Kanarėlių veisimas
Dėmesio:
SVARBU! LIZDELIS PAUKŠČIUKAMS REIKALINGAS TIK PERĖJIMUI (bei skatina kiaušinukų dėjimą)
SVARBU! LIZDELIS PAUKŠČIUKAMS REIKALINGAS TIK PERĖJIMUI (bei skatina kiaušinukų dėjimą)
įkišiu ir aš savo trigrašį..
paskutiniu metu esu susidurusi su tokia nuomone, kad maitinant paukščiukus, negalima tėvus lesinti naturaliu kiaušiniu, būgtai tai labai kenkia mažylių kepenimis, ir ateityje jie trumpiau gyvena ir t.d. ir t.p ir siūloma keisti pramoniniu kiaušinmaisčiu
nžn kiek čia yra tiesos, informacija pagrinde randama vokiškuose saituose...gal tai tik reklama parduotuviniams kiaušinmaisčiams.
O iš savo patirties pasakysiu, kad maniškiai iš viso plataus pasirinkimo , kiaušinmaisčio, vabaliukų, sausiako, daiginukų- vaikus augino pagrinde daigintais grūdais, nors iki vaikų- visą šitą asortimentą puikiausiai valgė.
paskutiniu metu esu susidurusi su tokia nuomone, kad maitinant paukščiukus, negalima tėvus lesinti naturaliu kiaušiniu, būgtai tai labai kenkia mažylių kepenimis, ir ateityje jie trumpiau gyvena ir t.d. ir t.p ir siūloma keisti pramoniniu kiaušinmaisčiu
nžn kiek čia yra tiesos, informacija pagrinde randama vokiškuose saituose...gal tai tik reklama parduotuviniams kiaušinmaisčiams.
O iš savo patirties pasakysiu, kad maniškiai iš viso plataus pasirinkimo , kiaušinmaisčio, vabaliukų, sausiako, daiginukų- vaikus augino pagrinde daigintais grūdais, nors iki vaikų- visą šitą asortimentą puikiausiai valgė.
-
Madeira - Pranešimai: 268
- Augintiniai:
taip, pas mane irgi pirmenybę daiginukams skirdavo, kiaušinmaistį irgi neblogai lesė, bet kirmėlės jiems skaniau
-
lea - Pranešimai: 3287
- Augintiniai:
Augantiems paukščiukams būtini baltymai, nors pasitaiko ir tokių tėvų, kurie baltyminio maisto nelesa. Geriausiai, kad jauniklius auginantys paukščiai turėtų kuo didesnį įvairaus maisto pasirinkimą.
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
- agnele77
- Augintiniai:
O aš nesuprantu, kodėl mano kanariukai nei mažiausio noro veistis nei pernai nerodė, nei panašu kad ir šiemet nerodys. Gal kad laikau vienam narvely, o ne atskirtus? Narvelis jų erdvus, stovi šviesiausioj buto vietoj plius vakare (nuo sutemų) vis ilgindavau jiems "dieną". Tiesa, naudojau paprastas kambario lempas, o ne specialias. Maistą irgi buvau rudens pabaigoj - žiemą sumažinus iki sausiako ir kartkartėm daiginukų ir daržovių. Dabar maistą pastarosiom 2 savaitėm plečiu iki daugiau žalumynų, vaisių, daržovių, kiaušinmaisčio. Plius visą laiką beaphar vitaminus gauna (na, kelis kartus per savaitę). Narvas pakankamai erdvus. Streso nepatiria. Gauna paskraidyt reguliariai. Tiesa, patelė nuo pradžių baikštoka, bet dabar jau mažiau. Patinėlis, kai daugiau triukšmo namie, giesmeles gieda. Bet tarpusavy jie tik kartais apsipeša ir viskas. Tarsi vienas kitam neegzistuotų. Jiems maždaug 2 metai dabar yra.
- Arven
- Augintiniai:
Nu va net kaip buna...
as prie to paties irgi noriu paprasyti - gal kas patartumet, kur pasiskaityti, kaip geriau sudaryti kanareliu poras ir kaip sudaryti salygas jiems poruotis/pereti? kada deti lizdukus riekia, ka valgyti duoti ir t.t. ir dar - ar imanoma vienam narve laikyti keleta kanareliu?? kaip amadinu pvz. ir ar tokiomis salygomis jie issirinktu sau poras patys?
Butu labai aciu
as prie to paties irgi noriu paprasyti - gal kas patartumet, kur pasiskaityti, kaip geriau sudaryti kanareliu poras ir kaip sudaryti salygas jiems poruotis/pereti? kada deti lizdukus riekia, ka valgyti duoti ir t.t. ir dar - ar imanoma vienam narve laikyti keleta kanareliu?? kaip amadinu pvz. ir ar tokiomis salygomis jie issirinktu sau poras patys?
Butu labai aciu
- agnele77
- Augintiniai:
žinoma, kad geriau leisti paukščiams patiems išsirinkti poras. o mityba prieš veisimąsi ir veisimosi metu yra tokia pat kaip ir visų paukščių
-
- Augintiniai:
Tai man dabar geriausiai butu juos visus i viena narva suleisti ir tegu draugauja?? kai pamatysiu, kas ka , isskirti poryte?
- agnele77
- Augintiniai:
-
- Augintiniai:
- agnele77
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias