl tas kuosiukas sėdi man ant peties, jis bijo ir laukinių kuosų, nors kiekvieną dieną save veidrodyje mato.
Patarkit, kas gali priglausti ir pilnavertiškai auginti mano kuosiuką? Ar teks mums jį auginti, nes niekas tokių neiima? Šeimos nariams, jis jau įgriso ir jau visai nebenori jo, o aš noriu. Suprantama, ne visada laiko turiu pilnai jį prižiūrėti, nes pilnai jį prižiūrint reikia, valyti kas 5min kambario grindis, saugoti, kad nekapotų vertingų daiktų ir t.t.
- pooke
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 5 svečių