Senegalinė ilgasparnė papūga - Poicephalus senegalus
-
DoDo - Pranešimai: 1039
Aha, dar kad va visus tuos pasakojimus į atskira DoDodikų temą sudėt, tai, žiūrėk, dar po kelių metų bus galima tikrai jau ir knygą leisti.
Tik nenustokit rašyt.
Tik nenustokit rašyt.
-
aatu - Pranešimai: 56
- Augintiniai:
Bus bus dar tų pasakojimų...
O čia jau seni įrašai, iš papūgino nuotykių, gal kam įdomu.
"treniruotė"
"nužudyti vedžiojimo pavadėlį"
O čia jau seni įrašai, iš papūgino nuotykių, gal kam įdomu.
"treniruotė"
"nužudyti vedžiojimo pavadėlį"
-
Treniruote labai jau atsargiai atsargiai ir letai letai vyksta ,o ant pavadelio ziauriai piktas,puola kaip suniukas
-
Munex - Pranešimai: 6282
- Augintiniai:
Tai čia buvo pati pirmoji treniruotė. Dabar parodai saulėgrąžą - ir griūva aukštielninkas. Ir kuo labiau jam stengiesi paaiškinti, kad laikas mokytis naujo triuko, tuo atkakliau griuvinėja...
-
Įvertino griuvimo privalumus.
O va čia maniškis. Lygiai savaitėlė laiko nuo įsigijimo. Nuotraukos nelabai kokios, bet labai jau sesutė norėjo pažiūrėt, kaip tas mano mažas atrodo.
Veiksmas vyksta vakare. Išsitraukiau iš narvo, glostinėjau, kasiau galva, kaklą, džiuginau šviežiom saulėgražom. Tai va kiek pasivėlęs, pasipurtęs, besiruošiantis snaust (prilimpa prie mano kaklo ir tupi, snapu skrebena, megztinį švelniai tampo).
Uploaded with
Norėčiau, kad atkreiptumėte į pirmą foto. Turint omeny, jog jis pas mane tik savaitėlę, ir yra visiškas laukinukas, tai sprendžiant iš plunksnų, tai streso padarinys (pora plunksnų apkramtytos)? Mane perspėjo, kad gali pradžioje ir kiek pasikramtyt.. O kad kasytųsi, tai nemačiau nė karto (kokie plunksnagraužiai turbūt atpuola). Tai va. valgo viską, B vitaminų kompleksas, krūvos sodinių/kaimiškų vaisių daržovių. BET dar nė kart nemačiau, kad žaistų, krapštinėtų ir pan (kitavertus, nematau ką veikia, kai būnu darbe): vis dar tupi, kartais vaikšinėja. Bet tai čia gal norma.. dar gal iki galo neapsipratęs..
O va čia maniškis. Lygiai savaitėlė laiko nuo įsigijimo. Nuotraukos nelabai kokios, bet labai jau sesutė norėjo pažiūrėt, kaip tas mano mažas atrodo.
Veiksmas vyksta vakare. Išsitraukiau iš narvo, glostinėjau, kasiau galva, kaklą, džiuginau šviežiom saulėgražom. Tai va kiek pasivėlęs, pasipurtęs, besiruošiantis snaust (prilimpa prie mano kaklo ir tupi, snapu skrebena, megztinį švelniai tampo).
Uploaded with
Norėčiau, kad atkreiptumėte į pirmą foto. Turint omeny, jog jis pas mane tik savaitėlę, ir yra visiškas laukinukas, tai sprendžiant iš plunksnų, tai streso padarinys (pora plunksnų apkramtytos)? Mane perspėjo, kad gali pradžioje ir kiek pasikramtyt.. O kad kasytųsi, tai nemačiau nė karto (kokie plunksnagraužiai turbūt atpuola). Tai va. valgo viską, B vitaminų kompleksas, krūvos sodinių/kaimiškų vaisių daržovių. BET dar nė kart nemačiau, kad žaistų, krapštinėtų ir pan (kitavertus, nematau ką veikia, kai būnu darbe): vis dar tupi, kartais vaikšinėja. Bet tai čia gal norma.. dar gal iki galo neapsipratęs..
-
- Augintiniai:
Ojej, koks mielas mažylis žiopliukas... Visiškas laukinukas??? Sakyčiau, visiškas rankinukas... Laukinukais vadinu tuos, prie kurių ne neprieisi artyn, greičiau užsimuš į narvo grotas. Arba tuos, kurie vien nuo žmogaus artumo įeina į stuporą, apmirštai visiškai, rodos, nė nekvėpuoja...
Dėl plunksnų, tai gali būt streso požymiai, juk dideli pokyčiai jo gyvenime įvyko, nauja vieta ir tik savaitė, normalu. Aš tai nesirūpinčiau per daug, svarbiausia, kad nesipešiotų.
Ir visai nesistebiu, kad nežaidžia, savaitės per mažai apsiprasti, o ir dar gali būti šiaip per mažas, kad suprastų, kaip žaisti. Užtenka maisto ir mamos
Dėl plunksnų, tai gali būt streso požymiai, juk dideli pokyčiai jo gyvenime įvyko, nauja vieta ir tik savaitė, normalu. Aš tai nesirūpinčiau per daug, svarbiausia, kad nesipešiotų.
Ir visai nesistebiu, kad nežaidžia, savaitės per mažai apsiprasti, o ir dar gali būti šiaip per mažas, kad suprastų, kaip žaisti. Užtenka maisto ir mamos
-
Aha, jei dieną lįsčiau į narvą, tai nuo klykimo ausys sprogtų. Jis ima tarp laktų nardyn žemyn galva ant dugno. Kai pajamu į rankas prietemoj, nei kanda, nei urzgia. Uždegu šviesą, net nejuda. Sumaitinu pora "semkių", palengva atsileidžia. Vat būna toks, kokį matot foto. Jei kas tuo metu įeina į kambarį, tai tikrai mama pasijaučiu. Jau taip įsikabina nagais, taip priglaudžia galvą, kad tiesiog tirpt pradedu iš mielumo. O vat kai po tokios pratinimo terapijos idedu i narvą, tai ranką galiu kišti ir šviesoje - nebėga, nesiblaško, lesa iš rankų. O ryte vėl viskas iš pradžių.
O dėl plunksnų, gavau ir iš zoo atsakymą (.)
Ačiū tau, DoDo, labai. Ale dabar vardynų reikia. Sūnus vadina kiviu (nes zalias), draugas macho (nes į Senegalus apskritai reikia kreiptis "JŪS", o ne "tu"), o as: "mažuti, puputi, zuikuti ir kiti "-uti". Nu siaubuma.
O dėl plunksnų, gavau ir iš zoo atsakymą (.)
Ačiū tau, DoDo, labai. Ale dabar vardynų reikia. Sūnus vadina kiviu (nes zalias), draugas macho (nes į Senegalus apskritai reikia kreiptis "JŪS", o ne "tu"), o as: "mažuti, puputi, zuikuti ir kiti "-uti". Nu siaubuma.
-
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Google [Bot] ir 3 svečių