Šunys
Pilnai sutinku. Bet išvaizdos pagal tėvus beveik nenuspręsi žinant vien motiną, nes mes saviškį visai mažą parsinešėm, motina buvo balta pudelė, o tėvas neaišku kas. O mūsiškis užaugo gauruotas, bet į pudelį visiškai nepanašus, nes plaukai tiesūs ir be to, jis buvo rudas. Iš išvaizdos panašus į kaukazo aviganį, tik dukart mažesnis aišku tekdavo šukuot kiekvieną dieną, kad chaltūnai nesusiveltų. visi klausinėdavo, kas per veislė, pradžioj sakydavau, kad maišytas, paskui kažką jau sugalvojus buvau gal ir blogai, kad jis labai traukė aplinkinių dėmesį, gal dėl to ir nemėgo jų.
-
meestee - Pranešimai: 598
- Augintiniai:
Jeigu perki mišrūną ar kokį dvorniuką, tai nežinosi koks jis užaugs. Bet matant motiną bent jau maždaug, minimaliai galima kažko tikėtis. Ta prasme nors kažkoks aiškumas, nei visiškai nežinant ir nematant kas tėvai. Ir charakteris bent jau motinos žinomas. Nu, kažką bent jau žinai apie šuniuką. Pvz. tu nors žinojai kad motina pudelis. O iš prieglaudos nežinosi absoliučiai ničnieko. O jei žmogus perkasi pvz. kažkokios veislės šunį, tai beabejo yra rizika perkant be dokumentų, bet bent jau aišku apytikriai ko tikėtis. Ūgis, stambumas, plaukas, spalva ir t.t.
-
aukse - Pranešimai: 11351
- Augintiniai:
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
-
- Augintiniai:
-
- Augintiniai:
Čia "ne į temą" įsiterpsiu, norime pasirodyti, kaip smagiai vakar su rusų kurtais bėgiojome Barbė nei kiek neatsiliko nuo šių eiklių medžioklinių šunų. Puiki kompanija
O kas dėl paskutinės diskusijos - man regis, Auksė kaip tik realiai vertina savo galimybes "prisijaukinti" agresyvų suaugusį šunį. Juk tai nelengva užduotis - reikia daug atitinkamų žinių, galbūt profesionalų pagalbos stebint elgesį iš šalies ir pan. Turbūt kiekviena klaida gali pasibaigti liūdnai.
Masai, pasižiūrėjau youtube Cesario siužetų, dabar atsisiuntinėju filmukus. O kartais neprisimeni kokio nors konkretaus, kur rodė ne agresyvų šunį, bet tokį, kuris neatbėga arba ne iš karto atbėga šaukiamas šeimininko, arba pabėga...? Aišku, reiktų visus pažiūrėti, bet jei kartais atsimeni - man tai nuo tokio reiktų pradėti. Barbė dabar jau daug geriau elgiasi, bet dar ne visada "išgirsta" mano balsą per didelį atstumą. Dar reikia dirbti. Bet norėtusi eiti teisinga linkme...
O kas dėl paskutinės diskusijos - man regis, Auksė kaip tik realiai vertina savo galimybes "prisijaukinti" agresyvų suaugusį šunį. Juk tai nelengva užduotis - reikia daug atitinkamų žinių, galbūt profesionalų pagalbos stebint elgesį iš šalies ir pan. Turbūt kiekviena klaida gali pasibaigti liūdnai.
Masai, pasižiūrėjau youtube Cesario siužetų, dabar atsisiuntinėju filmukus. O kartais neprisimeni kokio nors konkretaus, kur rodė ne agresyvų šunį, bet tokį, kuris neatbėga arba ne iš karto atbėga šaukiamas šeimininko, arba pabėga...? Aišku, reiktų visus pažiūrėti, bet jei kartais atsimeni - man tai nuo tokio reiktų pradėti. Barbė dabar jau daug geriau elgiasi, bet dar ne visada "išgirsta" mano balsą per didelį atstumą. Dar reikia dirbti. Bet norėtusi eiti teisinga linkme...
- Prikabinti failai
-
- Su kurtais small.jpg (28.49 KiB) Peržiūrėta 1259 kartus(ų)
-
Enė - Pranešimai: 281
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių