Žirgai
Panteriuke, ne visi žirgus dresiruoja per skausmą ir baimę. Labai gaila kad visgi dažniausiai būna daroma būtent taip, bet užsienyje smarkiai populiarėja dresūra be jokio muštro. Yra treneriai kurie dirba būtent tokiais metodais. Jie pažįsta žirgo prigimtinį elgesį, ir panaudoją tai. Lygiai taip pat kaip norint išdresiruoti šunį be mušimo-reikia pažinti jo instinktus, ir reikia dirbti. Taip pat dirbama ir su arkliais. Labai pasiseka tiems arkliukams, kurie apsigyvena ir dirba būtent su tokiais treneriais.
-
aukse - Pranešimai: 11351
- Augintiniai:
Suprantu, kad žmogus yra valdovas ir gyvūnas jam turi atsiduoti. Priežastis gali būti tiek pasitikėjimas, tiek ir baimė. Aš savo galiu už uodegos žemyn galva kaip rankinuką nešioti, nors kitiems ji rankas iki alkūnių nuėstų, bet taip nedarau. Iš šuo pas mane nesėdi priekines letenas pakėlęs, laikydamas ant nosies skanėsto gabaliuką, nes tai man atrodo neoru. Gyvūną irgi reikia gerbti. Nemanau, kad gamtoje arklys sėdi kaip šuniukas (esu praleidus ne vieną vasarą arklių ganykose). Ir ant dviejų kojų gamtoje nevaikšto nei arkliai, nei šunys. Gal dėl to aš cirko negaliu žiūrėti iš viso.
-
Cunami - Pranešimai: 1425
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 33 svečių