Triušiai, kiškiai ir kiškėnai
-
Munex - Pranešimai: 6282
- Augintiniai:
-
barbex - Pranešimai: 12
- Augintiniai:
Triušė (patelė, dekoratyvinė) pradėjo kandžiotis labai. Dabar jai kokie 8 mėnesiai,anksčiau labai retai kada įkasdavo ir tai nestipriai,taip draugiškai sakyčiau. Paskui vis stipriau, bet dabar, prieš kokią savaitę, suvedėm su patinu, ir nuo to laiko taip kandžiotis pradėjo, kad dabar bijau įkišti ranką į narvą, nes taip kanda, kad vos tik pajudinu ranką (pvz maistą įdedu ar pan.) tai iškart atsisuka ir kanda. Ir urzgia, įsikanda ir nepaleidžia. O pas mane tas narvas aukštai ant stalo, norėdama išleisti palakstyt, kiekvieną dieną aš ją turiu paimti ir išsinešti į vietą kur paleidžiu, nes dabar lauke laksto, taigi negaliu tiesiog neimti ant rankų ir atidaryt dureles kad pati galėtų išeit. Tai vat klausimas dabar : kame čia problema, nes jau taip bijot pradėjau, kad su pirštinėm gaudau. Susiję su tuo kad patiną suradom ar ne? Ir ką daryt - neimti ir bandyt tiesiog išlaukt tą laikotarpį kol paaiškės pavyko triušiukų suveikt ar ne, ar ir toliau imti ir nešti į lauką vis tiek? Nes jeigu prieš 8 dienas suleidom, tai dar ilgai labai reiktų laukt. Tuo labiau, kad net nežinau ar tikrai nėščia ar ne. O kažkaip gaila laikyt narve uždarytą tiek laiko...
-
Saulute121 - Pranešimai: 232
- Augintiniai:
Is patirties sakyciau-bus vaikuciu,bus mazuciu ,maniskes(mesines)taip elgdavosi,kai laukdavosi,nors ne visos.O palakstyti jai dabar reikia,tik atsargiau kelk,nesuspausk,neuzgauk.
-
- Augintiniai:
Na bandysiu tada neštis vistiek palakstyt tada. Bet kaip čia sugebėjo taip greit pajaust kažką - taigi tik preitą ketvirtadienį suleidau. Tai čia buvo rugsėjo 22d., paskui po 5 dienų dar kartą (rugsėjo 27d.).
Dar tuo pačiu paklausiu : kokio maždaug turi būti dydžio tas namukas kuriame vaikučius ves? Ir landa kokia? Dugnas turi būt ar tinka tiesiog sieneles su stogu pastatyti ant paties narvelio dugno ir į vidų to paties kraiko papilt?
Dar tuo pačiu paklausiu : kokio maždaug turi būti dydžio tas namukas kuriame vaikučius ves? Ir landa kokia? Dugnas turi būt ar tinka tiesiog sieneles su stogu pastatyti ant paties narvelio dugno ir į vidų to paties kraiko papilt?
-
- Augintiniai:
Triusiai kaip visur,taip ir cia greitai uzjaucia pokycius ,gali buti,kad ir nuo pirmo prileidimo laukiasi.
O del namelio net nezinau kaip su dekoratyviniais daroma,as auginau tik didziuosius,mesinius,tai nieko nedarydavau,susinesdavo lizda is siaudu i narvo kamputi,prisipesdavo puku ir viskas.Bet galima ir nameli,sakyciau pilnai uztektu ir be grindu ,o dydis turetu buti toks,kad laisvai jame motinele tilptu,landa irgi,kad laisvai pralystu.Man rodos,nera jau taip svarbu dydziai,svarbu,kad turetu ramu kampa.Ir idek kokio sieno ar siaudu,nes jos is ju lizda darosi.Vienos pasidaro labai anksti,kitos jau pries pat pabaiga isikandusios tempia viska
O del namelio net nezinau kaip su dekoratyviniais daroma,as auginau tik didziuosius,mesinius,tai nieko nedarydavau,susinesdavo lizda is siaudu i narvo kamputi,prisipesdavo puku ir viskas.Bet galima ir nameli,sakyciau pilnai uztektu ir be grindu ,o dydis turetu buti toks,kad laisvai jame motinele tilptu,landa irgi,kad laisvai pralystu.Man rodos,nera jau taip svarbu dydziai,svarbu,kad turetu ramu kampa.Ir idek kokio sieno ar siaudu,nes jos is ju lizda darosi.Vienos pasidaro labai anksti,kitos jau pries pat pabaiga isikandusios tempia viska
-
- Augintiniai:
Tai vat aš irgi nedaryčiau lizdadėžės, bet kaip prisiskaičiau, kad turi būti tamsu triušiukam, o mano narvelis namie, netoli lango stovi, tai negyvensiu kaip kurmis tamsoj žaliuzes nuleidus . Bandysiu gal šiandien statyt ką nors.
-
- Augintiniai:
Kad juos ten uzdengia mama sienu,pukais,net nesimato ju.Bet gal ir geriau namukas,nes kaip ir privati teritorija gaunasi ,ramiau jai ten,nieks netrukdys.Tik namukas turetu buti aukstokas,kad mama atsistojusi laisvai tilptu( na ne ant 2koju,o normaliai ant 4 ),nes jos vaikucius maitina neatsigulusios kaip tarkim kates,ar kales,o atsistojusios,o vaikiukai po apacia ant pakimba,jei nespeja spenelio paleist,tai kartais ir is lizdo mama isnesa taip isikandusi
-
- Augintiniai:
Nagi gražūs padarėliai, ale tik negalėčiau auginti, kad paskum kotletam sunaudoti, kaip ir viščiokų, pas uošvienę pasižiūriu, mažulyčiai-gražūs, dėmesio jiem skiria-pergyvena, rūpinasi, net kai kurie pakasomi prašosi, o paskum puodan , turbūt jautri dūšia pas mane , nors mėsytė tai nem nem kaip mėgstama...
-
gede - Pranešimai: 4906
- Augintiniai:
Jo pas mane vyras parvilko karpi vakare ,diena klausia ar jau iškepiau,o jis vonioje plaukioja.Negaliu nieko užmušt
-
nile - Pranešimai: 2708
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 46 svečių