Ligos, jų požymiai bei patarimai nustatant ligą
Dėmesio:
Pastebėję paukščio negalavimą kuo skubiau kreipkitės į veterinarą. Paukščiai slepia savo ligas ir tuo metu kai ji būna pastebima dažnai būna jau įsisenėjusi ir kritinėje būsenoje.
Pastebėję paukščio negalavimą kuo skubiau kreipkitės į veterinarą. Paukščiai slepia savo ligas ir tuo metu kai ji būna pastebima dažnai būna jau įsisenėjusi ir kritinėje būsenoje.
redusia, užuojauta
Deja, su paukščiais taip jau yra. Kaip Papooga rašė, paukščiai ilgai slepia savo ligą, kad plėšrūnai to nepastebėtų. Kai jau pasireiškia tokie simptomai, kaip nejudrumas, nelesimas ir t.t., liga jau pažengusi. Mano Šelmė buvo susirgusi rudenį - pirmadienį iš ryto, kai atėjau išleisti jos iš narvelio, pamačiau kad ji apatiška ir per naktį prividuriuota, nors iš vakaro buvo žvali. Iškart vežiau ją pas veterinarą.
Šiaip visiems patarčiau pradėti rūpintis paukščiu tada, kad pastebit nors mažiausius pokyčius jo elgsenoje - kad ir nustoja žaisti su žaisliukais ar pan. Nors gal Lietuvos veterinarai ankstyvų ligos požymių ir nenustatys...
Deja, su paukščiais taip jau yra. Kaip Papooga rašė, paukščiai ilgai slepia savo ligą, kad plėšrūnai to nepastebėtų. Kai jau pasireiškia tokie simptomai, kaip nejudrumas, nelesimas ir t.t., liga jau pažengusi. Mano Šelmė buvo susirgusi rudenį - pirmadienį iš ryto, kai atėjau išleisti jos iš narvelio, pamačiau kad ji apatiška ir per naktį prividuriuota, nors iš vakaro buvo žvali. Iškart vežiau ją pas veterinarą.
Šiaip visiems patarčiau pradėti rūpintis paukščiu tada, kad pastebit nors mažiausius pokyčius jo elgsenoje - kad ir nustoja žaisti su žaisliukais ar pan. Nors gal Lietuvos veterinarai ankstyvų ligos požymių ir nenustatys...
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
Masai, kai šiandien Hera? Vakar peržiūrėjau visą knygutę ir radau porą galimų variantų (bet ne būtinai tai jie), kad tai gali būti Mycoplasmosis arba upper airway disease. Vėliau įdėsiu nuskanuota. Aišku gali būti ir kažkas kito, ko pas mane knygutėj nėra. Tikiuosi sveikstat. Abi šios ligos šiaip gydomos antibiotikais, tik nepamiršk, kad antibiotikus, jeigu jau pradėjai, tai reikia vartoti tam tikrą laiką - nei per ilgai, nei per trumpai.
-
Papooga - Pranešimai: 10520
- Augintiniai:
Papooga siandien kalbejau su zoosodo veterinaru,matesi kad zino ka sneka ir yra su tokiu atveju susidures,nesukele jis man jokiu abejoniu,ir paskyre antibiotikus 5 dienas sake vartot jei nepageres tada jau sake reikes atvaziuoti pas ji.O Herai is po nakties papuliavo aplink aki tai praploviau ramunelem
-
masas - Pranešimai: 1994
Masai, ir vėl problemos???? Nesiseka tau kažko :( Turbūt kažką praleidau, nedaskaičiau kas tavo Herai... Reikės atidžiau paskaitinėt. Tikiuosi šįkart pasveiksit...
-
aukse - Pranešimai: 11351
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 3 svečių