Prijaukinimas
Taigi papugiukų charakteriai skirtingi,kaip ir žmonių,vieni gali būti drąsesni,labiau linkę į bendravimą, kiti baikštesni
Beto gali būti ir taip kad Kira buvo auginta savo tevelių ir nematė net žmonių,dėl to bijo daugiau, o Rikis gal augo matydamas žmones, gal net ant rankų buvo imamas,pratinamas,sunku pasakyti,nes nežinau tavo papugiukų įsigijimo įstorijos, bet betkuriuo atveju jei nenuleisi rankų ir būsi atkakli tikrai prisijaukinsi abu papugiukus,vieną galbūt greičiau,kitą lėčiau
Sėkmės 

-
ErikaE - Pranešimai: 3962
- Augintiniai:
- saule112
- Augintiniai:
-
- Augintiniai:
-
nile - Pranešimai: 2708
- Augintiniai:
Perskaičiau beveik visą temą... prasidėjo ir man sunkus darbas, bet su maloniais rezultatais, manau 
Mano papūgiukai pas mane atkeliavo sekmadienį, pirmą dieną palikau ramybėje, bet vis stebėdama juos, daugiau pastoviai kalbinu. Šiandien praleidau iš eilės 3 val. šalia sėdėdama ir kalbėdama (tarpais ir garsiai skaitydama paskaitoms...).
Kai norėjau įdėt maisto į indelį, pastebėjau, kad vaikinukas niekur nelekia nuo laktelės, kai tuo tarpu pirmiau abu skrisdavo žemiau ar kur prie maisto. Dabar tik panelė pabėgo, jis tupėjo kaip tupėjęs.
Prikišau palengva ranką, vis kalbindama, niekur nelėkė, tai pabandžiau paglostyt, leidosi
tai švelniai pakasiau galvytę vis kalbindama jį, o jis niekur ir nesitraukė, tik sukinėdamasis į mane žiūrėjo.
Mergina stebėjo iš šono vis parėkdama kažką :d
po kurio laiko pabandžiau tą patį.
Vėl leidosi.
Dar kitu kartu jis buvo ant žemesnės laktelės, vėl pakglostinėjau, prikišau pirštą, ir jis užlipo
ir užkėliau ant tos laktelės, kur miega.

Smagu, kad nebijojo. panelė buvo pasislėpus toliau prie kukurūzo...
Dabar turėsiu daugiau laiko kelias dienas bandysim bendraut daugiau

Mano papūgiukai pas mane atkeliavo sekmadienį, pirmą dieną palikau ramybėje, bet vis stebėdama juos, daugiau pastoviai kalbinu. Šiandien praleidau iš eilės 3 val. šalia sėdėdama ir kalbėdama (tarpais ir garsiai skaitydama paskaitoms...).
Kai norėjau įdėt maisto į indelį, pastebėjau, kad vaikinukas niekur nelekia nuo laktelės, kai tuo tarpu pirmiau abu skrisdavo žemiau ar kur prie maisto. Dabar tik panelė pabėgo, jis tupėjo kaip tupėjęs.
Prikišau palengva ranką, vis kalbindama, niekur nelėkė, tai pabandžiau paglostyt, leidosi

Mergina stebėjo iš šono vis parėkdama kažką :d
po kurio laiko pabandžiau tą patį.
Vėl leidosi.
Dar kitu kartu jis buvo ant žemesnės laktelės, vėl pakglostinėjau, prikišau pirštą, ir jis užlipo

Smagu, kad nebijojo. panelė buvo pasislėpus toliau prie kukurūzo...
Dabar turėsiu daugiau laiko kelias dienas bandysim bendraut daugiau

-
grange - Pranešimai: 515
- Augintiniai:
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
Mano Kira jau padarė pažangą su prijaukinimu, nes leidžiasi glostoma ir kai kasau galvyte net užsimerkia
.Bet Rikis dar bijo baisiausiai, tik viena karta paglosčiau pilvuką... Ir norėjau paklausti ar nieko tokio jei Kira kramto mano pirštus? 

- saule112
- Augintiniai:
Sveiki. Vajezau,vajezau ko tik nebedaryciau... Jau 5 menesiai pas mane papugiukas yra... Nu neimanoma priaukinti :( Ko as tik nedariau... Ir sedejau prie jo valandu valandas, ir isleisdavau is narvelio paskraidyt kiekviena diena po 2-3 valanda is stengdavausi prisartinti ir po truputeli bandziau is ranku maitinti... Nu nieko. Tik tiek , kad leidziasi paglostomas , bet ir tai sunkiai. Ikisu ranka i narva, pradeda cirksti po to atsiseda i kampa, isikabina i grotas ir tik tada leidziasi paglostomas. Kaip dar as ji galiu priaukinti? :(
Gal kas turi daugiau patarimu? :( As ji taip myliu ir kalbuosi su juo ir jis taip ziuri, bet neprisileidzia..

Gal kas turi daugiau patarimu? :( As ji taip myliu ir kalbuosi su juo ir jis taip ziuri, bet neprisileidzia..

- Selita
- Augintiniai:
Na jei jau išbandei visus būdus tai matyt belieka nupirkti savo papugiukui plunksnuotą draugą, bet ne laukinuką, o visiškai rankinį, gal tuomet tavo papugiukas paseks sparnuoto draugo pavyzdžiu 

-
- Augintiniai:
Grįžti į Jaukinimas ir dresūra
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 10 svečių