Katės
man žiūrint į "naminių"kačių populiacijos didėjima darosi neramu dėl jų nasruose pražudomų sparnuočių,atsikrausčius į nuomuojamą butą Gargžduose name nebuvo nei vieno katino dabar jų 5 ir vos tik sugryžta giesmininkai tiems ale naminiams rainiams prasideda žiaurus darbymetis,pamačius tokio nasruose pvz volungę pernai arba vakar štai mėlyngurklės patinuką tiesiog nenorom niežti rankos gyvosios gamtos kenkėjus imt stabdyti,nes jei taip ir toliau klausysim miauksėjimo o ne paukščių giesmių...

-
Saulius - Pranešimai: 4294
- Augintiniai:
Iš esmės tai reiktų ne katinam kažką daryt, o jų šeimininkam. Katinas tik elgiasi pagal savo instinktus ir čia šeimininkas kaltas, kad nesugeba tinkamai rūpintis savo augintiniu ir šis pradeda kenkti aplinkai.
Tinkamai kontroliuojant katinų populiaciją, manau, tokios grėsmės nekiltų
Kai kurių veislių katinus draudžiama įvežt į pvz. Autraliją, nes baiminamasi, kad jiem ištrūkus į laisvę gali būt labai pakenkta vietinei faunai. Čia apie tokius kaip bengalai, savanos ir pan.
Tinkamai kontroliuojant katinų populiaciją, manau, tokios grėsmės nekiltų
Kai kurių veislių katinus draudžiama įvežt į pvz. Autraliją, nes baiminamasi, kad jiem ištrūkus į laisvę gali būt labai pakenkta vietinei faunai. Čia apie tokius kaip bengalai, savanos ir pan.
- Arven
- Augintiniai:
Visi naminiai gyvūnai atsirado prijaukinus laukinius. Ir žmogus išnykus, naminiai gyvūnai vėl sulaukėtų ir sėkmingai gyventų, nes gyvūnas yra gamtos dalis. Aišku, žmogus su savo dažnai kvaila selekcija pasistengė, kad kad daugeliui veislių toks likimas būtų pražūtingas.
Beje, aš niekur nesakiau, kad tų naminių kačių populiaciją rekia dirbtinai didinti ir t.t. Bet išnaikinus visas laisvai bėgiojančias kates, netruktumėt pajusti graužikų antplūdį. Pavyzdžiui, Londone, kur tų benamių kačių beviek nėra, kai žmones apklausė, kokį laukinį gyvūną jie paskutinį kartą matė mieste, dažniausias atsakymas buvo...... žiurkę
. Kadangi žmonių gyvenamosiose vietose yra puikiausios sąlygos graužimas maitintis, o tai reiškia, ir veistis, katės prie žmonių būstų yra labai reikalingos.
Beje, aš niekur nesakiau, kad tų naminių kačių populiaciją rekia dirbtinai didinti ir t.t. Bet išnaikinus visas laisvai bėgiojančias kates, netruktumėt pajusti graužikų antplūdį. Pavyzdžiui, Londone, kur tų benamių kačių beviek nėra, kai žmones apklausė, kokį laukinį gyvūną jie paskutinį kartą matė mieste, dažniausias atsakymas buvo...... žiurkę

-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
reikalingos iki tol kol jos kažkam priklauso.bet kai kačių vaikai jau išmetami ir nebeprižiūrimi, ir nepriklauso niekam, ir toliau dauginasi - čia jau negerai 

