Jaunų paukčių maitinimas
Kadangi ruošiuosi įsigyti jauną papūgą (dar negreitai, bet noriu gerai pasiruošti iš anksto), o su didelių papūgų jaunikliais jokios patirties neturėjau, tai norėčiau kuo smulkiau sužinoti apie jų mitybą ir maitinimą (ypač visokias košes ir pan.). Daug kas iš forumiečių įsigyja labai jaunus papūgiukus, tai gal pasidalintumėte sao žiniomis ir patirtimi. Manau, daug kam bus naudinga.
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Užsiregistravo: 2007.02.21 23:18
- Miestas: Kaimas Airijos vidury
- Augintiniai:
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Užsiregistravo: 2007.02.21 23:18
- Miestas: Kaimas Airijos vidury
- Augintiniai:
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Užsiregistravo: 2007.02.21 23:18
- Miestas: Kaimas Airijos vidury
- Augintiniai:
Taip ir turi būti, paukštis jaunas, jis ir turi teikti pirmenybę šiltam, skystam maisteliui.
O ruošiam mes specialią Versele-Laga košelę, A19 ir A21
O ruošiama labai paprastai, užvirini vandenį, atvėsini truputį, iki tokios temperatūros, kad nežūtų vitaminai ir būtų tinkama valgyti. Ir išmaišai iki vientisos tyrelės, tokio tirštumo, kad lengvai per švirkštuką maitintųsi.
Iš vieno arbatinio šaukštelio (nenubraukto) išeina apie 8-10ml košelės. Maždaug tiek vienam kartui ir duodu. Reikia daryti tiek, kiek sunaudoji tuo kart, nes vėliau ji sustengsta ir būna netinkama vartojimui.
Kai pritrūkstu šitos košelės ar šiaip noriu paįvairinti racioną, tai darau iš ankštinių ir virtų daržovių.
Išverdu, šiek tiek atvėsinu ir sutrinu iki vientisos masės, jei būna per tiršta švirkštukui, tai įpilu to paties sultinuko nuo daržovių. Jei reikia, galima įlašinti kalcio ar vitaminų.
O trinu tokiu Braun'o maišytuvu.
O ruošiam mes specialią Versele-Laga košelę, A19 ir A21
O ruošiama labai paprastai, užvirini vandenį, atvėsini truputį, iki tokios temperatūros, kad nežūtų vitaminai ir būtų tinkama valgyti. Ir išmaišai iki vientisos tyrelės, tokio tirštumo, kad lengvai per švirkštuką maitintųsi.
Iš vieno arbatinio šaukštelio (nenubraukto) išeina apie 8-10ml košelės. Maždaug tiek vienam kartui ir duodu. Reikia daryti tiek, kiek sunaudoji tuo kart, nes vėliau ji sustengsta ir būna netinkama vartojimui.
Kai pritrūkstu šitos košelės ar šiaip noriu paįvairinti racioną, tai darau iš ankštinių ir virtų daržovių.
Išverdu, šiek tiek atvėsinu ir sutrinu iki vientisos masės, jei būna per tiršta švirkštukui, tai įpilu to paties sultinuko nuo daržovių. Jei reikia, galima įlašinti kalcio ar vitaminų.
O trinu tokiu Braun'o maišytuvu.
-
Daina - Pranešimai: 1285
- Užsiregistravo: 2007.01.23 17:05
- Miestas: Kaunas
- Augintiniai:
Prie ankštinių daržovių košytės įdedu ir makaronų (Versele-Laga). Žodžiu dedu daugumą produktų, kurių šiaip nelabai mėgsta.
-
Daina - Pranešimai: 1285
- Užsiregistravo: 2007.01.23 17:05
- Miestas: Kaunas
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 12 svečių