Sparnų kirpimas
Aciu Ausrele, lisiu paskaityti i nuoroda, nes kur radau tai per daug info nera, o man norisi kuo daugiau suzinoti
-
Zoraida - Pranešimai: 200
- Augintiniai:
Šiandien galvojam pakirpt plunksnas skraiduolei, atidaryti langai vis dažniau pasitaiko. Klausimas, kiek tu plunksnų pakirpt pakanka?
Žiūriu Pradinuko įdėtoj knygoj rašo po 8 pakirpt, ne per daug čia??
pernai kirpom po 4, pradžioj to užteko, bet po kokio 1,5 mėn jau neblogai skraidė. o rudenį jau išvis visa ataugus buvo
po kiek jūs kerpat saviškiam?
Žiūriu Pradinuko įdėtoj knygoj rašo po 8 pakirpt, ne per daug čia??
pernai kirpom po 4, pradžioj to užteko, bet po kokio 1,5 mėn jau neblogai skraidė. o rudenį jau išvis visa ataugus buvo
po kiek jūs kerpat saviškiam?
-
Rua - Pranešimai: 471
- Augintiniai:
-
Papooga - Pranešimai: 10520
- Augintiniai:
Labas Rua Maniskiui pakirpti 8 :( , taciau manau, kad tai buvo pirmas ir paskutinis kartas...Musu Makas buvo vos ne 6 men., o pasirodo, kad jis dar ir per mazas buvo, ziauriai buvo sustresaves ir mane i stesa ivares... Gyvunu klinikoj kirpomes, tai kaip minejau 8 pakirpo ir lyg tokias ilgelesnes paliko, ne visai iki pat dengianciu sekancios eiles plunksnu kirpom, nezinau, kaip pirma karta su tuo susidurus buvau, nieko neismaniau, o reikejo pirma "papoogos" paklausti ir paklusti...Na bet cia praeityje viskas. Reikia but su augintiniais apdairiems, rupi jiems labai praviri langai...taciau jau kaip minejau, daugiau nebekirpsim. Beje musu Makutis buvo pabeges ...mano zioplumas, koja gydausi iki dabar Taciau cia jau kita istorija, kuri dekui dievui baiges laimingai, papasakosiu prie progos
Gal jusiskis jau priprates prie kerpamu, o musiskiui vis dar truksta jo sparnu, uzsiima saves kutinejimu labiau, tuo paciu ir kai kurias plunksneles pakerpa,galiukus tik, manau jei galetu skraidyti butu maziau laiko tam. Taciau visa tai tik mano nuomone, aisku jums rinktis, tikiuosi daugiau svetaines nariu jums gales patarti siuo klausimu, man tai labai jie padejo!
Gal jusiskis jau priprates prie kerpamu, o musiskiui vis dar truksta jo sparnu, uzsiima saves kutinejimu labiau, tuo paciu ir kai kurias plunksneles pakerpa,galiukus tik, manau jei galetu skraidyti butu maziau laiko tam. Taciau visa tai tik mano nuomone, aisku jums rinktis, tikiuosi daugiau svetaines nariu jums gales patarti siuo klausimu, man tai labai jie padejo!
-
- Augintiniai:
-
Ieva - Pranešimai: 2032
- Augintiniai:
Aišku, ačiū Pakirpom po 5 kraštines, bet daug mačiau atauginėja, tai irgi turbūt ne ilgam. Dabar ji už plunksnas keršija tyla
O kam tas kraštines dvi kiti palieka ilgas?? dėl vaizdo?
O kam tas kraštines dvi kiti palieka ilgas?? dėl vaizdo?
-
Rua - Pranešimai: 471
- Augintiniai:
-
- Augintiniai:
Na tai viena iš technikų, kaikam taip gražiau, dar būna, kad pakerpa vieną sparną arba būna iškarpo kas antrą plunksną, bet labiausiai rekomenduojama pakirpinėti nuo krašto, nes palikus ilgąsias plunksnas, paukštis gali per gerai skraidyti, ypač pagavus vėjo gūsį, o be to jos labai lengvai nulūžti gali, kadangi vienišos tokios lieka, be likusių draugių plunksnų palaikymo
-
Papooga - Pranešimai: 10520
- Augintiniai:
Straipsnelis anglų kalba apie sparnelių kirpimą arba nekirpimą:
http://www.24parrot.com/viewindex.asp?article_id=lw_wing_clipping
Man patiko paskutinis sakinys:
"The wing-clipped bird that is allowed out of its cage to join the family is a happier bird than the one with full feathers that is forever locked away in its cage."
http://www.24parrot.com/viewindex.asp?article_id=lw_wing_clipping
Man patiko paskutinis sakinys:
"The wing-clipped bird that is allowed out of its cage to join the family is a happier bird than the one with full feathers that is forever locked away in its cage."
-
Ausrele - Pranešimai: 2498
- Augintiniai:
Sveiki Manau jau atejo laikas musu krameriukui pakirpti sparnus, nes jei tik iseina is narvo, tai bando uzskristi kur tik auksciau ir tai nelabai padeda prisijaukinti pauksti :( . Beda yra ta kad narvas nuo zemes yra 2-2,5metro. Paukstukas nera dar labai gerai prijaukintas, ranku bijo jei tik jos bando ji paimti (leidzia galva pakasyti, gali uzlipti ant pirsto del skanesto). Taigi, kaip sakiau narvas yra 2-2,5metro. Kiek plunksu reikia pakirpti, kad paukstis is tokio aukscio, kai bandys skristi (pirma karta po kirpimo) nesusizeistu ?
P.S. Krameris pas mane jau biski daugiau nei puse metu. Amzius apie metus.
P.S. Krameris pas mane jau biski daugiau nei puse metu. Amzius apie metus.
- ferkiz
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių