Akvariumai
Pas mane akvariume tai prasidėjo kažkoks ikrų dėjimo metas, skaliarų ta pati pora jau ketvirtą kartą išneršė ikriukus, visą laiką palikdavau, bet ryte jau jų neberasdavau, bet šikart surinkau į neršyklą, bet jie, deja, pabalo. Taigi mažylių turbūt sulaukti ne taip paprasta. Net nežinau ar verta bandyti ikriukus nuiminėti į neršyklą?
Paskui dar vienas siurprizas, ruošiausi valyti dugną ir išėmiau šaką apverčiau ją o ant jos pilna kažkokių buožgalvių, greitai padėjau tą šaką į savo vietą ir akvariumo dugno nesiurbiau. Spėju, kad čia pasidarbavo mano ancitrusai. Dabar bijau net žiūrėti po ta šaka, jeigu tie mažiukai išbėgios po akvariumą tai juos skaliarai turbūt gali suėsti.
Ką man daryti gal laukti kol jie paaugs ir patys išlįs iš po šakos. O gal jau jų ten nebėra, bet bijau pažiūrėti, o gal bandyti sudėti juos į neršyklą??? Ar palikti viską ramybėje ir laukti?
Paskui dar vienas siurprizas, ruošiausi valyti dugną ir išėmiau šaką apverčiau ją o ant jos pilna kažkokių buožgalvių, greitai padėjau tą šaką į savo vietą ir akvariumo dugno nesiurbiau. Spėju, kad čia pasidarbavo mano ancitrusai. Dabar bijau net žiūrėti po ta šaka, jeigu tie mažiukai išbėgios po akvariumą tai juos skaliarai turbūt gali suėsti.
Ką man daryti gal laukti kol jie paaugs ir patys išlįs iš po šakos. O gal jau jų ten nebėra, bet bijau pažiūrėti, o gal bandyti sudėti juos į neršyklą??? Ar palikti viską ramybėje ir laukti?
-
DaliaM - Pranešimai: 868
oi ko jus taip nerimstat ziuriu ancitrusu nerstavietes judint tikrai nereikejo skaliariuku ikrus teimanoma isimti kai jie buna sudeti ant kokio nors stambialapio augalo echinodoruso pvz lapo yra specialiai padarytu dirbtiniu pakaitalu is plastmases gramdyti nuo stiklo ju nevalia ir beviltiska ,o ancitrusiukus kai jie ims plaukiot aisku skaliarai bandys medziot,nezinau ar didele ta jusu saka ko gero i tinkleli zuvims gaudyti ji netilps taip tai bandyti galima perkelinet,butu zuvys mazesnes ir nepasizymincios edrumu visko kas maza ir juda kaip skaliarai tai mazyliai kuo puikiausiai uzaugtu bendrame akvariume
-
Saulius - Pranešimai: 4294
- Augintiniai:
Ar palikti viską ramybėje ir laukti?, neteko matyti savo skaliarų renkančių maistą nuo dugno, "žemas lygis" jiem, gal jie sotūs pas mane . Ir jeigu tavo bliūde yra daugiau dugno slėptuvių(ne tik viena šaka), tai tavo ancitrai turi neblogų šansų, gal ne šimtu procentų, bet išgyvent turėtų
-
gede - Pranešimai: 4906
- Augintiniai:
Ačiū labai Aukse, čia turbūt tėvelis, jis labai visada saugo ikriukus. Na, bet panašu, kad su skaliarų jaunikliais viskas per daug sudėtinga, aš tokia "žalia" akvariumistė, galvojau, kad jau išneršė tai ir mažyliai turi išsiristi, o čia pasirodo dar ikrai blogi gali būti, o poto dar ir kitokios ypatingos sąlygos jiems reikalingos .
Sauliau, nelabai paguodei mane, tų mažylių ancitrusų tai aš specialiai nejudinau, pati šoką gavau, pakeliu šaką, galvoju, ten kažkos papuvęs lapas prilipęs, o tas 'lapas" staiga pradeda judėti, galvoju kas gi čia dabar, greitai padėjau šaką atgal ir tik tada suvirškinau, kad čia galbūt ancitrusų mažyliai. Nes pas mane gyvena du patinai ir viena patelė ir pastaruoju metu jie visi kažkaip paslaptingai buvo dingę. Šaka pas mane didelė. Štai tokia, slėtis tikrai yra kur, bet ką man daryti su akvariumo valymu, gal nesiurbti grunto kol kas. Per kiek laiko įdomu mažiukai turėtų pasirodyti, o gal jau jų ten nėra, gal visgi patikrinti?
Sauliau, nelabai paguodei mane, tų mažylių ancitrusų tai aš specialiai nejudinau, pati šoką gavau, pakeliu šaką, galvoju, ten kažkos papuvęs lapas prilipęs, o tas 'lapas" staiga pradeda judėti, galvoju kas gi čia dabar, greitai padėjau šaką atgal ir tik tada suvirškinau, kad čia galbūt ancitrusų mažyliai. Nes pas mane gyvena du patinai ir viena patelė ir pastaruoju metu jie visi kažkaip paslaptingai buvo dingę. Šaka pas mane didelė. Štai tokia, slėtis tikrai yra kur, bet ką man daryti su akvariumo valymu, gal nesiurbti grunto kol kas. Per kiek laiko įdomu mažiukai turėtų pasirodyti, o gal jau jų ten nėra, gal visgi patikrinti?
-
-
gede - Pranešimai: 4906
- Augintiniai:
-
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Google [Bot] ir 22 svečių