Voljerai
Ne, aš vis tiek nesuprantu... Jei paleidžiam paukščius skraidyti namuose, tai jau gerai viskas su ventiliacija, o jei 8 kv.m. voljere, aptvertam stiklu, tai jau bus blogai? Ar tai visiškai nesusiję su erdvės dydžiu?
Apie organinį stiklą net negalvojam. Galvojam apie paprastą, bet grūdintą. Nors tas irgi gerai byra, kai gauna stiprų smūgį.
Apie organinį stiklą net negalvojam. Galvojam apie paprastą, bet grūdintą. Nors tas irgi gerai byra, kai gauna stiprų smūgį.
-
Ausrele - Pranešimai: 2498
- Augintiniai:
O galima voljere ir nakčiai palikti papūgas? Gal tuomet reiktų daryti kažkokį didelį inkilą, na kaip namuką, į kurį galėtų pasislėpti nuo vėjo ar lietaus
-
ErikaE - Pranešimai: 3962
- Augintiniai:
DoDo, naujos statybos namuose 50 kv.m. 2 kambarių butas jau laikomas dideliu. O kai kurie gudrūs statybininkai ir 3-jų kambarių butą sugeba į tokius išmatavimus sutalpinti.
Pas mane bus atitverta erdvė dideliame kambaryje papūginams. Toks narvas/vorjeras. Ir langas toje atitvertoje dalyje bus. Apie grotas net negalvoju, užtat norisi užtikrinti tikrai gerą ventiliaciją/oro cirkuliaciją pro stiklą.
Pas mane bus atitverta erdvė dideliame kambaryje papūginams. Toks narvas/vorjeras. Ir langas toje atitvertoje dalyje bus. Apie grotas net negalvoju, užtat norisi užtikrinti tikrai gerą ventiliaciją/oro cirkuliaciją pro stiklą.
-
Ausrele - Pranešimai: 2498
- Augintiniai:
Aušrele, o kaip tu planuoji daryti grindis voljero viduje? Tokioje nemažoje erdvėje nemanau, kad patogu ant grindų kloti laikraščius, pjūvenas...
Aš tai manau, kad jeigu ne visiškai 4 sienos stiklinės, o kaip Aušrelės atveju, tik viena siena stiklinė, o kitos, tai kaip ir ne, o dar ir langas, kurį galima atverti, kad išvedinti, tai gal ir nieko blogo Arba galima padaryti taip, kad pačiam viršui, nuo lubų, eitų per visą ilgį, neplati juosta kokia nors kaip grotos, ar ventiliacinės angos kaip būna
Aš tai manau, kad jeigu ne visiškai 4 sienos stiklinės, o kaip Aušrelės atveju, tik viena siena stiklinė, o kitos, tai kaip ir ne, o dar ir langas, kurį galima atverti, kad išvedinti, tai gal ir nieko blogo Arba galima padaryti taip, kad pačiam viršui, nuo lubų, eitų per visą ilgį, neplati juosta kokia nors kaip grotos, ar ventiliacinės angos kaip būna
-
ErikaE - Pranešimai: 3962
- Augintiniai:
Ausrele, butus taigi vėdinam, o toks uždaras voljeras nelabai prasivėdins. Aš savo paukščių kambarį stengiuosi kuo dažniau vėdinti, trumpam plačiai atidarydama duris į lauką, ir langus pravertus laikau, kai galiu, kai papūgos narvuose uždarytos. Ir, aišku, su siurbliu kasdien darbuojuosi.
Pasidomėk oro filtrais ir ventiliatoriais paukščių narvams, jeigu įrengsi tokią sistemą voljere, tai ir ventiliuos gerai, ir dulkes bei kitas ore skraidančias daleles išvalys (jos į kambarį nepateks, o filtre liks).
Pasidomėk oro filtrais ir ventiliatoriais paukščių narvams, jeigu įrengsi tokią sistemą voljere, tai ir ventiliuos gerai, ir dulkes bei kitas ore skraidančias daleles išvalys (jos į kambarį nepateks, o filtre liks).
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 22 svečių