Daržovės
Aš niekada jų nepirkau ir nežadu pirkti. O kai pirkau papūgas, mane perspėjo, dėl salotų parduotuvinių, kad yra buvę net mirties atvejų dėl tų salotų. Bet ir ankščiau net sau nepirkdavau.. Ir iš tų purkštų daržovių kažin kiek naudos..
-
Jovita - Pranešimai: 1599
- Augintiniai:
Aš taip pat manau,kad jokios naudos iš parduotuvėje parduodamų vaisių,salotų, daržovių...Velniai žino kaip auginti,kuom purkšti ir t.t., nei ten vitaminų, nei naudingo kažko, geriau jau vasara prišaldyt įvairių uogų,pridžiovinti obuoliukų,kriaušių, savų iš sodo, o ne parduotuvėje pirkti Juk užtenka manau papūgoms tų vitaminų visiems metams, jei vasara,rudeniom dažnai gauna įvairius vaisius,daržoves, o dėl to,kad tik duot nes papūga mėgsta parduotuvėje pirktus vaisius, tai išties reiktų pagalvoti,kas svarbiau ar papūgos norai pasmaguriauti ar augintinio sveikata Aš net riešutus parduotuvėje bijau pirkti, perku turguje ir tai prieš duodama su kevalu visad išplaunu gerai
-
ErikaE - Pranešimai: 3962
- Augintiniai:
O beto žiemą geriau jau vitaminų duot papūgom negu parduotuvinių šitų salotų, daržovių ir vaisių. O geriausia, kaip Erika sako, prisišaldyti uogų, ar obuoliukų pasidžiovint, galima želmenų užsisodint, taip pat - salotų
-
Jovita - Pranešimai: 1599
- Augintiniai:
Arven neteigiu kad viskas taip jau ir nuodinga,juk žmonės valgo ir nemiršta, bet tiesiog manau kad geriau jau neduoti parduotuvėje,turbuje pirktų vaisių,daržovių, o turguje perku riešutus nes pigiau Ir tikrai netikiu tais pliurpalais,kad Lietuviški natūralūs turguje vaisiai
Neseniai parduotuvėje aptikau dobilų sėklas, nusipirkau pakelį, reiks pamėginti pasisodinti vazonėliuose, gal ir išaugs kas, o jei dar ir žiedų sulauksim,tai ir vitaminų naturalių gaus Gokas Tik va ne į temą aišku aš jau, bet gal kas atsakys Buvo baltų dobilų ir raudonų dobilų sėklos, ant baltų pakelio prirašyta kad labai sveika, galima valgyti ir lapus jaunus ir žiedus(čia žmonėm),naudoti įvairiose patiekaluose, o ant raudonų dobilų,mažiau prirašyta,na taip pat sveika, bet kažko valgyti nevertėtu(nepamenu lapų ar žiedų) Tai pasičiupau baltų dobilų, nors dabar galvoju gal galima sėjant pamaišyti,juk gamtoj tai ir raudoni ir balti auga,tai kuom jie vistik skiriasi?
Neseniai parduotuvėje aptikau dobilų sėklas, nusipirkau pakelį, reiks pamėginti pasisodinti vazonėliuose, gal ir išaugs kas, o jei dar ir žiedų sulauksim,tai ir vitaminų naturalių gaus Gokas Tik va ne į temą aišku aš jau, bet gal kas atsakys Buvo baltų dobilų ir raudonų dobilų sėklos, ant baltų pakelio prirašyta kad labai sveika, galima valgyti ir lapus jaunus ir žiedus(čia žmonėm),naudoti įvairiose patiekaluose, o ant raudonų dobilų,mažiau prirašyta,na taip pat sveika, bet kažko valgyti nevertėtu(nepamenu lapų ar žiedų) Tai pasičiupau baltų dobilų, nors dabar galvoju gal galima sėjant pamaišyti,juk gamtoj tai ir raudoni ir balti auga,tai kuom jie vistik skiriasi?
-
- Augintiniai:
Dėl sausiako dar, išties neaišku kaip ten kas išauginta iš kur ten tie grūdai, dėl to nelabai aš noriu maitinti jais papūgas, o ir valgo juk neviską,daug kas išmetama, dėl to esu už granules, žinoma ne natural produkt, bet gal geriau negu iš neaišku kur "sušluotas" sausiakas, dėl to labai apsidžiaugiau,kad Gokas valgo granules,kai pamačiau iškart ištraukiau sausiaką ir jo jam ir nedavinėsiu, pakaks ir vasara močiutės, be jokių stimuliatorių užauginti grūdai, o dar ir pati žadu visko prisodinti,kad būtų daiginimui
-
- Augintiniai:
Aš ir turiu dobilų.
Pasisėsiu tokių ir tokių. Manau jokio skirtumo tarp jų nėra. Dar salotų dviejų rūšių.
Erika, vasara galėsi pasisodint sorų. Pasidžiovinsi, užsišaldysi. Bus natūralu. O aš jau su planais, kad kaime pas močiute okupuosiu pusę daržo.
Norisi savų kukūruzų, briuselio kopūstus mažiai mėgsta knibinėt.
Pasisėsiu tokių ir tokių. Manau jokio skirtumo tarp jų nėra. Dar salotų dviejų rūšių.
Erika, vasara galėsi pasisodint sorų. Pasidžiovinsi, užsišaldysi. Bus natūralu. O aš jau su planais, kad kaime pas močiute okupuosiu pusę daržo.
Norisi savų kukūruzų, briuselio kopūstus mažiai mėgsta knibinėt.
-
Kikimara - Pranešimai: 3651
- Augintiniai:
Galėsim visą vasarą su mažiais kaime gyvent. Žolytė šviežia, tyla, ramybė.
O ką dar būtų galima pasodint papūgoms be salotų, dobiliukų ir grūdų?
O ką dar būtų galima pasodint papūgoms be salotų, dobiliukų ir grūdų?
-
Kikimara - Pranešimai: 3651
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 9 svečių