Dykuminis suopis - Parabuteo unicinctus
Tai kad plėšrieji visai nebaisūs, papūgos pavojingesnės, nes su savo charakteriu ir kaprizais. be tol snapu jis tikrai nekanda, taip kad pavojaus dėl snapo nėra. Dėl jaukinimo tai irgi daug lengviau prijaukinami negu, papūgos. Haroldas labai gerai jaučiasi glostomas, galiu glostyti net ir tada, kai jis man ant pirštinės maistą doroja, tik, aišku, reikia saugotis jo nagų, kai maistą duodi. Bet svetimų labai nemėgsta, iškart ima nervuotis ir rėkti, ypač jie svetimi žmonės pasižiūri jam į akis (žmonės visada gyvūnams spokso į akis, nors gyvūnams tai yra nepagarbos ženklas). Atskristi atskrenda pašauktas, po atostogų vėl buvo atpratęs truputį, atsargesnis. Iš vyro dvi dienas net maisto neėmė, turėjo jam palikti. Ta paskutinė nuotrauka daryta, kai jis pas mane skrenda, daug kardų reikėjo išspragsėti, daug kartų jį kviestis kol vienas padoresnis išėjo. Jau senokai skraidyti nebuvo išneštas, tik tiek, kiek voljere paskraido. Lietingi orai labai buvo, paskui išvažiavusi buvau, dabar šeriasi, tai nesaugiai jaučiasi. Tiesa, prieš kelias dienas jo voljere radau kažkokio mažo paukščiuko (gal nykštuko) jauniklį negyvą. Įkritusį ten, kur Haroldas jo pasiekti negalėjo. Įtariu, kad įlindo žiopliukas į voljerą ir buvo sumedžiotas, tik kai Haroldas užsinešė jį aukštyn, išmetė netyčia. Stebina tai, kad tokį mažulytį sumedžiojo. Visgi plėšrieji, kuriems maisto susirasti daug įgūdžių ir energijos kainuoja, jokio maisto gabalėlio nebrokija ir nešvaisto. Kai šeriu, ir koks gabaliukas, kad ir mažiausias, ant žemės nukrenta, tai susirenka viską iki paskutinio trupinio.
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
Ačiū už pasakojimą Įdomu skaityti apie tokį paukšti, Haroldas tikras šaunuolis
O tu jį buvai išnešusi į pievą paskraidyti? kažką praleidau O tai jis paskraidė ir pas tave gryžo, ar su pavadėliu kokiu skraidė?
O tu jį buvai išnešusi į pievą paskraidyti? kažką praleidau O tai jis paskraidė ir pas tave gryžo, ar su pavadėliu kokiu skraidė?
-
ErikaE - Pranešimai: 3962
- Augintiniai:
Plėšrieji (jeigu ne veisimui auginami) visada vežami į laukus skraidyti ar medžioti. Tai vienas iš jų laikymo ypatumų ir sąlygų. Be pavadėlių, aišku. Pavadėlis (ar kaip jis ten lietuviškai vadinasi) naudojamas tik tada, kai paukščiai kur nors nešami ar būna ten kur skraidyti nepaleidžiamas), jis rišamas prie pirštinės arba prie laktos). Jie visada grįžta ant rankos (pirštinės), nes pirštinė jiems asocijuojasi su maistu (jie ant jos šeriami).
-
- Augintiniai:
-
deivis99 - Pranešimai: 953
- Augintiniai:
Bet kaip įdomu, man visad priešingai atrodė, kad plėšrieji paukščiai turėtų sunkiau jaukintis, o pasirodo atvirkščiai... O kas labiausiai mane stebina, tai tas grįžimas (papūgos taip neįtikintum grįžti, kad ir kokia asociacija jai pirštinė būtų )...
Labai gražus Haroldas
Labai gražus Haroldas
- Blondi
- Augintiniai:
Dėkui. Vis laukiu, kol pilnai plunksnas pakeis, kad galėčiau parodyti suaugusiojo apdaru, bet atrodo, kad ilgai šitas procesas užtruks. Tai ilgai jis ir bus be skraidymo laisvėje. O plėšriųjų paukščių specifika visiškai kitokia, negu papūgų, bet man ji labai patinka. Kaip norėčiau daugiau laiko turėti, kurį galėčiau su Haroldu praleisti.
-
- Augintiniai:
labai lauksiu nuotraukų, kai Haroldas jau bus su suaugusio paukščio apdaru Įdomu kaip keičiasi toks įspūdingas paukštis.....
- Blondi
- Augintiniai:
O aš vis prisibijau skaityti Sailor pasakojimus.... Ta gerąja prasme - prisiskaitysiu, prisiskaitysiu... ir žiūrėk, kokis sparnuotas žvėris taip netyčia pas Aušrelę ir apsigyvena.... Iš tikro, tokie paukščiai mane žavi labiausiai.....
-
Ausrele - Pranešimai: 2498
- Augintiniai:
Jeigu jau pradejom maza O.T.
Man labai patinka plesrus pauksciai, bet noreciau juos stebeti laukinej gamtoj. Man sazine neleistu isplesti toki pauksti is laukines gamtos. Suprantu, kad juos veisia nelaisveje, bet jeigu nebutu paklausos - dingtu ir pasiula . Gal tada ir veisejai daugiau pauksciu adaptuotu laukiniam gyvenimui. Lt dar ju yra, bet Airijoj bloga padetis.
Man labai patinka plesrus pauksciai, bet noreciau juos stebeti laukinej gamtoj. Man sazine neleistu isplesti toki pauksti is laukines gamtos. Suprantu, kad juos veisia nelaisveje, bet jeigu nebutu paklausos - dingtu ir pasiula . Gal tada ir veisejai daugiau pauksciu adaptuotu laukiniam gyvenimui. Lt dar ju yra, bet Airijoj bloga padetis.
-
ebas - Pranešimai: 4707
- Augintiniai:
Airijoje veikia vietinių plėšriųjų paukščių apsaugos ir veisimo bet paleidimo į gamtą programos. O maniškis gi ne vietinis, be to, plėšrieji ir pas žmones laikomi turi galimybę skraidyti gamtoje ir dargi medžioti.
-
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių