Aratingos
Gal kas gali ka nors atsakyti.... , ar galima [na ne iskarto , bet palaipsniui jaukinant] ismokinti bent jau kazkokiu zodziu pasakyti , ar ne verta nei bandyti
Sukauna jos tai idomiai, bet va turejau banguotuka tai jis mokejo pasakyti savo varda [Tikutis] ir apibudinima savo gerumo [gerutis], tai , kaipo norisi ismokinti, bet Tikutis buvo nuo dvieju menesiu pas mane, o cia jau paaugusios aratingos ir pora, tai joms zmogaus balsas, tai duok lesti [poreikiai, o ne bendravimas ], patarkit , prasom jai kas zinot
Sukauna jos tai idomiai, bet va turejau banguotuka tai jis mokejo pasakyti savo varda [Tikutis] ir apibudinima savo gerumo [gerutis], tai , kaipo norisi ismokinti, bet Tikutis buvo nuo dvieju menesiu pas mane, o cia jau paaugusios aratingos ir pora, tai joms zmogaus balsas, tai duok lesti [poreikiai, o ne bendravimas ], patarkit , prasom jai kas zinot
- Indi
Kalbėjimas - labai individualus dalykas, daug priklauso nuo paukščio gabumų pamėgdžioti ir noro bendrauti. Kad ir poroje gyvenantys jaukūs paukščiai prakalbės, galima tikėtis, bet kaip bus konkrečiu atveju, pasakyti neįmanoma.
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
Nu porele jau sunkiau "kalbeti" ismokyti, nes jie uzsieme savo reikalais... Bet galima bandyti audio irasu pagalba...o gal...
-
ebas - Pranešimai: 4707
- Augintiniai:
Aciu uz atsakymus
Ai, tegul nesneka, nieko tokio , kad tik joms butu gerai, o man grazu ziureti, kaip jos bendrauna
Ai, tegul nesneka, nieko tokio , kad tik joms butu gerai, o man grazu ziureti, kaip jos bendrauna
- Indi
kai porelė turi vienas kitą o dar tokie paukščiai kaip aratingos iš jų išpešti žodį net ir asitelkiant daug papildomų priemonių unkiai beįmanoma
-
Saulius - Pranešimai: 4294
- Augintiniai:
Na visai nuraminot, tai nedesiu pastangu ir tegul buna laimingos
Kalbesiu pati su savimi [na kalbindama savo augintines , katuke supranta, bet nesneka, bet byjo aratingu, kubieciu, net susiguzia nuo ju ryksmo
Na, bet dar yra sunu , kurie viska be zodziu supranta, tai tikri draugai, nereikia nei jaukinti , vieninteliai , kurie pateisina mano poreikius, visada cia ir visada su manim
Kalbesiu pati su savimi [na kalbindama savo augintines , katuke supranta, bet nesneka, bet byjo aratingu, kubieciu, net susiguzia nuo ju ryksmo
Na, bet dar yra sunu , kurie viska be zodziu supranta, tai tikri draugai, nereikia nei jaukinti , vieninteliai , kurie pateisina mano poreikius, visada cia ir visada su manim
- Indi
Būna, kad paukščiai yra gabūs pamėgdžioti kokius garsus, jeigu dažnai juos girdi - kokį švilpavimą, telefono ar durų skambučio garsą. Tai tuos garsus pradeda pamėgdžioti nededant jokių pastangų. Jeigu toks garsus pamėgdžiojantis paukštis dažnai girdi kokį žodį, tai gali ir jį pradėti sakyti, irgi specialiai nemokinant. Tik tas žodis turi skambėti gana garsiai ir su intonacija - švelniai kalbinant,jokie žodžiai paukščių dėmesio nepatrauks.
Taip kad gali paukštis kokį jam patikusį žoddį ištarti visai jo nemokant. Ir atvirkščiai, jeigu žmogus turi tikslą išmokyti paukštį (ypač, jei jis ne vienas laikomas) kalbėti, nuo to perdėto intensyvumo paukščiui tie žodžiai nekelia jokio susidomėjimo, ir jis jų nekartos.
Taip kad gali paukštis kokį jam patikusį žoddį ištarti visai jo nemokant. Ir atvirkščiai, jeigu žmogus turi tikslą išmokyti paukštį (ypač, jei jis ne vienas laikomas) kalbėti, nuo to perdėto intensyvumo paukščiui tie žodžiai nekelia jokio susidomėjimo, ir jis jų nekartos.
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
-
Papooga - Pranešimai: 10520
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 8 svečių