Astrildos - Amadinos
Dėmesio:
SVARBU! LIZDELIS PAUKŠČIUKAMS REIKALINGAS TIK PERĖJIMUI (bei skatina kiaušinukų dėjimą)
SVARBU! LIZDELIS PAUKŠČIUKAMS REIKALINGAS TIK PERĖJIMUI (bei skatina kiaušinukų dėjimą)
Sveiki, neseniai įsigijau zebrinių amadinų porelę. Jie sudėjo 6 kiaušinukus, išperėjo 4 paukščiukus, 2 kažkodėl neišgyveno... Bet du užaugo, jiems dabar mėnuo, patelė vėl sudėjo jau 4 kiaušinius, pradėjo pešiot labai vieną paukštuką, baltą kažkodėl.Pilko neliečia.Tam baltam buvo ir anksčiau uodegą išpešusi, bet paskui apsiramino. Dabar vėl jį drasko,nemyli, bet pamaitina ir vėl prišokusi plunksną išraunal.
Atskyriau jauniklius, bet jie patys nelesa, prasėdėjo visą pusdienį pypaudami, laukdami, kol juos kas pašers. Per naktį miegojo, iš ryto vėl cypaut pradėjo, nors maisto pilni bliūdai, tai neiškentus vėl pas tėvelių sukėliau. Jie juos pamaitino, iki pusės dienos lyg nieko sugyveno, po to vėl tą baltą žiauriai pešti pradėjo, tai vėl atskyriau.Negi dabar taip ir žaisti, gal žinot kas nors, gal jaunikliai pasėdėję ilgiau atskiram narve išalktų gerai ir patys lest pradėtų pagaliau? Kiek mačiau, būdami su tėvais bandė kažką lesiot, o atskyrus iš vis prie maisto neina. Jiems jau maždaug mėnuo su trupučiu, skaičiau, kad tokio amžiaus jau galima atskirt, bet kodėl jie patys tada nelesa? Gal kas galit pasidalint patirtim. Nežinau, ar badu juos marint, ar tėvams atiduoti užpešioti. Man tai nė vienas variantas nepatinka...
Atskyriau jauniklius, bet jie patys nelesa, prasėdėjo visą pusdienį pypaudami, laukdami, kol juos kas pašers. Per naktį miegojo, iš ryto vėl cypaut pradėjo, nors maisto pilni bliūdai, tai neiškentus vėl pas tėvelių sukėliau. Jie juos pamaitino, iki pusės dienos lyg nieko sugyveno, po to vėl tą baltą žiauriai pešti pradėjo, tai vėl atskyriau.Negi dabar taip ir žaisti, gal žinot kas nors, gal jaunikliai pasėdėję ilgiau atskiram narve išalktų gerai ir patys lest pradėtų pagaliau? Kiek mačiau, būdami su tėvais bandė kažką lesiot, o atskyrus iš vis prie maisto neina. Jiems jau maždaug mėnuo su trupučiu, skaičiau, kad tokio amžiaus jau galima atskirt, bet kodėl jie patys tada nelesa? Gal kas galit pasidalint patirtim. Nežinau, ar badu juos marint, ar tėvams atiduoti užpešioti. Man tai nė vienas variantas nepatinka...
-
Asta - Pranešimai: 201
- Augintiniai:
Parodysiu savo drauga - kartu si vakara plovem narveli Patele tai ne tokia draugiska, nebijojo manes tik kol kiausinius saugojo
- Prikabinti failai
-
- IMG_3722.jpg (86.28 KiB) Peržiūrėta 1946 kartus(ų)
-
- IMG_3753.jpg (33.42 KiB) Peržiūrėta 1946 kartus(ų)
-
- IMG_3745.jpg (22.65 KiB) Peržiūrėta 1946 kartus(ų)
- gitulia
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
Aciu Sailor, Man jis irgi labai patinka, o kaip smagu kai jie po voni skraido - tikri mazi drugeliai. Labai tankiai plasnoja. pripratus prie papugos skraidymo tikrai idomu ziuret. Zaidziau su tuo narvelio tvarkymu paukstukus paleidusi ilgai si vakara
- gitulia
labai gražus paukščiukas
o pas mane tarp Pumos ir Zebro romanai mezgas Zebras šiandien visą dieną inkilėlį tvarkė, o Puma lakstė pirmyn - atgal dabar guli patogiai įsitaisius inkilėlį, o Zebras ant viršaus miega reiks dabar "derliaus" laukt
o pas mane tarp Pumos ir Zebro romanai mezgas Zebras šiandien visą dieną inkilėlį tvarkė, o Puma lakstė pirmyn - atgal dabar guli patogiai įsitaisius inkilėlį, o Zebras ant viršaus miega reiks dabar "derliaus" laukt
-
Ieva - Pranešimai: 2032
- Augintiniai:
Nukabinau savo amadincikams inkila - norejau duoti siek tiek pailseti po pirmo bandymo, taciau nepraejo ne savaite, kaip patele pradejo kas ryta po kiausini deti ant narvelio dugno. Teko skubos tvarka grazinti nama i vieta. Kad jus butumet mate kaip jie puole prie pakabinto inkilo, nespejau pakabinusi net nuo narvo pasitraukti kaip puole ji apziurineti, net susipese belandziodami
Ziuresim ka si karta mano porele iskres
Ziuresim ka si karta mano porele iskres
- gitulia
Vai, kokios vėl naujienos pas jus, Gitulia, , matyt patiko paukščiukams perėjimas , lauksim rezultatų.
Nuotraukos labai gražios ,kokie jaukūs . Mano zebriukai ,kol buvo kartu broliukas ir sesė jau buvo apsipratę, nors ant rankų neidavo, bet visiškai nesiblaškė keičiant maistą ir valant, visą sumaištį dabar kelia naujokėlis, mat jis iš kikos
Nuotraukos labai gražios ,kokie jaukūs . Mano zebriukai ,kol buvo kartu broliukas ir sesė jau buvo apsipratę, nors ant rankų neidavo, bet visiškai nesiblaškė keičiant maistą ir valant, visą sumaištį dabar kelia naujokėlis, mat jis iš kikos
-
DaMos - Pranešimai: 1125
- Augintiniai:
Grįžti į Amadinos, Kanarėlės, Astrildos, Ryžinukai, Amarantai, Munijos, Nigritos ir Pitilijos
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 8 svečių