Nimfų lyties nustatymas
Aciu labai uz atsakymus visiems! Ka gi, nuo siol vadinsime Ramze
Siaip labai mielas paukstukas, labai greit priprato prie ranku - labai megsta, kai glostai, kasai kakliuka. Garsus rekimas, aisku, kartais varo is proto - bet kas keisciausia, kol as bunu kambaryje ji tyli, tik as iseinu, ar kai lieka viena su vyru - rekia. O kai lieka visiskai viena - bando dainuot, cirsket visokiais juokingais garsais Prie musu niekad to nedaro... Kiek zinau pateles irgi kartais tokius garsus leidzia, ne tik patineliai.
Ne taip kaip patineliai - ji visiskai nesidomi veidrodziu, jokiais zaisliukais. Jai idomiausia, kai ja paleidi po kambari ir uzsiimi su ja
Siaip labai mielas paukstukas, labai greit priprato prie ranku - labai megsta, kai glostai, kasai kakliuka. Garsus rekimas, aisku, kartais varo is proto - bet kas keisciausia, kol as bunu kambaryje ji tyli, tik as iseinu, ar kai lieka viena su vyru - rekia. O kai lieka visiskai viena - bando dainuot, cirsket visokiais juokingais garsais Prie musu niekad to nedaro... Kiek zinau pateles irgi kartais tokius garsus leidzia, ne tik patineliai.
Ne taip kaip patineliai - ji visiskai nesidomi veidrodziu, jokiais zaisliukais. Jai idomiausia, kai ja paleidi po kambari ir uzsiimi su ja
- Atgimusi
- Augintiniai:
-
Munex - Pranešimai: 6282
- Augintiniai:
Kol kas naujokas laikosi nedrąsiai. Kai tik įleidom pas mūsų Rikį į narvą, ir pradžių ėmė kedentis kiekvienas savo plunksnas ir pūstis. Beje, šį mėnesį (naujokėlis pas mus nuo 09.22) Ir Rikis rėmo išvertęs nevaikščiojo, nors anksčiau taip darė. Naujokėlis (buvom pavadinę jį Lute ). Pirmą savaitę jam(jai) gal nedrąsu buvo - jokio garso. Tik Rikis neleisdavo kartu lesti - pirma palesdavo jis, paskui leisdavo naujokui. Bet po poros savaičių ėmė Lutė čiulbėt. Tiesa, ne kasdien čiulba. Tuo tarpu mūsų Rikis dainas ringuoja kasdien O dažnai pasitaiko čiulbančių patelių? Žodžiu, pasimetus...
-
meskuciai - Pranešimai: 19
- Augintiniai:
Sveiki visi. Perskaičiau visą temutę ir negaliu nustatyt savo nimfiuko lyties Turim dar tik dvi dienas, tai balselis tik cypimas. Kai pirkom pardavėjas sakė nežino net koks amžius nimfiuko Gal jūs galėsit padėt, kokybiškesnių foto neišėjo padaryt
-
feather - Pranešimai: 16
- Augintiniai:
Kaip aš čia padrikai įkėliau Atsiprašau, kad pirma nuotraukos, o paskui tik mao komentaras. gal kas galėsit pagelbėt ir išeitų nustatyt lytį. Parėkauja tai tik kartais jau antrą dieną, na ir tas klykavimas man visai neerzinantis, na nežinau, per ausis tai neina Mėgsta veidrodėlį, staiposi, krebena snapu jį vis, nueina vėl ateina, pasiėma kokią sėklą ar salotos atsikanda grįžta prie veidrodžio ir valgo tada prieš jį Ačiū kas pakomentuosit
-
feather - Pranešimai: 16
- Augintiniai:
Nedaznai,bet tikrai pasitaiko.Bet tas zmogus,is kurio pirkot,gal jau butu zinojes kas cia toks,nes jis patirties tikrai turi.Gal pagal teveliu spalvas butu galima nustatyt lyti,yra cia,forume,sugebanciu tai padaryti.
-
Munex - Pranešimai: 6282
- Augintiniai:
Vat vat - jei ne iš jo būtų pirkta, drąsiai sakyčiau - čiulba - bus patinėlis. Bet gamtininkas kokį mėnesį žinojo, kad norim patelės, juk stebėjo paukščius. Gal tikrai papuolė čiulbanti patelė? Nors, paukščiukas jaunas, ko gera tikrai sunku atskirti, kas yra kas. Stebėsim. Paukštukas gražus, aišku, kol kas bailus. Nežinau. Reikia turbūt laukti ir stebėti. Gal per kokį pusmetį ir paaiškės kas čia, Alutė ar Alutis?
-
meskuciai - Pranešimai: 19
- Augintiniai:
Aš esu turėjus lutino nimfą, kuri buvo pirkta kaip patinėlis. Nu žinok, ir sušvilpaut ji man mokėjo įvairių meliodijų - tikrai galvojau, kad patinukas. Kol nepradėjo išsirietus pypsent - taip elgiasi panelės, norėdamos patinuko Na ir ką - išperino man tris vaikus ta mergaitė, iš pradžių berniuku laikyta. Taip kad patelė tikrai gali mokėt pašvilpaut - bet jos nestato "rėmo", pagal tai tikrai galima atskirti patiną nuo patelės.
Yra dar toks būdas nusakyti lytį - pagal dubens kaulus. Švelniai paspaudus tarp kojyčių (dubens kaulų) pas patelę turėtų tilpti mažasis žmogaus pirštas. Pas patinėlį ten siauriau. Bet vėlgi - nežinau, kiek tas metodas teisingas ir galbūt labiau tinka nustatyti lyčiai, kai patelė jau subrendusi (nebe jauniklė).
Yra dar toks būdas nusakyti lytį - pagal dubens kaulus. Švelniai paspaudus tarp kojyčių (dubens kaulų) pas patelę turėtų tilpti mažasis žmogaus pirštas. Pas patinėlį ten siauriau. Bet vėlgi - nežinau, kiek tas metodas teisingas ir galbūt labiau tinka nustatyti lyčiai, kai patelė jau subrendusi (nebe jauniklė).
-
romantishka - Pranešimai: 44
- Augintiniai:
Dar is spalvu galima nustatyti patinuki buna tamsios spalvos ir buna ryskios o pateles neryskios sviesios spalvos cia akivaizdziai patinukas nes savo pati seniau buvau atskyrus jauniklius kuri patele o kuris berniukas ir niekados nebuvau dar suklydus
- linutea123
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 4 svečių