Akvariumai
nesuprantu tik vieno, rašo, kad leliusams reikalingas akvariumas nuo 30 litrų, tai čia toks litražas vienai žuvytei ar porai, ar būriui... kaip jie ten skaičiuoja?
-
ErikaE - Pranešimai: 3962
- Augintiniai:
Dzin tie litrai, leisk tuos savo leliusus(tik krūvos neprileisk), ir nebesiparink. O jeigu čiesnai, nuo dūšios, geriau nepradėk. Neįgausi tu jokios patirties su tais 30 litrų ir dviem leliusais, o va visokių reiškinių, kurie gali visam likusiam gyvenimui atmušti fantazijas nuo akvariumo turėjimo, tai greičiausiai jog prisižiūrėsi. Kas durniausia, kad tokiam tūryje, net primityviausia-būtiniausia(termometras-filtras-šildytuvas) įrangėlę-problematiška sutalpinti, o be jų, nu nežinau, gal yra "kietekų", aš neįsivaizduoju, nebent keičiant dalinai vandenį kasdien, bandyk(a to tuoj pradės čia pirdolinti, kad vėl atkalbinėju )
-
gede - Pranešimai: 4906
- Augintiniai:
pritariu gedes nuomonei tikrai neverta pradeti su tokiu akva terliotis as nesakau,kad vat jau butina nuo didziulio akvariumu pradet,bet su vidutiniu apie 60 lit galima jau pabandyt manau va tada jau gali ir uzkibti
p.s.nors kaip pagalvoju apie save pradejau nuo burbuliuko na ir prasidejo akvariumu augimas,o siuo metu jau ieskau 450 ar 500 jau mintys sukas,bijau,kad isigysiu 450 greit vel pasirodys per mazas
p.s.nors kaip pagalvoju apie save pradejau nuo burbuliuko na ir prasidejo akvariumu augimas,o siuo metu jau ieskau 450 ar 500 jau mintys sukas,bijau,kad isigysiu 450 greit vel pasirodys per mazas
-
deivis99 - Pranešimai: 953
- Augintiniai:
na o jeigu nėr kur namuose statyti akvariumo net 60 litų,o žuvelioko visvien norisi Praeitą kartą gerai pagalvojau ir nutariau, na gerai, nėr kur statyti, tai ir neturėsiu visai, bet kiek laiko praėjo, visvien gryžtu prie akvariumu, tūrėsiu mažiuką ir žaisiu, beto nebūtinai su juo bus labai daug problemų, žodžiu, kai jau tūrėsiu galėsiu daugiau ką pasakyti Labai padėjo apsispresti šis straipsnis, viskas taip aišku, išsamu ir vienoj vietoj
http://www.aquaclub.lt/content/view/103/36/
http://www.aquaclub.lt/content/view/103/36/
-
- Augintiniai:
Na, o iš mano patirties, tai 25l akvariumas man atneša kol kas daug daugiau džiaugsmo nei 200l.
Su mažuoju neturėjau jokių problemų - nei dumblių, nei naujo akvariumo sindromo, nei dar ko nors. Gyvena jame šauniai red cherry krevetės ir galaxy mikrorasboros (Danio margaritatus). Visi ryškių spalvų, veisiasi, laimingi. Lengva valyti, keisti vandenį, daug eelektros neryja.
Tuo tarpu didžiajame akvariume iš pradžių užpuolė naujo akvariumo sindromas - savaitę vanduo nepermatomas buvo, po to įdėtą šaką apaugo kažkokia balsvų drebučių formos poros cm storio bakterijų kolonija, po to užpuolė rudasis ir siūlinis dumblis, dabar dar dorojuosi su raginiu, siūliniu ir barzda. Tiesa, dabar jau dumblių daug mažiau, tačiau pagrindiniai didelio akvariumo minusai man: sunku keisti vandenį, ypač jei didesnį kiekį (išnešti ir sunešti kokius 7 kibirus), brangi įranga, ypač jei pirmas akvariumas ir dar nežinai ar tikrai tau prilips, už elektrą man gaunas apie 40lt/mėn vien didžiajam akvariumui, trąšų irgi daug susipila. Žuvų pas mane jame dar beveik nėra - keli šamukai ir krevetės, bet irgi skaičiuoju, kad nemažai jų reikės, norint kad gražiai atrodytų.
Žodžiu, daug kur rašo, kad su dideliu akvariumu viskas lengviau ir siūlo pirkti kuo didesnį, bet mano patirtis sako ką kitą. Mažam akvariume sistema reaguoja greitai - greitai matai savo veiksmų atoveiksmį ir greičiau susigaudai kas prie ko. Be to jei pamatysi, kad ne prie širdies tas hobis, tai mažo bus daug mažiau gaila atsisakyti, o didesnį nusipirkti irgi visada galima.
Su mažuoju neturėjau jokių problemų - nei dumblių, nei naujo akvariumo sindromo, nei dar ko nors. Gyvena jame šauniai red cherry krevetės ir galaxy mikrorasboros (Danio margaritatus). Visi ryškių spalvų, veisiasi, laimingi. Lengva valyti, keisti vandenį, daug eelektros neryja.
Tuo tarpu didžiajame akvariume iš pradžių užpuolė naujo akvariumo sindromas - savaitę vanduo nepermatomas buvo, po to įdėtą šaką apaugo kažkokia balsvų drebučių formos poros cm storio bakterijų kolonija, po to užpuolė rudasis ir siūlinis dumblis, dabar dar dorojuosi su raginiu, siūliniu ir barzda. Tiesa, dabar jau dumblių daug mažiau, tačiau pagrindiniai didelio akvariumo minusai man: sunku keisti vandenį, ypač jei didesnį kiekį (išnešti ir sunešti kokius 7 kibirus), brangi įranga, ypač jei pirmas akvariumas ir dar nežinai ar tikrai tau prilips, už elektrą man gaunas apie 40lt/mėn vien didžiajam akvariumui, trąšų irgi daug susipila. Žuvų pas mane jame dar beveik nėra - keli šamukai ir krevetės, bet irgi skaičiuoju, kad nemažai jų reikės, norint kad gražiai atrodytų.
Žodžiu, daug kur rašo, kad su dideliu akvariumu viskas lengviau ir siūlo pirkti kuo didesnį, bet mano patirtis sako ką kitą. Mažam akvariume sistema reaguoja greitai - greitai matai savo veiksmų atoveiksmį ir greičiau susigaudai kas prie ko. Be to jei pamatysi, kad ne prie širdies tas hobis, tai mažo bus daug mažiau gaila atsisakyti, o didesnį nusipirkti irgi visada galima.
- Arven
- Augintiniai:
na akvariumo senai noriu, bet vis galimybės nėra, o dabar sedėsiu namuose bent 2 metus tai tikrai, tai ir laiko turiu žaisti, manau mažą akvariumą, jei kažkas pakryps ne ta linkme, daug lengviau per naują paleisti, augalus persodinti, išravėti, vandenį pakeisti ir t.t. jei viskas bus gerai po didžiūjų remontų namuose tikrai rasime vietos didesniam akvariumui, gal net specialiai jam vietą įrengsim sienoje ar kur kitur... Žodžiu, patarinėja tai išties daug, kas kad kuo didesnis tuo geriau, nors patys pradėjo beveik visi nuo visai nedidelių O žmogui juk pačiam reikia patirtį įgyti,klysti ir "degti", manau su akvariumais čia beveik tas pats kaip ir su papūgom, na juk nedaug kas pradeda nuo didžiųjų papūgų, o ir visiškam žaliam naujokėliui nepatariame iškart pirkti ara
Pasirinkau štai tokią fauną akvariumukui:
"red cherry" ir "amano" krevetės; Neritina natalensis "Zebra" sraigė; 2-3 lialiusai; 3 corydorusai. Ką apie tai manote?
P.S. na draugiškesnio forumo net nesu iš tolo mačiusi, čia ne tik greitai gausi atsakymą apie papūgas, bet ir visai apie kitus augintinius, dėl to ir rašau jums, nes čia greičiau gaunu atsakymus, nei akva forumuose, nors per juos naršau ir rašinėju ne viename
Pasirinkau štai tokią fauną akvariumukui:
"red cherry" ir "amano" krevetės; Neritina natalensis "Zebra" sraigė; 2-3 lialiusai; 3 corydorusai. Ką apie tai manote?
P.S. na draugiškesnio forumo net nesu iš tolo mačiusi, čia ne tik greitai gausi atsakymą apie papūgas, bet ir visai apie kitus augintinius, dėl to ir rašau jums, nes čia greičiau gaunu atsakymus, nei akva forumuose, nors per juos naršau ir rašinėju ne viename
-
- Augintiniai:
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
as taip pat pradejau nuo burbulo akvos,bet veliau pirkau 60 l,o jau paskui 120 l ir t.t.augau taip,kad Erika zinoma gali isbandyt viska is eiles svarbiause,kad akvariumukas turetu filtra,oro kompresoriuka,sildytuva,nes tavo pasirinktai faunai ju reikes dar aisku augaliuku idesi tik ziurek pradziai nelepiu,kad butu lengviau priziuret,o akvariumistu forumai man taip pat nepatinka,nelabai jau ten skuba su patarimais ar siaip pabendravimais
Arven nezinau per daug metu niekad nebuvo jokiu bedu su dideliu akva del dumbliu o del tu bakteriju ir vandens nesvarumo manau filtras kaltas buvo matyt per silpnas,nes kaip gera filtracija tai greitai isvalo vandenuka ir padaro ji skaidru,niekad jokiu chemikalu nepilu i akvariuma na,o elektros teisingai pavalgo visi tie irenginiai,aisku lempu gali nejungti dienos metu,tai susitaupo,bet pas mane ijunta nuo 8 iki 22 val.buna kazkaip man graziau ir zuvytem atrodo smagiau plaukiot vandens keitimui kiekviena savaite isnesioju/sunesioju apie 12-15 kibiru,bet del tokio grozio argi nepasiaukosi ai man tai vienas malonumas
tik tiek manau kiekvienai akvai reikalinga atitinkama jos dydzio gera iranga tada nebus bedu su prieziura
Arven nezinau per daug metu niekad nebuvo jokiu bedu su dideliu akva del dumbliu o del tu bakteriju ir vandens nesvarumo manau filtras kaltas buvo matyt per silpnas,nes kaip gera filtracija tai greitai isvalo vandenuka ir padaro ji skaidru,niekad jokiu chemikalu nepilu i akvariuma na,o elektros teisingai pavalgo visi tie irenginiai,aisku lempu gali nejungti dienos metu,tai susitaupo,bet pas mane ijunta nuo 8 iki 22 val.buna kazkaip man graziau ir zuvytem atrodo smagiau plaukiot vandens keitimui kiekviena savaite isnesioju/sunesioju apie 12-15 kibiru,bet del tokio grozio argi nepasiaukosi ai man tai vienas malonumas
tik tiek manau kiekvienai akvai reikalinga atitinkama jos dydzio gera iranga tada nebus bedu su prieziura
-
deivis99 - Pranešimai: 953
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 39 svečių