Katės
Svetimų nevogsiu
, be to, a mažiuko noriu, idealiausia, kad bent iki 2,5 mėnesių su motina būtų augęs, bet tokį variantą čia irgi rasti beveik neįmanoma. O Lietuvoj pilna gražių katinėlių, kaip man surasčiau, ko noriu, tik kad va jų atsivežti neišeina - labai griežti čia reikalavimai dėl pasiutligės ir įvežamų gyvūnų.

-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
-
viliuss - Pranešimai: 2652
- Augintiniai:
Yra tų prieglaudų, bet į jas dažniausiai labai maži katukai patenka, o mano nuomonė tokia, kad gyvūnui geriausiai su mama augti iki riekiamo laiko, tada ir imunitetas geresnis, ir elgsena natūralesnė, ir problemų mažiau kyla. Be to, renkuosi tokį, kad man gražus būtų, o aš ilgaplaukio noriu, o tokių retai pasitaiko. Lyg ir radau šiandien kačiukus pas žmones visai netoli nuo manęs, 8 savaičių jau, bet palaikyti dar savaitę, kol būsiu išvažiavusi, nesutinka, nori kuo greičiau jais atsikratyti. Nors ir labai ne laiku, bet ryt iš ryto važiuosiu pas juos. Jeigu tas katinas, kurio noriu, dar bus (nors sakiau, kad neatiduotų jo, būtinai atvažiuosiu, bet kas ten tuos žmones žino, vieno pažadėto kačiuko jau taip netekau), tai parsivešiu rytoj.
-
- Augintiniai:
Bet kaip tie žmonės tokie žiaurūs - tokius mažylius nori kuo greičiau išgrūst ir nuo mamos atplėšt. Aišku dar gerai, kad ne mėnesinius vos savarankiškai kąsnį paragavusius, ir tokių pasitaiko...
- Arven
- Augintiniai:
Taip, nuo 6 savaičių paprastai atiduoda, ir kačių prieglaudos jiems sako, kad tai tinkamas amžius. Čia neseniai ginčijausi su Airijos papūgininkais (o jie daug visokiausių gyvūnų laiko), koks amžius tinkamas kačiukus atskirti, tai likau nesuprasta. O aš katinėlio taip ir negavau, jau vakar jį kažkam atidavė, nors žadėjo man palaikyti iki šios dienos ryto. Žodžiu, skylė ta Airija dėl gyvūnų. Šuniuko niekaip tinkamo nerandu, tai dar ir norimą kačiuką susirasti be galo sunku
.

-
- Augintiniai:
Sailor, užjaučiu, kad mažylio negavot.
Pagal veisimo taisykles kačiukai gali būti atskiriami ne anksčiau nei 3 mėnesių amžiaus. Jei iš veislyno kačiukas mažesnis atiduodamas, tai gautų nuobaudą tas veislynas, jei pranešt felinologijos klubui, kuriam jis priklauso. Man rodos, kad 3-4 mėnesiai yra tinkamas amžius atskirt, nes bent mano katė jau pradėjo pati vaikyt po truputį 4 mėnesių kačiukus. Bet jei ir ilgiau pabūna nieko tokio. Šeimininkai nesiskundė gavę 6 mėn katukę, adaptacija puiki, priprato greit prie naujų namų.
Aišku, mišrūniukus ir Lietuvoj nuo 4 savaičių pradeda "iškišinėt". Gaila man jų labai. Juk jie lygiai tokie patys verti geros priežiūros mažiuliai.
Pagal veisimo taisykles kačiukai gali būti atskiriami ne anksčiau nei 3 mėnesių amžiaus. Jei iš veislyno kačiukas mažesnis atiduodamas, tai gautų nuobaudą tas veislynas, jei pranešt felinologijos klubui, kuriam jis priklauso. Man rodos, kad 3-4 mėnesiai yra tinkamas amžius atskirt, nes bent mano katė jau pradėjo pati vaikyt po truputį 4 mėnesių kačiukus. Bet jei ir ilgiau pabūna nieko tokio. Šeimininkai nesiskundė gavę 6 mėn katukę, adaptacija puiki, priprato greit prie naujų namų.
Aišku, mišrūniukus ir Lietuvoj nuo 4 savaičių pradeda "iškišinėt". Gaila man jų labai. Juk jie lygiai tokie patys verti geros priežiūros mažiuliai.
- Arven
- Augintiniai:
Taigi, ar veislinis, ar mišrūnas, kačiukas yra kačiukas, ir jis turi bent iki 3 mėnesių būti su motina. Pirmą man pažadėtą kačiuką, kurį turėjo palaikyti iki trijų mėnesių, kaimynė atidavė, kol šeimininkės namuose nebuvo (jie kartu vienam name gyveno). Ieškosiu toliau, gal užtaikysiu ant nors kiek mandagumo turinčių žmonių.
-
- Augintiniai:
Nuosirdziai uzjauciu, ir kiek savo bendradarbiams (visi airiai) esu sakes "nedarykit is burnos subines", bet cia taip iprasta, pasake pamirso.. 5 minutes maziausiai 2 valandos (geriausiu atveju)..Dirbu pagal sutartis, tai reikia schemu, breziniu, pasiskambini tai kaip ir paruosta, o atvaziuoji i vieta niekas nieko nezino...
Ne i tema, bet...

Ne i tema, bet...
-
ebas - Pranešimai: 4707
- Augintiniai:
Tai įtariu, moteriškė pažadėjo, o jos vyras išdalino kitiems. Jau iš to, kaip atidarė duris, matėsi, kad jis balvonas kokių reta.
Beje, prieš kelias dienas teiravausi pagal kitą skelbimą, ten du gražūs trumpaplaukiai kačiukai buvo, atsakymą tik vakar vakare radau. Žmogus labai mandagiai pasakė, kad anksčiau neatsakė, nes mano laišką gavo,kai jau kačiukai buvo pažadėti, bet dabar vienas norintis persigalvojo, ir kačiukas laisvas. Parašė, kad jeigu jo noriu, tai atsakyčiau per dvi dienas, o jie man galėtų jį palaikyti (nors neprašiau) dar porą savaičių. Spėkit, kokia žmogaus tautybė. Ogi rusas (aišku, ne airis). Gaila, ten katytė buvo, aš patinuko ieškau.
Beje, prieš kelias dienas teiravausi pagal kitą skelbimą, ten du gražūs trumpaplaukiai kačiukai buvo, atsakymą tik vakar vakare radau. Žmogus labai mandagiai pasakė, kad anksčiau neatsakė, nes mano laišką gavo,kai jau kačiukai buvo pažadėti, bet dabar vienas norintis persigalvojo, ir kačiukas laisvas. Parašė, kad jeigu jo noriu, tai atsakyčiau per dvi dienas, o jie man galėtų jį palaikyti (nors neprašiau) dar porą savaičių. Spėkit, kokia žmogaus tautybė. Ogi rusas (aišku, ne airis). Gaila, ten katytė buvo, aš patinuko ieškau.
-
- Augintiniai:
-
lea - Pranešimai: 3287
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 3 svečių