Paukščių žiedavimas, čipavimas, CITES, dokumentai ir pan.
Dėmesio:
Norėdami įsigyti sveiką paukštį, atidžiai rinkitės pardavėją! Venkite aferistų, nesąžiningų pardavėjų ar veisėjų.
Jei kyla abejonės dėl pardavėjo - klauskit .
Nepamirškit ir patys įdėmiai įvertinti įsigyjamą paukštį. Patarimus, į ką atkreipti dėmesį, rasit .
Norėdami įsigyti sveiką paukštį, atidžiai rinkitės pardavėją! Venkite aferistų, nesąžiningų pardavėjų ar veisėjų.
Jei kyla abejonės dėl pardavėjo - klauskit .
Nepamirškit ir patys įdėmiai įvertinti įsigyjamą paukštį. Patarimus, į ką atkreipti dėmesį, rasit .
Sveiki ir vel, nagi noriu apzvelgt mano ivykius siandienos, zodziu buvau as vet klinikoj, augintinio pasa man isduos, atsivezt papuga reikia, nuskenuos, surasys skiepus (turbut), turiu is Barbaros klinikos ir dar ka nors
Nu kazi ar tiks bent toks pasas lietuviams, bandysiu nufaksuot i aplinkos ministerija ir tada lauksiu atsakymo, kaip manot, kaip cia bus???
Na o treciadieni zingsniuosiu i ta agri departamenta, jetau nors biski pajudejus busiu
Nu kazi ar tiks bent toks pasas lietuviams, bandysiu nufaksuot i aplinkos ministerija ir tada lauksiu atsakymo, kaip manot, kaip cia bus???
Na o treciadieni zingsniuosiu i ta agri departamenta, jetau nors biski pajudejus busiu
-
Zoraida - Pranešimai: 200
- Augintiniai:
Tai va, mielieji, kaip ir žadėjau, buvau vakar Aplinkos ministerijoje ir viską išsiklausinėjau dėl to papūgų registravimo ir legalių dokumentų. Naujienas parnešiau ne kokias. Registruoti galit (ir reikėtų), bet tuo atveju, jeigu turit legalaus papūgos įsigyjimą patvirtinantį dokumentą. Papūga turi būti sužymėta ir tas jos numeris (čipo ar žiedo) turi būti įrašytas CITES dokumentuose. Visa tai yra tarptautinis reikalavimas, norint sukontroliuoti, kad neaisvje laikomos ir pardavinėjamos papūgos yra legaliai išveistos nelaisvėje. Legaliai reiškia, kad ir tėvai legalūs, t.y., turi aukščiau aprašytus CITES dokumentus, išuoduotus įsigyjant papūgas. Jų pasidaryti po laiko savo paukščiui NEGALIMA.
Tai va, jeigu turit nusipirkę tokią "nelegalią" papūgą (o dauguma kaip tik tokių ir yra) ir laikot tik namuose, t.y., neinat su ja į viešumą, tai ir turėkit sau ramiai. Bet jeigu ketinate ateityje savo papūgą veisti ir pardavinėti jauniklius, vežtis papūgą į užsienį arba parduoti, tai be dokumentų viskas bus nelegalu, o jeigu AA inspektoriai sugalvos patikrinti, "nelegalias" papūgas iš jūsų konfiskuos ir perduos Zoologijos sodui. Jie reguliariai tikrina visus tuos, kurie įveža ir pardavinėja egzotinius gyvūnus, ypač paukščius, ir tokie pardavėjai kaip geris ar "Šinšila" tikrai reikalavimus žino, atitinkamus dokumentus turi turėti, todėl parduodami jums paukštį, privalo juos išduoti. Beje, inspektoriai kartais pasižvalgo parduodamų paukščių skelbimuose ir sugalvoja patikrinti, ar pardavėjas pardavinėja legalų paukštį. Jei atitinkamų dokumentų neranda, paukštį konfiskuoja.
Visi šitie reikalavimai netaikomi vienu atveju - jeigu paukštis įsigytas iki iki CITES konvencijos įsigaliojimo datos (1980 metų) ir turite tai patvirtinantį paukščio įsigyjimo dokumentą (čekį) bet tiek aplinkosaugos pareigūnai, tiek visi kiti supranta, kad tai, jog žmogus būtų išsaugojęs čekį iš tų laikų, yra nerealu, taigi, šita išimtis negalės būti pritaikoma.
Beje, jie manęs paprašė paplatinti šitą žinią tarp papūgininkų, ką aš ir darau.
Tai va, jeigu turit nusipirkę tokią "nelegalią" papūgą (o dauguma kaip tik tokių ir yra) ir laikot tik namuose, t.y., neinat su ja į viešumą, tai ir turėkit sau ramiai. Bet jeigu ketinate ateityje savo papūgą veisti ir pardavinėti jauniklius, vežtis papūgą į užsienį arba parduoti, tai be dokumentų viskas bus nelegalu, o jeigu AA inspektoriai sugalvos patikrinti, "nelegalias" papūgas iš jūsų konfiskuos ir perduos Zoologijos sodui. Jie reguliariai tikrina visus tuos, kurie įveža ir pardavinėja egzotinius gyvūnus, ypač paukščius, ir tokie pardavėjai kaip geris ar "Šinšila" tikrai reikalavimus žino, atitinkamus dokumentus turi turėti, todėl parduodami jums paukštį, privalo juos išduoti. Beje, inspektoriai kartais pasižvalgo parduodamų paukščių skelbimuose ir sugalvoja patikrinti, ar pardavėjas pardavinėja legalų paukštį. Jei atitinkamų dokumentų neranda, paukštį konfiskuoja.
