Katės
nesakau, kad ėda tai rodiklis, jog kažko neskauda, nesakiau, kad operacija neskausminga, nesakiau, kad čia gyvūnas, o ne žmogus, tai jis turi būti nejautrus, bet- kad kankintųsi baisiausiai...nu blyn žymiai labiau ruja kankina. palyginkim su savim-pora siūlių nėra malonu, bet nemirštam.
viskas priklauso ir nuo pačio individo-nuo fizinės kondicijos ir būklės, amžiaus. mano katė vos pabudo iš narkozės, bet tik atsigaivaliojus jautėsi kuo puikiausiai-šokinėjo be problemų
p.s. man atrodo, kad mes dar ir maišome kastracijos ir sterilizacijos sąvokas
viskas priklauso ir nuo pačio individo-nuo fizinės kondicijos ir būklės, amžiaus. mano katė vos pabudo iš narkozės, bet tik atsigaivaliojus jautėsi kuo puikiausiai-šokinėjo be problemų

p.s. man atrodo, kad mes dar ir maišome kastracijos ir sterilizacijos sąvokas

- Indreaja
Na jūs čia ir įsivėlėt į diskusiją
Skiepijant irgi skauda, bet juk tai darai gyvūno labui. Siūlės sugyja per savaitę - ir problema pamiršta. Ar geriau, kai ta katė tamposi po kojomis, kniaukia, voliojasi, naktimis rėkia, nes ją šaukia gamta, o jūsų sudarytos sąlygos neleidžia jai realizuoti savo prigimties? Argi tai mažesnis stresas ir skriauda? Ruja kartojasi dukart per metus - negaila gyvūno
???

-
Cunami - Pranešimai: 1425
Papildymas - ruja gali būti ir dažnesnė... Kai turėjau katytę, tai jos rujos metu aš ją tiesiog išleisadavau į lauką katinų ieškot.
Aišku, man lengva kalbėt, kai gyvenu nuosavame name. Tas pats ir su katinu būdavo - jis lauke gyveno, taigi, nejausdavau, kai jis panų ieškodavo... Bet jei gyvenčiau bute arba laikyčiau tokį katiną, kurio į lauką negali išleisti, tai tikrai imčiausi priemonių, kaip tuos prigimtinius (gamtos sukurtus) jausmus pašalinti - sterilizuočiau ar kastruočiau.

-
Ausrele - Pranešimai: 2498
- Augintiniai:
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 4 svečių