Gyvas maistas
kikoj as ir pirkdavau, bet jau visa menesi nera. Gal kas zinote kitas parduotuves kuriose yra sio maisto?
- sigitas
- Augintiniai:
mhm, o iš kur tu esi? jei iš Vilniaus, tai kikoj turėtum rasti, jei ne akropolio, tai banginio tikrai.
o kur daugiau gali būti, nežinau, gal kas kitas patars
o kur daugiau gali būti, nežinau, gal kas kitas patars
-
lea - Pranešimai: 3287
- Augintiniai:
-
Saulius - Pranešimai: 4294
- Augintiniai:
Turiu klausimų dėl gyvo maisto. Literatūroje atsakymų nėra, arba tie atsakymai sukelia papildomų klausimų. Gal kas eksperimentavote ir turite patirties. Taigi, kuo įvairesnis maistas tuo geriau paukščiams. Su tuo tikriausiai sunku nesutikti. Dabar žiūrim ką turim. LT matyt vienintelis paplitęs gyvas padaras - milčius. Apie jį klausimų kaip ir nekilo. Dabar tai kas neaišku:
1.Literatūroje minimi skruzdžių kiaušiniai. Na, jei nesiveliant į etinius klausimus, ar kas nors bandė tokį maistą? Jei taip, tai apie kokias skruzdes kalbama? Rudąsias ar juodąsias? Kokia patirtis?
2.Minimos drozofilos (tokios musytės, kurios kaip mat apipuola prarūgusią uogienę ar pūvančius obuolius), tačiau minimos kažkokios besparnės drozofilos. Kas tai per padaras? Suprantama, kad su sparnuotomis gali nesitaikstyti namiškiai, tai būtų įdomu užsiveisti tų besparnių.
3.Mano paties pamąstymai, literatūra apie tai nerašo - žvejai kartais laupo tokias mažas baltas lervutes, kurios žiemoja kiečių stiebuose. Man atrodo jos pakankamai gero dydžio, skaniai atrodo, nesimaitina atliekomis, turėtų tikti. Bet truputį baisu. Gal kas bandėt?
4.Literatūra nepataria duoti musių lervų ir sliekų, nes juose gali būti toksinų ar šiaip užkrato. Žinau, kad ir tuos ir tuos suleidus į švarų substratą (lervoms - pjuvenos, sliekams pvz varškė) jie maždaug per savaitę išsivalo ir mano supratimu neturėtų kilti jokio pavojaus. Gal kas bandėt?
5.Niekur neradau parašyta, bet klausimas ar netinka akvariumistų gyvi maistai - uodo trūklio lervos, koretros, dafnijos, artemijos ir panašiai? Beje uodo trūklio lervos ypač maistingos.
Na, klausimų krūva, gal bent į vieną gausiu atsakymą.
1.Literatūroje minimi skruzdžių kiaušiniai. Na, jei nesiveliant į etinius klausimus, ar kas nors bandė tokį maistą? Jei taip, tai apie kokias skruzdes kalbama? Rudąsias ar juodąsias? Kokia patirtis?
2.Minimos drozofilos (tokios musytės, kurios kaip mat apipuola prarūgusią uogienę ar pūvančius obuolius), tačiau minimos kažkokios besparnės drozofilos. Kas tai per padaras? Suprantama, kad su sparnuotomis gali nesitaikstyti namiškiai, tai būtų įdomu užsiveisti tų besparnių.
3.Mano paties pamąstymai, literatūra apie tai nerašo - žvejai kartais laupo tokias mažas baltas lervutes, kurios žiemoja kiečių stiebuose. Man atrodo jos pakankamai gero dydžio, skaniai atrodo, nesimaitina atliekomis, turėtų tikti. Bet truputį baisu. Gal kas bandėt?
4.Literatūra nepataria duoti musių lervų ir sliekų, nes juose gali būti toksinų ar šiaip užkrato. Žinau, kad ir tuos ir tuos suleidus į švarų substratą (lervoms - pjuvenos, sliekams pvz varškė) jie maždaug per savaitę išsivalo ir mano supratimu neturėtų kilti jokio pavojaus. Gal kas bandėt?
5.Niekur neradau parašyta, bet klausimas ar netinka akvariumistų gyvi maistai - uodo trūklio lervos, koretros, dafnijos, artemijos ir panašiai? Beje uodo trūklio lervos ypač maistingos.
Na, klausimų krūva, gal bent į vieną gausiu atsakymą.
-
cezis - Pranešimai: 285
- Augintiniai:
Na va, milčius iš Kikos dingo galutinai. Jau dvi savaitės kaip nėra ir niekas nežino nei kada ir ar iš viso bus
Gal kas nors žino kur jo Vilniuje užsilikę, nes du lizdai cypsi ir būtų visai negerai juos palikti be mėgstamų skanėstų...
Gal kas nors žino kur jo Vilniuje užsilikę, nes du lizdai cypsi ir būtų visai negerai juos palikti be mėgstamų skanėstų...
-
- Augintiniai:
Na, rusai paprastai prie reikalo prieina "ūkiškai", tipo, velnias neims, jei lesa reiškia sveika. Priešingybė amerikiečiams (o ir vakarų Europai), kur nukrypta į priešingą pusę. Pagal juos viskas turi būti sterilu ir geriausia maitinti sintetiniu maistu.
Tiesa matyt yra kažkur per vidurį. Teks pas akvariumistus apsilankyti
Ačiū už idėjas.
Tiesa matyt yra kažkur per vidurį. Teks pas akvariumistus apsilankyti
Ačiū už idėjas.
-
- Augintiniai:
-
- Augintiniai:
Sveiki,
Jau nusibodo slampinėti po Kikas ir klausinėti "ar yra milčiaus" ir "kada bus". Ir vis gauti tą patį atsakymą: "Po savaitės". Nusprendžiau pats jo užsiauginti. Deja, dabar jau ir "sėklai" nebegaunu. Gal kas turi užsilikusių lervų? Siūlau tokį "verslo modelį": paskolinate man keliolika lervučių, o kai užaugs, atiduosiu trigubai Kas pasirašo?
Jau nusibodo slampinėti po Kikas ir klausinėti "ar yra milčiaus" ir "kada bus". Ir vis gauti tą patį atsakymą: "Po savaitės". Nusprendžiau pats jo užsiauginti. Deja, dabar jau ir "sėklai" nebegaunu. Gal kas turi užsilikusių lervų? Siūlau tokį "verslo modelį": paskolinate man keliolika lervučių, o kai užaugs, atiduosiu trigubai Kas pasirašo?
-
- Augintiniai:
-
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 5 svečių