Kvėpavimas ir kvėpavimo sutrikimai
Dėmesio:
Pastebėję paukščio negalavimą kuo skubiau kreipkitės į veterinarą. Paukščiai slepia savo ligas ir tuo metu kai ji būna pastebima dažnai būna jau įsisenėjusi ir kritinėje būsenoje.
Pastebėję paukščio negalavimą kuo skubiau kreipkitės į veterinarą. Paukščiai slepia savo ligas ir tuo metu kai ji būna pastebima dažnai būna jau įsisenėjusi ir kritinėje būsenoje.
Jau apsilankėme pas jį. Bruknei krūtinės sritį liaukinis auglys, o dar vienas auglys pilvo ertmėj. Labai išplitę. Viena iš versijų, kad augliai spaudžia kvėpavimo takus ir virškinimo traktą, nes prieš kelis mėnesius ji vėmė, daug čiaudėjo, bet nustojo. Kita versija, kad prieš tuos kelis mėnesius pagavom infekciją ar virusą. Gavom antibiotikų ir antivirusinių vaistų (lygtais). Dar sakė, kad girdisi gargaliavimas, kai klausė.
- brigitamis
- Augintiniai:
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
Stengsimės pagyti ir dar bent porą metelių pagyventi, nors pasistengsim ir ilgiau. . Viena kas mane neramina, kad Bruknės svoris 62 gramai. Bijau, kad tik jai neskaudėtų ir ji to neslėptų.
- brigitamis
- Augintiniai:
Gal kas iš jūsų žinote, (žvirblui jau 10 metu) prieš dvi dienas labai skunkei kvepuoja greitas kvepavimas. Valgo gerai tik va nekaip jaučias. Gal kokui vaistuku reikia?
-
Oplia - Pranešimai: 48
- Augintiniai:
Sveiki, noreciau pakalusti kas gali buti su mano Arbūzu , jis tik šiek tiek smarkiau pajuda pradeda lekuoti per snapa ?
- Margarita
Sveiki visi, aš šįkart problemą jau nugalėjus, bet noriu papasakoti, gal kažkam pravers. Taigi Bruknei (skaityti puslapiu atgal ir šio psl. viršuje), gegužės pradžioj buvo pasirodžiusi slogytė, tai buvo šeštadienis, pas vet. Darių užsirašėm antradieniui. Pirmadienį pasirodė kraujas iš šnervės. Kitą dieną apsilankėm pas veterinarą. Pasvėrė 73gramai (nepamirškit, kad noramalus svoris lygtais 30 - 50g), paklausius girdėjosi kažkas, bet tai gali būt ir nuo auglių. Kraujas taip pat, nes jis buvo vidinis, tikrai nesusitrenkus atsirado, ir ne išsausėjus gleivinei, kadangi oras namie tikrai drėgnas, kambary stovi du akvariumai, kurie garuoja, nuolat vėdinama. Tik keista, kad tik iš vienos šnervės. Gavom ir prieš uždegiminių vaistukų, (kuriuos galima nusipirkti tik po apsilankymo), liepė laikyti šiltai, vonioje. Tai tiek. Atminkit, kad paukštukai linkę slėpti savo ligas ir tik pastebėjus kažkokį negalavimą reiktų kreiptis į veterinarą.
- brigitamis
- Augintiniai:
Sveiki. Pasiligojo mano nimfukas : pastebėjom, kad sunkiai kvėpuoja, nebečirškia, čiaudo. Jau antra savaitė,nėra labai blogai, bet nei blogėja, nei gerėja. Man atrodo, lyg kas į nosį būtų įlindę, bet nieko nesimato. Perskaičiau čia viską, bet iškilo toks klausimas. Jūs vis minite skersvėjus, tik niekur neradau kokie ligos simptomai. Kaip peršalimas? Sloga? Man pačiai tai nuo skersvėjų nervų šaknelių uždegimas būna, o kas gali būti paukščiui? Nes vieną karštą dieną buvom su narveliu į lauką išnešę, tai to skersvėjo gal ir galėjo gauti.
-
linosa - Pranešimai: 47
- Augintiniai:
-
ebas - Pranešimai: 4707
- Augintiniai:
Sveiki Mano Žakas neseniai pradėjo miegodamas leist keistus garsus tarsi inkštų kaip šuniukas dejuotų net nežinau kaip apibūdint. Miegam vienam kambarį tai šianakt be miego aš, nes kai pradeda tai kas kelios sekundės su kiekvienu iškvėpimu ar įkvėpimu. Arba dar taip daro kartais kasydamasis. Būna tarpai ramūs miego nu bet ši naktis suneramino. Šiaip lyg nieko atrodo valgo norm. elgesį ir nk daugiau lyg keisto išskyrus šitus garsus. Kas gali jam būt?
- Zakiux
- Augintiniai:
Be veterinaro konsultacijos ir tyrimų, mes galim tik spėlioti, kas gali būti ... Todėl žakutį reiktų būtinai parodyti veterinui.
-
Ausrele - Pranešimai: 2498
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 5 svečių