Apšvietimas
Paskutinį kartą redagavo sailor 2007.10.25 22:59. Iš viso redaguota 1 kartą.
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
Šiaip dėl tų lempų prieštaringos nuomonės yra, rusai pvz. drąsiai teigia, kad kaip UV šaltinis jos nieko vertos, o tik dėl šviesos, dėl matymo. Nors gamintojai teigia kitaip. Tačiau vienaip ar kitaip visi sutaria, kad paukščiai mato platesnį spktrą spalvų, t.y. jie mato ir ultravioletinisu spindulius, o namuose per stiklą pastarieji nepasiekia pauštukų, todėl jie viską mato šiek tiek nenatūraliai jiems. Kaip minimum savo paukščiams reiktų turėti pilno spektro dienos šviesos lempas, tokias kaip pvz.:
OSRAM 950 LUMILUX DE LUXE arba PHILIPS TLD/950 DE LUXE. Jų kaina nėra didelė, Masas nesenai pirko už 13lt. Jų galima įsigyti ir Lietuvoje. Aišku ARCADIA visik yra ARCADIA, lempos kurtos specialiai paukščiams ir jeigu yra galimybė aš rinkčiausi pastarąją.
Reikiami parametrai: temperatūra - 5500K (kuo artimesnė 5500 - saulės ) ir šviesos pralaidumas - ra>95 (1A klasė). O jeigu dar lempa turės 2.4 % UVB ir 12 % UVA tai išvis šaunu.
Taip pat šviestuvas turi būti ne su elektromagnetiniu starteriu, o su elektroniniu.
Lempos skirtos akvariumams arba ropliams netinkamos.
OSRAM 950 LUMILUX DE LUXE arba PHILIPS TLD/950 DE LUXE. Jų kaina nėra didelė, Masas nesenai pirko už 13lt. Jų galima įsigyti ir Lietuvoje. Aišku ARCADIA visik yra ARCADIA, lempos kurtos specialiai paukščiams ir jeigu yra galimybė aš rinkčiausi pastarąją.
Reikiami parametrai: temperatūra - 5500K (kuo artimesnė 5500 - saulės ) ir šviesos pralaidumas - ra>95 (1A klasė). O jeigu dar lempa turės 2.4 % UVB ir 12 % UVA tai išvis šaunu.
Taip pat šviestuvas turi būti ne su elektromagnetiniu starteriu, o su elektroniniu.
-
Papooga - Pranešimai: 10520
- Augintiniai:
Na šitaip aš tikrai nedrįsčiau teigti juk ropliams ir akvariumams yra daug skirtingų lempų )
Na šitaip aš tikrai nedrįsčiau teigti juk ropliams ir akvariumams yra daug skirtingų lempų )
- Donatas
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
Čia apie lempas truputi, visų kurios susije su akvariumistika, tikrai yra prekyboje, kas liečia Repti-Glo, panašu tai ko reikia papugėnams
-
gede - Pranešimai: 4906
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 9 svečių