Banguotosios papūgėlės - Melopsittacus undulatus
- puki
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
Tiesą sakant yra nemaža tikimybė kad paukščiukai mažiau baikštūs iš parduotuvės. Nes pas veisėją-jeigu jis turi labai daug paukščių, tai jie žmogų praktiškai mažai mato. Veisėjas turi daug darbo prižiūrėti visus, ir visas bendravimas apsiriboja tik narvelio sutvarkymu ir maisto pakeitimu. O jei dar paukščiai gyvena ne kambaryje kartu su žmonėmis-tai per dieną žmogų mato gal vos kelias minutes. Veisėjas, kuris turi vieną ar kelias poreles-neretai paukščiai pripranta prie tos šeimos žmonių. Ir į svetimus vistiek reaguoja kaip visiški laukinukai. O parduotuvėje kasdien būna labai daug žmonių. Jie labai dažnai prieina prie narvelių, tai pirštus pakaišioja, tai pakalbina. Iš pradžių paukščiai stresuoja, baidosi, bet dažnai su tokiu elgesiu apsipranta. Ir pradeda mažiau reaguoti, mažiau baidytis svetimų, nepažįstamų žmonių. Žinoma tiek parduotuvėse, tiek ir pas veisėjus pasitaiko visokių paukščiukų. Čia sakyčiau tikrai labai labai pasisekė tokį drąsų įsigyti. Tikrai ne visiems ir ne visada taip sekasi.
-
aukse - Pranešimai: 11351
- Augintiniai:
Sailor, Malonu.
Nuotraukos būtinai bus, tik dar kokią savaitę reiks luktelėti, nes paskolinau fotiką pusseserei, o ir mažius dar bauginsis, nepykit.
Aukse, aš kažkaip turėjau galvoje kalbėdama apie veisėjus tuos kur turi 5-7 paukštelius ir tie paukšteliai peri jauniklius kas metus ar pusmetį (jei tie žmonės skaitosi veisėjais, aš nežinau
). O tokie kur tiek daug augina... net nežinojau, kad Lietuvoje tokių yra, na girdėjau apie "šinšyla" ar kaip ten, o daugiau nelabai... Tokias veisyklas ir aš labiau prie to atvejo priskirčiau "parduotuvinio" kur nebendrauja ir gauti belekokią gali - jaukesnę ar nelabai, priklausys nuo charakterio, bet aš apie tuos smulkesnius veisėjus kalbėjau.
O gal čia dėl to, kad dar jaunas labai? Mano nuomone kokia 1,5 - 2 mėn, nes dar juodos akys, bangelių ant kaktos daug ir labai jau smulkutis. Šiaip parduotuvėje jis su kitais banguotukais nelabai sutarė - nebuvo nė vieno kuris galėtų ramiai pro jį praeiti nors kiek neapgnaibytas, o čia dabar taip greit prie žmonių prisiprato...

Aukse, aš kažkaip turėjau galvoje kalbėdama apie veisėjus tuos kur turi 5-7 paukštelius ir tie paukšteliai peri jauniklius kas metus ar pusmetį (jei tie žmonės skaitosi veisėjais, aš nežinau

O gal čia dėl to, kad dar jaunas labai? Mano nuomone kokia 1,5 - 2 mėn, nes dar juodos akys, bangelių ant kaktos daug ir labai jau smulkutis. Šiaip parduotuvėje jis su kitais banguotukais nelabai sutarė - nebuvo nė vieno kuris galėtų ramiai pro jį praeiti nors kiek neapgnaibytas, o čia dabar taip greit prie žmonių prisiprato...
-
Kiara;] - Pranešimai: 100
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 5 svečių