Šunys
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
Sailor, pamiršai pridėti, kad idealiu atveju. Ech, jei peilius visi vartotų būdami blaivūs, ramūs ir tik ten, kur reikia, pagal paskirtį bei instrukciją...
Deja, ne kiekvienas turi kaip pati sakai "fizinės ir charakterio tvirtybės", ką jau kalbėti apie smegenų masę. Ir švietimas čia gali padėti tik su išlygomis, kaip bebūtų gaila.
Taip jau gyvenime nutinka, kad dažnai tenka ieškoti kompromiso, rinktis ne tarp gėrio ir blogio, o svert blogybes ir rinktis mažesniąją blogybę, bei svajoti apie idealų.... ui, apie ką aš čia???
Deja, ne kiekvienas turi kaip pati sakai "fizinės ir charakterio tvirtybės", ką jau kalbėti apie smegenų masę. Ir švietimas čia gali padėti tik su išlygomis, kaip bebūtų gaila.
Taip jau gyvenime nutinka, kad dažnai tenka ieškoti kompromiso, rinktis ne tarp gėrio ir blogio, o svert blogybes ir rinktis mažesniąją blogybę, bei svajoti apie idealų.... ui, apie ką aš čia???
-
Ringo - Pranešimai: 82
Iš tiesų, kai įvyksta tokie incidenta, šeimininkams tikriausiai būna sukrėtimas. O ir išskirti besipjaunančius nemažus šunis tikrai labai labai sunku.
Nežinau konkrečios situavijos-kokia buvo to bokserio sveikata po insulto, kokia buvo jo gyvenimo kokybė. Jei šuo tikrai kankinosi, tai gal jam užmigdymas buvo ir geriau. Kad ir kaip skaudu tai būtų. O jei šuo gyveno sąlyginai visai neblogai, tai šeimininkai tikrai prasti vargšeliui pasitaikė. Niekada nesuprasiu tokio požiūrio-"kiek jis čia gyvens. O gydymas juk brangiai kainuos".
Nežinau konkrečios situavijos-kokia buvo to bokserio sveikata po insulto, kokia buvo jo gyvenimo kokybė. Jei šuo tikrai kankinosi, tai gal jam užmigdymas buvo ir geriau. Kad ir kaip skaudu tai būtų. O jei šuo gyveno sąlyginai visai neblogai, tai šeimininkai tikrai prasti vargšeliui pasitaikė. Niekada nesuprasiu tokio požiūrio-"kiek jis čia gyvens. O gydymas juk brangiai kainuos".
-
aukse - Pranešimai: 11351
- Augintiniai:
Ringo, pilnai sutinku. Rašiau apie atsakingus blaiviai mąstančius žmones, kurie dažnai iš nežinojimo padaro daug klaidų. Nekalbėjau apie alkoholio ar narkotikų paveiktus arba žmones su žiauriais polinkiais - tiems tai niekas nepadės, o dėl to kenčia gyvūnai. Deja, beveik visi žmonės su šunimis elgiasi visiškai priešingai, negu reikėtų. Tam ir reikalingas švietimas, kad žmonės pakeistų savo požiūrį ir mokėtų pasirinkti šunį pagal save.
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
Aš tai skaitau, kad žmonėms, kurie kovinių veislių šunis laiko, reikia kažkokius specialius kursus praeiti,kaip šaunamajam ginklui , o tik po to leisti šunį įsigyti. Kaip sako mano viena draugė, kuri augino kovinį šunį-stafas ir Afrikoj stafas. Anksčiau ar vėliau jis ką nors užpuls be priežasties, juk tam veislė ir buvo išvesta-šunų kautynėms. Mano bokserikei, dar jaunai, buvo bulterjeras patinas šiaip sau į gerklę įsikibęs, po to ilgas gydymas buvo. Tiesa, bulterjero šeimininkas dingo greitai, iš viso jo tame rajone nebematydavau. Šunį savo atkabino, tik jo kiaušinius(atsiprašau) suspaudęs, kad tam skaudėtų. Bet kai paleido, tai vėl puolė. Tada jis smaugė jį su grandine, kol tas priduso ir pagaliau paleido. Tai va tiek apie šunų atkabinimo techniką
-
Asta - Pranešimai: 201
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 8 svečių