-
viliuss - Pranešimai: 2652
- Augintiniai:
-
- Augintiniai:
Atsargiai su tais globos centro pavilijonais. Yra nemažai atvejų (bent anksčiau buvo), kai žmonės iš ten parsinešė sergantį kačiuką (nors jiems buvo tvirtinta, kad visi kačiukai ten sveiki), ir katinėliiai šeimose, nežiūrint visų veterinarų pastangų, po kelių denų kankindamiesi mirdavo. Tos iš gatvės surinktų kačių ir kačiukų laikymas artu yra labai pavojigas, nes sergantys gali lengvai užkrėsti ten esančius sveikus. O paskui žmonėms stresas ir sielvartas, nes per tas kelias dienas spėja kačiuką labai pamilti.
Beje, ne kiekvienas katinas, negvenantis bute ar namuose, yra beglobis. Kadangi aš beveik visur vaikštau pėstute, ir trumpindama kelią, dažnai einu kiemais žinomais maršrutais, tai nuo seno gėriuose keletu kiemų (paprastai ten daugiausiai rusai gyvena), kuriuose labai mylimi gyvūnai. Juose ir daug žmonių gyvūnus laiko namuose, bet ten visada būna kačių, kurias visi kiemo gyventojai myli, jas šnekina, šeria, ir tos katės yra labai jaukios ir labai patenkintos savo gyvenimu. Sterilizavus tokias kates ir vėl paleidus atgal, jokios problemos dėl kačiukų nėra, tokios katės, mano nuomone, tikrai nėra beglobės, nes gražiai globojamos viso kiemo, ir atlieka savo fukciją.
Beje, ne kiekvienas katinas, negvenantis bute ar namuose, yra beglobis. Kadangi aš beveik visur vaikštau pėstute, ir trumpindama kelią, dažnai einu kiemais žinomais maršrutais, tai nuo seno gėriuose keletu kiemų (paprastai ten daugiausiai rusai gyvena), kuriuose labai mylimi gyvūnai. Juose ir daug žmonių gyvūnus laiko namuose, bet ten visada būna kačių, kurias visi kiemo gyventojai myli, jas šnekina, šeria, ir tos katės yra labai jaukios ir labai patenkintos savo gyvenimu. Sterilizavus tokias kates ir vėl paleidus atgal, jokios problemos dėl kačiukų nėra, tokios katės, mano nuomone, tikrai nėra beglobės, nes gražiai globojamos viso kiemo, ir atlieka savo fukciją.
-
- Augintiniai:
Sailor, aš Jūsų nesuprantu: Jūs skatinate neimti kačiukų iš globos namų, pasisakote prieš kačių kastravimą ir už jų laisvą klajojimą laukais, tačiau nepateikiate jokių kačių populiacijos kontrolės alternatyvų. Ar Jūsų tikslas šioje diskusijoje tiesiog gičas dėl gičo?
Mano tikslai aiškūs: skatinti žmones kastruoti savo gyvūnus, jei neketina jų veisti, skatinti prižiūrėti juos ir mažinti benamių skaičių (kastruojant augintinius bei priglaudžiant išmestuosius).
O dėl tos ligų baimės, tai apskritai rekomenduojama prieš parsinešant kačiuką parodyt jį veterinarui. Nesvarbu, ar perki iš veislyno, pasiimi iš žmonių ar imi iš prieglaudos.
Mano tikslai aiškūs: skatinti žmones kastruoti savo gyvūnus, jei neketina jų veisti, skatinti prižiūrėti juos ir mažinti benamių skaičių (kastruojant augintinius bei priglaudžiant išmestuosius).
O dėl tos ligų baimės, tai apskritai rekomenduojama prieš parsinešant kačiuką parodyt jį veterinarui. Nesvarbu, ar perki iš veislyno, pasiimi iš žmonių ar imi iš prieglaudos.
- Arven
- Augintiniai:
užtikrint gali bet kas ir bet ką, bet dėl pačio gyvuno ir dėl savo ramybės geriau gyvūną parodyt veterinarui, o gal tuo pačiu ir paskiepyt.
o kad neimt gyvuno iš prieglaudos tik dėl to, kad "o gal jis bus nesveikas" kvaila, nes tada kyla klausimas, kam išvis tas gyvūnas, juk tolimesniam gyvenime visokių bėdų gali su juo atsitikt
o kad neimt gyvuno iš prieglaudos tik dėl to, kad "o gal jis bus nesveikas" kvaila, nes tada kyla klausimas, kam išvis tas gyvūnas, juk tolimesniam gyvenime visokių bėdų gali su juo atsitikt
-
lea - Pranešimai: 3287
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 3 svečių