Visi šitie reikalavimai netaikomi vienu atveju - jeigu paukštis įsigytas iki iki CITES konvencijos įsigaliojimo datos (1980 metų) ir turite tai patvirtinantį paukščio įsigyjimo dokumentą (čekį) bet tiek aplinkosaugos pareigūnai, tiek visi kiti supranta, kad tai, jog žmogus būtų išsaugojęs čekį iš tų laikų, yra nerealu, taigi, šita išimtis negalės būti pritaikoma.
Beje, jie manęs paprašė paplatinti šitą žinią tarp papūgininkų, ką aš ir darau.
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
Eina sau..., Sailor, tikrai naujienos blogesnes nei tikejausi
Bet man kazkaip galai nesueina...tai reikalavimai tik Lt teritorijoj, ar visoj EU, pasikartosiu, man gi atsiunte ats kad jei papuga mikroCipinta-judejimas is ir i airija jokiu kliuCiu netures, nes nebereikalaujami CITIES dokai, o va del kitu saliu-pasiteiraut.
tai kaip suprantu nebepadeda nei pirkimo-pardavimo sutartis tarp pirkejo ir pardavejo?
Eina sau kokia nesamone, negaliu, vel visos viltys suduzo . Tai ka daryt tokiu atveju kaip man? Tai nebera reikalo net vaziuoti pas ta pardaveja ir tampyti po advokatus...
reiks veztis nelegaliai, dar nezinau kaip, bet... jei yra padetis-ji turi visad 2 iseitis ...
Sailor, paguosk mane...
Bet man kazkaip galai nesueina...tai reikalavimai tik Lt teritorijoj, ar visoj EU, pasikartosiu, man gi atsiunte ats kad jei papuga mikroCipinta-judejimas is ir i airija jokiu kliuCiu netures, nes nebereikalaujami CITIES dokai, o va del kitu saliu-pasiteiraut.
tai kaip suprantu nebepadeda nei pirkimo-pardavimo sutartis tarp pirkejo ir pardavejo?
Eina sau kokia nesamone, negaliu, vel visos viltys suduzo . Tai ka daryt tokiu atveju kaip man? Tai nebera reikalo net vaziuoti pas ta pardaveja ir tampyti po advokatus...
reiks veztis nelegaliai, dar nezinau kaip, bet... jei yra padetis-ji turi visad 2 iseitis ...
Sailor, paguosk mane...
-
- Augintiniai:
Tai niekas nepasikeitė vadinasi, kaip buvo taip ir liko
Zoraida, čia Lietuvių tokie reikalavimai, kiekviena šalis turi savus, o pirkimo-pardavimo sutartis gi galioja. Reikai dar patikslinti ar įvežant/išvežant į/iš LT reikia iš Lietuvių gauti CITES leidimą abiem atvejais, o gal tik išvežant arba tik įvežant?
Aš dėl registravimo ne visai supratau, ar būtina papūgas registruoti (legalias be abejo) ir kas laukia tų kurie neregistruos.
Zoraida, čia Lietuvių tokie reikalavimai, kiekviena šalis turi savus, o pirkimo-pardavimo sutartis gi galioja. Reikai dar patikslinti ar įvežant/išvežant į/iš LT reikia iš Lietuvių gauti CITES leidimą abiem atvejais, o gal tik išvežant arba tik įvežant?
Aš dėl registravimo ne visai supratau, ar būtina papūgas registruoti (legalias be abejo) ir kas laukia tų kurie neregistruos.
-
Papooga - Pranešimai: 10520
- Augintiniai:
nu jo, vat idomu ir siuo klausimu. Jo, Papooga, rasiau as savo pardavejui, tai jis raukosi...sake, kad man reik eit pas savo advokata...itariu nelabai svaru su jo perinimu, nu bet adresiuka turiu jo, prigausiu ji visviena, va dar i agrikulturos departamenta uzsuksiu, o po to jau ziuresim kaip ir kas, nes jau laikas ima spausti mane
O gal kokios zuvusios papugos doku paieskot per intika, skamba ziauriai, zinau, neteiskit, tai tiesiog krastutiniai variantai, kai narve uzdaryta esu ir blaskausi...
O gal kokios zuvusios papugos doku paieskot per intika, skamba ziauriai, zinau, neteiskit, tai tiesiog krastutiniai variantai, kai narve uzdaryta esu ir blaskausi...
-
- Augintiniai:
Nelegalias atiduos į zoologijos sodą?Košmaras ,labai turės kur dėti ,ir kuo šerti, o apie paukščio stresą jie negalvoja .Zoraida ,o kas tau beliko gal rasi,bandyk nes nuo mūsų tvarkos
-
nile - Pranešimai: 2708
- Augintiniai:
-
- Augintiniai:
-
ebas - Pranešimai: 4707
- Augintiniai:
Aha, lėktuvu tikrai nesivežk, nes neteksi Makučio. Priminė man vakar aplinkosaugininkai tą atvejį, kai žako lėktuvu atskraidintą konfiskavo.
-
- Augintiniai:
Nu tai va, taip ir reikes daryti, susirinksiu kas imanoma, bent kokie tai popiergaliai, o paskui varysim su vanu vyro...tik va, tris dienas kelyje, vargsas mano Makutis, nu bet tikiuosi, kad kaip nors istempsim, ziauru kaip, negaliu. eh...yra kaip yra, bet kad as jo niekam neparduosiu ir neatiduosiu-faktas, juk vaiku nedalinam
-
- Augintiniai:
Grįžti į Tiems, kas ruošiasi pirkti
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 34 svečių