Nimfų veisimas
Ačiū, Sem, deja, pas mus vėl llūdnos naujienos. Vyresnioji tai guvi ir žvali atrodo, o va mažesnis tai jau vkar man truputį įtarimą kėlė, o šiandien tupi susigūžęs. Visas aktyvumas dingo, ir atrodo kaip sergantis. Kūno temperatūra dar normali. Kai mama juos truputėlį lesino (beje, jau beveik vien tik dribsniais, o ne košele, kaip anksčiau - maistą jau artina prie normalaus), tai lesė jis iš jos. Bet bijau, kad neilgai ir jam liko. Paskutinėje Rasesės atsiųstoje nuorodoje (kai mano pirmasis mirė) buvo parašyta, kad nimfukus sunkiausiai rankomis išmaitinti iš visų papūgų, nes jie ypatingai jautrūs visokioms gūžiuko infekcijoms ir maistelio užrūgimui. Kai dešimt dienų visai gražiai papūgiukai augo, maniau, kad pavyks juos užauginti. Dabar jau taip nebemanau
Šito gūžiukas dar vis normaliai išsituština, bet man baisu, kad jis nebūtų kokios pjuvenos nurijęs, nes jie visi jau seniai jas aktyviai lesioja inkile, o pasiūlyto maisto tik pabando ir nenori. Pastebėjau, kad kai Rocco juos daugiau maitino, o man primatiniėti mažiau reikėjo, jie geriausiai augo, o kai tik mano maitinimo daug, o Rocco tik vos-vos prisideda, bėdos prasideda
Nežinau, ar po tokios patirties dar kada norėsis bandyt daryt tą patį....

-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
Tai jau taip sailor,tokie vargai ir netektis betkam atmustu nora veisti. Uzjauciu,tikrai nuosirdziai uzjauciu :(
- Jolantele
- Augintiniai:
-
Ieva - Pranešimai: 2032
- Augintiniai:
Šituo atveju manau reikėtų tik kantrybe apsišarvuot. Gal dar sudės tuos kiaušinius. Gal tiesiog ne laikas dar joms.
Man yra tekę nusipirkti porą nimfų kurios neaišku kodėl neperėjo. Pirkau gana pigiai-antrą porą prie savo turimos. Žmonės nenorėjo laikyt, tai labai nebrangiai pardavė. Tiksliau, net neplanavau dar vienos poros pirkt. Patys pasiūlino. Susigundžiau labai gražia patele-tuo metu perlinės dar buvo gana retos. Žmonės sakė kad pas juos dėjo kiaušinius, bet juos mesdavo iš lizdo. Greičiausiai todėl kad narvas stovėjo gana judrioj vietoj, o dar mažas vaikas namuose... Nemokėjo perint, tai sumąstė parduot kur jom bus geresnės sąlygos. Tai va. Nežinau kodėl-laikiau jas apie porą metų. Sutarė labai gerai, poruodavosi, ir inkilą buvau pakabinus... Bet kiaušinių taip ir nesulaukiau
Nedėjo nors tu ką. Ir nežinau kodėl.
Man yra tekę nusipirkti porą nimfų kurios neaišku kodėl neperėjo. Pirkau gana pigiai-antrą porą prie savo turimos. Žmonės nenorėjo laikyt, tai labai nebrangiai pardavė. Tiksliau, net neplanavau dar vienos poros pirkt. Patys pasiūlino. Susigundžiau labai gražia patele-tuo metu perlinės dar buvo gana retos. Žmonės sakė kad pas juos dėjo kiaušinius, bet juos mesdavo iš lizdo. Greičiausiai todėl kad narvas stovėjo gana judrioj vietoj, o dar mažas vaikas namuose... Nemokėjo perint, tai sumąstė parduot kur jom bus geresnės sąlygos. Tai va. Nežinau kodėl-laikiau jas apie porą metų. Sutarė labai gerai, poruodavosi, ir inkilą buvau pakabinus... Bet kiaušinių taip ir nesulaukiau

-
aukse - Pranešimai: 11351
- Augintiniai:
Paskutinį kartą redagavo Saulius 2008.07.11 12:32. Iš viso redaguota 1 kartą.
-
Saulius - Pranešimai: 4294
- Augintiniai:
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 3 svečių