Guldo amadina (Erythrura gouldiae)
Gitulia, tu buvai ta pradininkė forumietė, kuri pradėjo veisti guldus. Žinok matydama kaip pas tave užauga pirmieji mažiukai, pasirižau ir aš juos laikyti ir veisti. Taigi jau keleri metai tai darau. Labai patenkinta, vis dar neatsigrožiu jų spalvų ryškumu. Norisi vis įvairesnių spalvinių variantų tureti . O tai tu jau nebelaikysi guldu?
Kadangi tema apie gouldus kiek aprimus, niekas neįdeda foto, todėl aš parodysiu saviškius. Viena pora, kuri ir pernai sėkmingai perėjo, šiemet jau irgi dvi vadas turi. Visi kiti dar poravimosi ir šėrimosi stadijose .
Kadangi tema apie gouldus kiek aprimus, niekas neįdeda foto, todėl aš parodysiu saviškius. Viena pora, kuri ir pernai sėkmingai perėjo, šiemet jau irgi dvi vadas turi. Visi kiti dar poravimosi ir šėrimosi stadijose .
-
VoRasa - Pranešimai: 727
- Augintiniai:
- Plunksna
- Augintiniai:
- fox.dreams
- Augintiniai:
-
sailor - Pranešimai: 22581
- Augintiniai:
Kaip manot, ar normalu guldams labai nesimpatiškai šertis: pirma patelė buvo visa nutriušus, paskui padaiguota, o dabar jau normalėja, o dabar patinėlis nutriušęs atrodo?
Žalumynų, kiaušinmaisčio, vitaminų gauna, sėklų mišinys "versele laga tropical finches prestige". Vitaminų dedu į kiaušinmaistį, kalcio ant salotų užlašinu. Nors skysto kalcio gauna, labai mėgsta iš smėlio kažką rankiot (yra ten smėliuko, akmenukų, kriauklelių trintų, dar trinto kiaušinio lukšto pridėjau).
Žalumynų, kiaušinmaisčio, vitaminų gauna, sėklų mišinys "versele laga tropical finches prestige". Vitaminų dedu į kiaušinmaistį, kalcio ant salotų užlašinu. Nors skysto kalcio gauna, labai mėgsta iš smėlio kažką rankiot (yra ten smėliuko, akmenukų, kriauklelių trintų, dar trinto kiaušinio lukšto pridėjau).
- Arven
- Augintiniai:
VoRasa tavo paukštelei nuostabūs Niekad nesidomėjau mažaisiais paukštukias dėl to net neįsivaizdavau, kad jie gali būti tokie spalvoti Įspudingai atrodo
-
ErikaE - Pranešimai: 3962
- Augintiniai:
Arven, aišku tas nelabai normalu, bet pas mane paanši situacija buvo, vienas patinas labai staigiai numetė visas galvos plunksnas, bet staigiai jos ir ataugo, patelė va pvz labai gražiai šėrėsi, kito patino irgi visa galva spygliuota buvo, net nežinau nuo ko čia priklauso, kai paskaitau užsienio forumus, tai ten lygiai tas pats, ir žmonės nepergyvena.
dar va žinau, kad jiem šėrimasis labai daug jėgų atima, todėl nerekomenduoja jų pardavinėt tokiu metu, pati esu mačius, kaip maniškė patelė šėrimosi metu sėdėjo sparnus nuleidus...
gal čia, kad klimatas kitoks, tas jų šėrimasis išsiderinęs toks...
šėrimosi metu dar gerai būtų spec vitaminai.
o iš smėlio tai maniškiai lukštus rankioja, kad ir turi sepiją su mineralų briketu, vistiek tik aniems dėmesys
dar va žinau, kad jiem šėrimasis labai daug jėgų atima, todėl nerekomenduoja jų pardavinėt tokiu metu, pati esu mačius, kaip maniškė patelė šėrimosi metu sėdėjo sparnus nuleidus...
gal čia, kad klimatas kitoks, tas jų šėrimasis išsiderinęs toks...
šėrimosi metu dar gerai būtų spec vitaminai.
o iš smėlio tai maniškiai lukštus rankioja, kad ir turi sepiją su mineralų briketu, vistiek tik aniems dėmesys
-
lea - Pranešimai: 3287
- Augintiniai:
Na, plikų vietų nėr, bet atrodo kaip "iškarpyti", nevientisas, o apspuręs apdaras. Tiesa, patelė jau gražėja ir atrodo beveik kaip suaugusi. Panašu, kad pas ją visgi oranžinės, o ne raudonos galvos plunksnos, bet vis tiek viską permuša juoda. Jau į ją pažiūrėjus matosi, kad guldukė. O patinas toks "pusiau skustas, pusiau luptas" - pusė suaugusio, pusė jauniklio plunksnų.
- Arven
- Augintiniai:
Na ką, galiu pasigirti, kad mano guldo patinukas suaugo. Tapo gražiu, glotniu, ryškiaspalviu kukuliuku. Nebeliko nusišėrusio paaugliuko. O negana to, kad kostiumėlį pasikeitė, tai dar ir panom ėmė domėtis. Vakar stebėjau kaip mažylis "šoko" ir giedojo savo guldienei. Snapas jo irgi gražiai įraudęs. Čia, matyt, ženklai, kad poruotis nori? Na, bet ankstokai dar jiems. Teks palaukt.
- Arven
- Augintiniai:
taip, išryškėjus snapo spalva praneša apie norą poruotis, bet patelės snapas irgi turi paryškėt.
o kad patelė jį priima, tai turi šalia sėdėdama čirpt ir lenkt uodegą patino pusėn ar/ir drebint galvą.
nors mano vienos poros taip ir nemačiau jokių pripažinimo gestų, tiesiai į inkilą abu sušoko
o kad patelė jį priima, tai turi šalia sėdėdama čirpt ir lenkt uodegą patino pusėn ar/ir drebint galvą.
nors mano vienos poros taip ir nemačiau jokių pripažinimo gestų, tiesiai į inkilą abu sušoko
-
lea - Pranešimai: 3287
- Augintiniai:
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias