Astrildų, amadinų mityba bei maisto papildai
Arven, o ar neprarūgsta kai paruoši 2-3 kiaušinius? Juk viską sudėjus turėtų nemažai gautis. Ir dar nesupratau kodėl taip ilgai tuos kiaušinius verdi ir dar po to lukštus kaitini? Aš kaiušinius verdu labai trumpai - tik tiek, kad būtų kieti. O dėl lukštų, tai man atrodo, kad šitam forume skaičiau, kad virti netinka. Nors aš su tuo nesutikčiau. Aš duodu ir virtus ir žalius. Tik jei naudoju žalius, tai juos gerai nuplaunu, išimu tą plėvelę iš vidaus ir gerai išdžiovinu. Tada jie labai gerai susismulkina.
- Plunksna
- Augintiniai:
Aš perteklių užšaldau ir vis atsišildau truputį, nes kasdien gaminti būtų nelabai patogu. Kiaušinius ilgai verdu, nes daugumoje internetinių puslapių taip rekomenduoja, kad tikrai sunaikint galimus patogenus. Vienam radau, kad rekomendavo 40min. virti, bet čia jau man atrodo visiškas hiperbolizavimas. Dėl tos pačios priežąsties dar pakaitinu lukštus. Žalių tai jau tikrai niekada neduočiau ir niekam nerekomenduočiau, nes net ir labai plaunant salmonelių ar dar ko gali ant jų likt ir paskui teks graudžiai verkt. Kalcis verdant kiaušinį iš lukšto niekur nedingsta.
- Arven
- Augintiniai:
kaip idomiai. termiškai neapdorotų lukštų tai ir aš niekad neduodu, bet pavirus kiaušinį 10min manau ten tikrai nieko nebelieka arba dar žalius lukštus pakaitinu orkaitėj 200temp, tai po 3min ten jie jau degt pradeda...
-
lea - Pranešimai: 3287
- Augintiniai:
Kalcio karbonatas sudaro 95-97% kiaušinio lukšto. Jis beveik netirpus vandenyje. Verdant jam nieko neturėtų atsitikti. Likusią dalį sudaro baltymai, kuriems, manau, virimas irgi nepakenks.
O mikrobangėj aš irgi seniau nekaitindavau, bet dabar labai jau įsijautrinus esu paukščių sveikatos klausimu, visur baubus matau, tai pradėjau kaitinti. Nuo 30-60sek. nieko jiems neatsitiko, tik įkaito.
O mikrobangėj aš irgi seniau nekaitindavau, bet dabar labai jau įsijautrinus esu paukščių sveikatos klausimu, visur baubus matau, tai pradėjau kaitinti. Nuo 30-60sek. nieko jiems neatsitiko, tik įkaito.
Paskutinį kartą redagavo Arven 2012.01.30 21:18. Iš viso redaguota 1 kartą.
- Arven
- Augintiniai:
-
- Augintiniai:
- Arven
- Augintiniai:
Kiaušinius virti ilgai (apie 10-20 min) rekomenduojama dėl salmoneliozės rizikos. O žalių lukštų jokiu būdu duoti negalima.
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
O jeigu tuos lukštus padžiovinus? Vis tiek netiktų?
Saviškiams duodu tik virtų kiaušinių lukštus ir dar padžiovinu.
Saviškiams duodu tik virtų kiaušinių lukštus ir dar padžiovinu.
-
Kikimara - Pranešimai: 3651
- Augintiniai:
-
- Augintiniai:
-
Ausrele - Pranešimai: 2498
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių