Gyvas maistas
Beje, ten kur į kitą indą buvau tik vabalus perdėjus, šiandien jau irgi per lupą žiūrėdama aptikau kelias erkutes. Ko gero reik šveist lauk visus kolonijos likučius.
- Arven
- Augintiniai:
-
viliuss - Pranešimai: 2652
- Augintiniai:
Tai jau dar viename inde pradėjau iš naujo. Bet gali tų erkučių ilgai namų aplinkoje likti ir pakliūti į naują koloniją irgi.
Nors dabar jau kondensato nei lašelio nerasi tuose induose, bet vat pas vabalus vis tiek porą erkučių radau. Kol kas dar neišmečiau, bet jei erkučių daugės, mesiu.
Tpfu, tpfu, tpfu kol kas naujoje kolonijoje erkučių nematyt.
Nors dabar jau kondensato nei lašelio nerasi tuose induose, bet vat pas vabalus vis tiek porą erkučių radau. Kol kas dar neišmečiau, bet jei erkučių daugės, mesiu.
Tpfu, tpfu, tpfu kol kas naujoje kolonijoje erkučių nematyt.
- Arven
- Augintiniai:
Arven, esate visiškai teisi - tų erkučių pilna visur ir jei tik sudarysit joms geras sąlygas jos dauginsis be proto, taip kaip ir įvyko ir pas jus, ir pas mane. Vienintelis variantas nesudaryti joms sąlygų. Pasinaudojęs jūsų nuorodomis bandau pasausinti vabalų aplinką. Kad ten bus kelios erkutės man nelabai rūpi. Beje, pirmoji vada vabalų sėkmingai išsiperėjo, nors erkučių buvo. Taigi, svarbu, kad jų nebūtų labai daug.
-
cezis - Pranešimai: 285
- Augintiniai:
Na va, praėjo jau savaitė, tai galiu kažkokias išvadas daryti.
Taigi, nusprendžiau, kad erkučių neišvengsi - jei bus sąlygos jų atsiras.
Pasiskaičiau Arven nuorodas ir man patiko. Taigi, atskyriau į atskiras dėžutes vabalus, lėliukes ir lervas. Visas dėžutes palikau atidarytas. Eksperimentui palikau ir erkėtą dėžutę, ją taip pat atidariau.
Taigi, pastebėjimai tokie - visos dėžutės į kurias iškėliau gyvastį kol kas be erkių.
Eksperimentinė dėžutė su erkėmis - būdingos "dulkės" susikaupė ~ 1 cm žiedu apie morkas, o kitur išnyko. Lervučių aišku nuo to nepadaugėjo - seniai ten visi kiaušiniai suryti. Bet faktas, kad drėgmės trūkumas erkėms apsunkina gyvenimą.
Žiūrėsim kas bus toliau.
Taigi, nusprendžiau, kad erkučių neišvengsi - jei bus sąlygos jų atsiras.
Pasiskaičiau Arven nuorodas ir man patiko. Taigi, atskyriau į atskiras dėžutes vabalus, lėliukes ir lervas. Visas dėžutes palikau atidarytas. Eksperimentui palikau ir erkėtą dėžutę, ją taip pat atidariau.
Taigi, pastebėjimai tokie - visos dėžutės į kurias iškėliau gyvastį kol kas be erkių.
Eksperimentinė dėžutė su erkėmis - būdingos "dulkės" susikaupė ~ 1 cm žiedu apie morkas, o kitur išnyko. Lervučių aišku nuo to nepadaugėjo - seniai ten visi kiaušiniai suryti. Bet faktas, kad drėgmės trūkumas erkėms apsunkina gyvenimą.
Žiūrėsim kas bus toliau.
-
cezis - Pranešimai: 285
- Augintiniai:
Aš irgi vis dėlto neišmečiau to indo su vabalais. Vabalai jau išdvėsė (jau laikas jiems buvo), bet užtat lervučių miniatiūrinių ima rastis. Erkučių lyg ir nelabai yra. Tada mačiau vieną kitą, o dabar ir per lupą nerandu.
- Arven
- Augintiniai:
Jūs nepatikėsit. Mano miltinių erkučių košmaras tęsiasi. Tvarkiausi šiandien savo amadinų atsargas. Paėmiau kiaušinmaisčio maišą, o tas kažkodėl šiltas. Atsidarau, o ten knibždėte knibžda tų mažų monstrų. Išmečiau kilogramą kiaušinmaisčio, kurį iš mugės parsivežiau!
- Arven
- Augintiniai:
žiauru... kiaušinmaistį tai laikyk sandariam inde. kažkada laikiau tokiam, kuris ne visai gerai užsidaro, tai irgi atsirado. bet aš dar juo kurį laiką paukščius šėriau nesupratus... dbr galvoju gal visai nekenkia tie vabalai paukščiams, gi juk neapsigyvens plunksnose ar dar kur... kaži, gal užtektų kokią parą šaldiklį palaikyt, kad tie gyviai išmirtų
-
lea - Pranešimai: 3287
- Augintiniai:
Aj, nerizikuosiu. Turint omeny mano sėkmę, tai būtinai kas nors atstiktų nuo tokio pašaro. Vis tiek kai jų ten tiek daug, jau turėtų būti jų ekskrementų ir medžiagų apykaitos produktų prisikaupę.
- Arven
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 8 svečių