Apšvietimas
Vamzdžiai. Nežinau, ar tų normalių su UV yra Vilniuje. Gal kas atrado?
Seniuose radau tą "taupiają" grynai UV lemputę. Bet gal jau bus per daug ultravioleto tokią lempą įsukus. Nors aišku galima ją įjungt tik kokią valandą per dieną.
Seniuose radau tą "taupiają" grynai UV lemputę. Bet gal jau bus per daug ultravioleto tokią lempą įsukus. Nors aišku galima ją įjungt tik kokią valandą per dieną.
- Arven
- Augintiniai:
Tos ekonominės irgi bet kokio spektro gali būt. Kažkuriam užsienietiškam puslapy siūlė tokias pritaikytas paukščiams. Tik nežinau ar Lietuvoj kažką tokio galima rast.
Tų vamzdinių kažkodėl daugiau specializuotų yra.
Tų vamzdinių kažkodėl daugiau specializuotų yra.
- Arven
- Augintiniai:
Nu vat kaip. Kažkuriam angliškam psl buvau radus, kad tas vadinamąsias "black light" naudoja ir gyvūnams uv trūkumui patenkinti. Na, bet nesiryžau tokiam eksperimentui.
- Arven
- Augintiniai:
ačiū, Gede, paprasta
bet ar ta pati lempa jau bus gera paukščiams? ar ten tos visos vamzdžiai- dieninės nekenksmingos yra?
ir ar yra galimybė pakeisti į biolux'ą?
bet ar ta pati lempa jau bus gera paukščiams? ar ten tos visos vamzdžiai- dieninės nekenksmingos yra?
ir ar yra galimybė pakeisti į biolux'ą?
-
lea - Pranešimai: 3287
- Augintiniai:
Viskas su tais vamzdžiais yra kaip su paprastom lemputėm: perki šviestuvą ir lemputes (tik šiuo atveju jos vamzdinės formos). Prie šviestuvo būna parašyti techniniai duomenys: elektroninis/elektromagnetinis droselis, lempų galingumas, T5 ar T8 tipo lempos. Nuo lempos ilgio priklauso jos galingumas (pvz.: 18W - 60cm).
Mano atveju aš jamsiu šviestuvą su elektroniniu droseliu, pritaikytą T8 tipo 18W galingumo lempoms. Į šį šviestuvą dėsiu osram biolux lempas.
Mano atveju aš jamsiu šviestuvą su elektroniniu droseliu, pritaikytą T8 tipo 18W galingumo lempoms. Į šį šviestuvą dėsiu osram biolux lempas.
- Arven
- Augintiniai:
-
lea - Pranešimai: 3287
- Augintiniai:
Bioluxo yra Ardenoje. Bet ten turėjo tik, rodos, 120cm ilgio. Žadėjo užsakyt ir atvežt 60cm ilgio. Palikau nr, turi paskambint, bet dar neskambino. Gal reiktų tada paskambint ir daugiau lempų užsakyt? Aš prašiau tik dviejų.
- Arven
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 15 svečių